Waarom de keuze voor een deur zo belangrijk is voor carwashes

Vaak wordt de locatie als een van de belangrijkste onderdelen gezien als het gaat om het succes van een bedrijf. Volkomen terecht, maar misschien wel belangrijker is de presentatie van een onderneming. Een smoezelige carwash stoot af en de kans is dan ook groot dat klanten zulke bedrijven links laten liggen. Ondernemers van wasgelegenheden doen er dan ook verstandig aan om te investeren in een fraai visitekaartje in de vorm van een deur.

De beste manier om om potentiële klanten aan te trekken, is door het verlenen van een goede schoonmaakbeurt. Dat begint al bij het pand van de ondernemer zelf. Mensen associëren carwashes met schone auto’s, dus moet het bedrijf dat ook uitstralen.

Vaak is de deur van een wasgelegenheid het eerste dat de klant ziet. Als deze deuropening er vuil, beschadigd en verwaarloosd uitziet maakt dat geen al te beste indruk. Grote kans dat de klant met gierende banden rechtsomkeert maakt en zijn heil elders zoekt. ‘Waarom zou ik mijn auto laten wassen bij een bedrijf dat niet eens de moeite neemt om zichzelf schoon te houden?’ Volgens senior sales representative William Stokes van Ultimate Supplies, LLC is dan een zeer rechtvaardige vraag.

Twee keuzes

Naast een goede eerste indruk zijn deuren op meerdere manieren ontzettend belangrijk voor de bedrijfsvoering. “Haperende, niet werkende deuropeningen zorgen voor frustratie en kunnen je klanten kosten. Het is belangrijk dat je dus voor goede deuren kiest”, stelt Stokes. Volgens Carwash.com zijn er grofweg twee keuzes als het om deurcomponenten voor wasgelegenheden gaat: vinyl en polycarbonaat.

“Als er voor een deur gekozen wordt, moet je goed nadenken over wat voor soort deur je nodig hebt en aan welke vereisten deze moet voldoen. Deuren met polycarbonaat bieden bijvoorbeeld meer isolatie. Wasgelegenheden die veelvuldig met winterse temperaturen te maken hebben, hebben baat bij dit lichtgewicht kunststof. Dit materiaal vereist echter een specifieke benadering op het vlak van aandrijving en onderhoud. Vinyl is bijvoorbeeld veel zwaarder. Over dit soort zaken moet je goed nadenken, voordat je een component kiest”, verduidelijkt Stokes.

Onderhoud

Wat voor soort deur er ook geplaatst wordt: onderhoud is erg belangrijk. Regelmatig inspecties uitvoeren en controlemomenten inplannen is essentieel. Specifiek onderhoud is vereist naargelang het seizoen. “Zorg dat je de deuren schoon houdt en smeer het systeem regelmatig, zodat het soepel blijft. Het is aan te raden om de deuren tijdens warmere periodes te controleren, omdat je ze dan minder frequent gebruikt. Zo verzeker je jezelf ervan dat ze goed functioneren als het hard nodig is”, weet Stokes.

Bij de selectie van een deur moet helder zijn wat de wensen van de ondernemer zijn. Wat zijn de werkomstandigheden? Is snelheid een belangrijke factor, hoe zit het met beveiliging en met wat voor soort weersomstandigheden heeft men te maken? Deze vragen moeten beantwoord worden, voordat een keus gemaakt wordt.

Lees ook:

  • Bereik meer klanten in de carwash met uitgebreide betaalkeuzes
  • Hoe te overleven als startende ondernemer in de carwashbranche

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.