Vermoedelijke carwash-inbrekers opgepakt

De politie in het noorden van het land heeft drie vermoedelijke serie-inbrekers opgepakt. Het trio wordt verdacht van een serie inbraken bij autowasbedrijven in het grensgebied tussen Drenthe, Friesland en Groningen. De drie personen werden aangehouden in de dorpen Leek en Haule. De verdachten worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De drie twintigers hadden het gemunt op geldautomaten van carwashbedrijven. Ze braken de machines open op zoek naar contant geld. Inmiddels zijn ze door de politie ingesloten voor verhoor, meldt het lokale medium Hoogeveensche Courant.

Camerabeelden

De politie kwam de daders op het spoor omdat er camerabeelden waren van de daders en diverse getuigen konden worden gehoord. Bij de arrestatie van de drie (24, 25 en 26 jaar oud) zijn ook huiszoekingen verricht. Of de politie daar iets verdachte gevonden heeft, is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Inbraakplaag mogelijk opgelost door plaatsing beelden op Facebook

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.