Istobal gaat carwashes bouwen in China

De Spaanse carwashbouwer Istobal werkt aan internationale uitbreiding en is sinds kort gestart de productie van carwashes in China. Dat doet Istobal een jaar nadat het bedrijf met de export naar China is begonnen. De productie bevindt zich op ongeveer 80 kilometer van Shanghai, in deze stad zijn ook de verkoopkantoren van Istobal gevestigd.

De nieuwe productiefaciliteit voor Istobal in China telt 10.000 vierkante meter. Hier wordt het aanbod voor de Chinese markt geassembleerd. Istobal is van plan om de omzet in China dit jaar met 50 procent te verhogen. De Spaanse groep werkt samen met Sinopec, een van de grootste oliemaatschappijen van het land, die momenteel al 60 Istobal-carwashes in zijn netwerk van tankstations heeft. Sinopec is van plan dit jaar 30 extra locaties te openen, zowel met rollovers als met tunnels.

De Istobal Group heeft nu tien dochterondernemingen wereldwijd, gevestigd in Spanje, Portugal, Italië, het VK, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, VS, Brazilië en China. De belangrijkste productiefaciliteit bevindt zich in Spanje. Brazilië, de VS en China hebben fabrieken voor eindmontage. In Nederland wordt het merk vertegenwoordigd door EenzetCarwash.

Groeiende markt

Istobal start met de productie in China een jaar na de start van de export naar dit land om een ​​directere zakelijke relatie met zijn klanten op te bouwen en de groei te versterken. China is een groeiende markt voor technologische autowasapparatuur voor de automobielsector en vormt de sleutel tot het strategische groeiplan van de Spaanse groep.

Rafael Tomas is CEO van Istobal. Hij zegt dat China een van de gebieden is met het grootste groeipotentieel voor de groep, samen met de VS, Italië en Polen. “China heeft nu 1,4 miljard inwoners, 270 miljoen auto’s en de autowassector is relatief nieuw. De vraag is de afgelopen drie tot vijf jaar toegenomen. Deze markt vraagt ​​al om apparatuur met meer technologie en betrouwbaarheid. Istobal is daarom gevestigd als leverancier van innovatieve 360°-oplossingen voor de autowas- en autoverzorgingssector in China.”

Eerst China, dan de rest van Azië

China is slechts de eerste stap in Azië, Istobal hoopt uit te breiden naar andere Aziatische landen, zowel voor de servicestations en particuliere wasinstallaties, als voor autodealers, autowerkplaatsen, transportbedrijven, warenhuizen, autoverhuurbedrijven, openbare transportbedrijven en andere entiteiten die wagenparken beheren. De dochteronderneming heeft al verschillende distributeurs en streeft ernaar de belangrijkste provincies van het land te bedienen, zowel via distributiecontracten als met directe service.

Belangrijke wasoplossingen voor de Chinese markt zijn onder meer automatische rollovers, automatische wastunnels en wasapparatuur voor commerciële voertuigen.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Istobal gaat carwashes bouwen in China | CarwashPro

Istobal gaat carwashes bouwen in China

De Spaanse carwashbouwer Istobal werkt aan internationale uitbreiding en is sinds kort gestart de productie van carwashes in China. Dat doet Istobal een jaar nadat het bedrijf met de export naar China is begonnen. De productie bevindt zich op ongeveer 80 kilometer van Shanghai, in deze stad zijn ook de verkoopkantoren van Istobal gevestigd.

De nieuwe productiefaciliteit voor Istobal in China telt 10.000 vierkante meter. Hier wordt het aanbod voor de Chinese markt geassembleerd. Istobal is van plan om de omzet in China dit jaar met 50 procent te verhogen. De Spaanse groep werkt samen met Sinopec, een van de grootste oliemaatschappijen van het land, die momenteel al 60 Istobal-carwashes in zijn netwerk van tankstations heeft. Sinopec is van plan dit jaar 30 extra locaties te openen, zowel met rollovers als met tunnels.

De Istobal Group heeft nu tien dochterondernemingen wereldwijd, gevestigd in Spanje, Portugal, Italië, het VK, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, VS, Brazilië en China. De belangrijkste productiefaciliteit bevindt zich in Spanje. Brazilië, de VS en China hebben fabrieken voor eindmontage. In Nederland wordt het merk vertegenwoordigd door EenzetCarwash.

Groeiende markt

Istobal start met de productie in China een jaar na de start van de export naar dit land om een ​​directere zakelijke relatie met zijn klanten op te bouwen en de groei te versterken. China is een groeiende markt voor technologische autowasapparatuur voor de automobielsector en vormt de sleutel tot het strategische groeiplan van de Spaanse groep.

Rafael Tomas is CEO van Istobal. Hij zegt dat China een van de gebieden is met het grootste groeipotentieel voor de groep, samen met de VS, Italië en Polen. “China heeft nu 1,4 miljard inwoners, 270 miljoen auto’s en de autowassector is relatief nieuw. De vraag is de afgelopen drie tot vijf jaar toegenomen. Deze markt vraagt ​​al om apparatuur met meer technologie en betrouwbaarheid. Istobal is daarom gevestigd als leverancier van innovatieve 360°-oplossingen voor de autowas- en autoverzorgingssector in China.”

Eerst China, dan de rest van Azië

China is slechts de eerste stap in Azië, Istobal hoopt uit te breiden naar andere Aziatische landen, zowel voor de servicestations en particuliere wasinstallaties, als voor autodealers, autowerkplaatsen, transportbedrijven, warenhuizen, autoverhuurbedrijven, openbare transportbedrijven en andere entiteiten die wagenparken beheren. De dochteronderneming heeft al verschillende distributeurs en streeft ernaar de belangrijkste provincies van het land te bedienen, zowel via distributiecontracten als met directe service.

Belangrijke wasoplossingen voor de Chinese markt zijn onder meer automatische rollovers, automatische wastunnels en wasapparatuur voor commerciële voertuigen.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.