100 procent hergebruik van het water bij Istobal

Istobal komt met een recyclingsysteem voor alle gebruikte water in een carwash. Met het systeem wordt 100 procent van het water teruggewonnen. Met een ultrafiltratiemembraanbioreactor kan het doel van zero waste en het verbruik van zoet water worden vermeden.

De Spaanse fabrikant van wastechnologie voor autowasstraten (in Nederland verkrijgbaar via EenzetCarwash) maakt bekend dat met nieuwe technologie en de MBR-ultrafiltratiemembraanbioreactor 100 procent van het afvalwater van een autowasstraat kan worden hergebruikt. Dit waterrecyclingsysteem is met name ontwikkeld voor landen als Spanje, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië of Polen. Daar gelden al strenge eisen rondom watergebruik bij autowasstraten. Maar ook Nederland krijgt steeds meer te maken met droogte.

Eenvoudig installeren

Volgens de fabrikant is het systeem eenvoudig te installeren. Het systeem werkt volledig automatisch en is in een netwerk opgenomen zodat monitoring op afstand mogelijk is. Istobal stelt dat vaste stoffen en troebelheid evenals 99 procent van de bacteriën en virussen worden geëlimineerd in de gesloten waterkringloop. De organische belasting en de aanwezigheid van oppervlakteactieve stoffen wordt verminderd, zodat dit systeem een ​​optimale waterkwaliteit voor autowasinstallaties bereikt en het principe van zero waste en de eliminatie van zoet water bereikt.

Met de waterreductie wil Istobal haar positie als fabrikant van duurzame wastechniek verder uitbouwen en zet de eerdere ontwikkelingen om het water-, energie- en chemicaliënverbruik te verminderen door.

In onderstaande video is te zien hoe het nieuwe Istobal waterrecyclingsysteem werkt.

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

100 procent hergebruik van het water bij Istobal | CarwashPro

100 procent hergebruik van het water bij Istobal

Istobal komt met een recyclingsysteem voor alle gebruikte water in een carwash. Met het systeem wordt 100 procent van het water teruggewonnen. Met een ultrafiltratiemembraanbioreactor kan het doel van zero waste en het verbruik van zoet water worden vermeden.

De Spaanse fabrikant van wastechnologie voor autowasstraten (in Nederland verkrijgbaar via EenzetCarwash) maakt bekend dat met nieuwe technologie en de MBR-ultrafiltratiemembraanbioreactor 100 procent van het afvalwater van een autowasstraat kan worden hergebruikt. Dit waterrecyclingsysteem is met name ontwikkeld voor landen als Spanje, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië of Polen. Daar gelden al strenge eisen rondom watergebruik bij autowasstraten. Maar ook Nederland krijgt steeds meer te maken met droogte.

Eenvoudig installeren

Volgens de fabrikant is het systeem eenvoudig te installeren. Het systeem werkt volledig automatisch en is in een netwerk opgenomen zodat monitoring op afstand mogelijk is. Istobal stelt dat vaste stoffen en troebelheid evenals 99 procent van de bacteriën en virussen worden geëlimineerd in de gesloten waterkringloop. De organische belasting en de aanwezigheid van oppervlakteactieve stoffen wordt verminderd, zodat dit systeem een ​​optimale waterkwaliteit voor autowasinstallaties bereikt en het principe van zero waste en de eliminatie van zoet water bereikt.

Met de waterreductie wil Istobal haar positie als fabrikant van duurzame wastechniek verder uitbouwen en zet de eerdere ontwikkelingen om het water-, energie- en chemicaliënverbruik te verminderen door.

In onderstaande video is te zien hoe het nieuwe Istobal waterrecyclingsysteem werkt.

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.