Onder strenge voorwaarden

Gesloten handcarwash in Genk mag na acht maanden opnieuw open

De laatste handcarwash in Genk ging in februari van dit jaar dicht Foto: Shutterstock

Een gesloten handcarwash in Genk – in de Belgische provincie Limburg – heeft een vergunning gekregen om opnieuw open te gaan. Voorheen waren er vijf handcarwashes in de stad, maar die moesten de deuren sluiten na problemen met mensenhandel en milieuwetgeving.

Dat meldt VRT NWS. De laatste handcarwash in Genk ging in februari van dit jaar dicht, maar diende in de zomer een aanvraag in om weer open te gaan. Die aanvraag is uiteindelijk goedgekeurd. De handcarwash op de Maaseikerbaan is nu nog dicht, maar gaat in de loop van volgende week open. Aan de voorwaardelijke vergunning zijn wel strenge voorwaarden verbonden. Waaronder ‘aangepaste openingsuren, de aanwezigheid van een van de zaakvoerders, een duidelijke registratie en alle mensen die er werken moeten een contract hebben’.

Voordeel van de twijfel

Het stadsbestuur zegt niets tegen handcarwashes te hebben, zolang ze zich aan de strenge normen van de stad Genk houden. “Er zijn zeker nog heel wat opmerkingen, maar we willen hen het voordeel van de twijfel geven”, zegt burgemeester Wim Dries (CD&V) tegen het Belgische medium. “Maar ik ga daar eerlijk in zijn: als ze deze kans misbruiken, dan zullen ze onmiddellijk dicht gaan. We gaan dat ook blijven controleren.”

Slechte reputatie

Handcarwashes hebben een slechte reputatie in Belgisch Limburg, waardoor ze regelmatig een grondige controle krijgen. Van de vroegere vijf handcarwashes in Genk zijn er twee zelfs veroordeeld voor mensenhandel. Ook werden de milieu- en openingsvoorwaarden overtreden.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gesloten handcarwash in Genk mag na acht maanden opnieuw open | CarwashPro
Onder strenge voorwaarden

Gesloten handcarwash in Genk mag na acht maanden opnieuw open

De laatste handcarwash in Genk ging in februari van dit jaar dicht Foto: Shutterstock

Een gesloten handcarwash in Genk – in de Belgische provincie Limburg – heeft een vergunning gekregen om opnieuw open te gaan. Voorheen waren er vijf handcarwashes in de stad, maar die moesten de deuren sluiten na problemen met mensenhandel en milieuwetgeving.

Dat meldt VRT NWS. De laatste handcarwash in Genk ging in februari van dit jaar dicht, maar diende in de zomer een aanvraag in om weer open te gaan. Die aanvraag is uiteindelijk goedgekeurd. De handcarwash op de Maaseikerbaan is nu nog dicht, maar gaat in de loop van volgende week open. Aan de voorwaardelijke vergunning zijn wel strenge voorwaarden verbonden. Waaronder ‘aangepaste openingsuren, de aanwezigheid van een van de zaakvoerders, een duidelijke registratie en alle mensen die er werken moeten een contract hebben’.

Voordeel van de twijfel

Het stadsbestuur zegt niets tegen handcarwashes te hebben, zolang ze zich aan de strenge normen van de stad Genk houden. “Er zijn zeker nog heel wat opmerkingen, maar we willen hen het voordeel van de twijfel geven”, zegt burgemeester Wim Dries (CD&V) tegen het Belgische medium. “Maar ik ga daar eerlijk in zijn: als ze deze kans misbruiken, dan zullen ze onmiddellijk dicht gaan. We gaan dat ook blijven controleren.”

Slechte reputatie

Handcarwashes hebben een slechte reputatie in Belgisch Limburg, waardoor ze regelmatig een grondige controle krijgen. Van de vroegere vijf handcarwashes in Genk zijn er twee zelfs veroordeeld voor mensenhandel. Ook werden de milieu- en openingsvoorwaarden overtreden.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.