wasbox, shell

Boete dreigt na wassen van auto buiten toegestane openingstijden

Het overtreden van de tijden waarop auto’s gewassen mogen worden in Anderlecht, vlakbij Brussel, kan een vrouw duur komen te staan. Het is daar verboden om de auto te wassen tussen 22.00 en 07.00 uur. Een vrouw en haar zoon hadden daar echter geen boodschap aan, waardoor ze een boete riskeren van 350 euro. De auto van de vrouw werd om half 12 ’s avonds nog gewassen in een wasbox, waarop de politie werd ingeschakeld. 

Volgens Suzanne Huisman, voorzitster van de Belgische Branchevereniging Reiniging Voertuigen (BBRV), is het niet heel vreemd dat deze mensen een boete riskeren. “In het politiereglement en in de afspraken die gelden voor een carwashvergunning, staat duidelijk wat de openingstijden zijn. Wanneer mensen die overtreden, riskeren ze een boete. Het is niet handig van de klant geweest.” Ook in de vergunning van haar Blinkie Carwash in Maaseik staan dergelijke regels. “We mogen auto’s wassen van 06.00 tot 22.00 uur. We hebben er zelf voor gekozen dit in te perken. Bij ons is het toegestaan tussen 07.00 tot 21.00 uur.”

Anderlecht

De vrouw zelf was zich van geen kwaad bewust, volgens Nieuwsblad. Ze is slecht ter been en haar zoon maakt haar auto schoon wanneer het hem uitkomt. Volgens de vrouw werkt hij in de horeca en heeft hij daardoor onregelmatige werktijden. De man had echter geen rekening gehouden met het politiereglement van de regio Anderlecht. Daarin is te lezen dat het wassen van auto’s slechts is toegestaan tussen 07.00 en 22.00 uur.

De bewoners en het nabijgelegen restaurant stoorden zich nogal aan het geluid dat werd gemaakt bij het wassen van de auto, alsmede aan de radio die hard aanstond. De politie werd ingeschakeld en kwam ter plaatse. De boete voor het wassen op dit late tijdstip kan oplopen tot 350 euro.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.