rechter, rechtbank, rechtszaak,

Carwash-inbrekers veroordeeld tot twee jaar cel

Drie mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal twee jaar in verband met het plegen van meerdere inbraken. Ook bij wasstraat JP’s Carwash in het Groningse Hoogkerk werd ingebroken. In een half jaar tijd werden zo’n vijftien inbraken en diefstallen gepleegd in de drie noordelijke provincies. Een man uit Leek en twee daders uit Haule zijn uiteindelijk voor de strafbare feiten veroordeeld. 

Er werd door het drietal op verschillende plekken ingebroken, waaronder dus in de wasgelegenheid. Tijdens de rooftochten stal het trio volgens RTV Noord onder andere laptops, bladblazers, zitmaaiers en muntgeld. Daarnaast werd een boot in Den Horn gestolen. Deze werd vervolgens online verkocht voor 900 euro. Dit geld werd besteed aan drank en drugs.

Camera’s

De zaak begon te rollen toen de eigenaar van JP’s Carwash bewakingsbeelden op zijn Facebook-pagina plaatste. Op deze beelden was te zien hoe drie mannen de geldautomaten bij zijn wasboxen openbraken. De daders zijn veroordeeld tot het betalen van meer dan 5000 euro aan de gedupeerden. De Groninger werd daarnaast veroordeeld tot een celstraf van 23 maanden, waarvan een jaar voorwaardelijk. De twee Friezen krijgen 24 maanden cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Tegen allen was drie jaar cel geëist door de officier van justitie.

Lees ook: Vermoedelijke carwash-inbrekers opgepakt

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash-inbrekers veroordeeld tot twee jaar cel | CarwashPro
rechter, rechtbank, rechtszaak,

Carwash-inbrekers veroordeeld tot twee jaar cel

Drie mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal twee jaar in verband met het plegen van meerdere inbraken. Ook bij wasstraat JP’s Carwash in het Groningse Hoogkerk werd ingebroken. In een half jaar tijd werden zo’n vijftien inbraken en diefstallen gepleegd in de drie noordelijke provincies. Een man uit Leek en twee daders uit Haule zijn uiteindelijk voor de strafbare feiten veroordeeld. 

Er werd door het drietal op verschillende plekken ingebroken, waaronder dus in de wasgelegenheid. Tijdens de rooftochten stal het trio volgens RTV Noord onder andere laptops, bladblazers, zitmaaiers en muntgeld. Daarnaast werd een boot in Den Horn gestolen. Deze werd vervolgens online verkocht voor 900 euro. Dit geld werd besteed aan drank en drugs.

Camera’s

De zaak begon te rollen toen de eigenaar van JP’s Carwash bewakingsbeelden op zijn Facebook-pagina plaatste. Op deze beelden was te zien hoe drie mannen de geldautomaten bij zijn wasboxen openbraken. De daders zijn veroordeeld tot het betalen van meer dan 5000 euro aan de gedupeerden. De Groninger werd daarnaast veroordeeld tot een celstraf van 23 maanden, waarvan een jaar voorwaardelijk. De twee Friezen krijgen 24 maanden cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Tegen allen was drie jaar cel geëist door de officier van justitie.

Lees ook: Vermoedelijke carwash-inbrekers opgepakt

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.