AVIA Marees werkt met zonnepanelen aan energieneutrale locaties

De carwash van het AVIA-tankstation in Wieringerwerg draait op zonne-energie. Meerdere AVIA-stations mikken op een energieneutraal bestaan. Op het dak van de locatie in Hoorn zijn afgelopen week tachtig zonnepanelen geïnstalleerd. Ook in Den Oever liggen zonnepanelen. 

De zonnepanelen in Hoorn leveren het tankstation op jaarbasis 27200 kWh op. Die stroom wordt ingezet voor het gebruik van de elektrische laadpalen op de locatie. De opgewekte stroom gaat niet rechtstreeks naar de laders, maar compenseert wel het gebruik daar. Hoorn heeft twee snelladers van 180 kW, waarmee vier auto’s tegelijkertijd van stroom voorzien kunnen worden.

Carwash

De stroom die met de panelen van AVIA Wieringerwerg wordt opgewekt, is voor zowel het station als de carwash gebruikt. Deze drie vestigingen van AVIA vallen onder AVIA Marees. Het familiebedrijf Marees bestaat al sinds 1922 en handelt vanaf 2004 als zelfstandig oliehandelaar onder de AVIA-vlag. De tankstations liggen voornamelijk in en rond woonkernen. Marees is gevestigd in Noord Holland.

Marion Marees van AVIA Marees vertelt: “Naast de term ‘energieneutraal AVIA-station’ is het een wens om de opgewekte stroom via een batterijopslag aan de DC-snelladers te leveren. Dit proces is reeds in gang gezet en we hopen op deze locatie de snelladers actief te hebben voor de zomer.”

AVIA Marees Hoorn

Dat AVIA Marees verschillende tankstations voorziet van zonnepanelen, heeft volgens Marion Marees te maken met de veranderende markt waarin de komende jaren naast fossiele brandstoffen meer focus komt te liggen op laden, waterstof en duurzame brandstoffen. “Wij zullen in de komende jaren het aanbod van AC- en DC-laders uitbreiden op verschillende strategische punten, waaronder onze eigen AVIA-stations. Onlangs hebben we ook laders geplaatst bij AVIA XPress Kolhorn.” Het bedrijf zegt met de zonnepanelen te blijven investeren in een duurzame toekomst.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

AVIA Marees werkt met zonnepanelen aan energieneutrale locaties | CarwashPro

AVIA Marees werkt met zonnepanelen aan energieneutrale locaties

De carwash van het AVIA-tankstation in Wieringerwerg draait op zonne-energie. Meerdere AVIA-stations mikken op een energieneutraal bestaan. Op het dak van de locatie in Hoorn zijn afgelopen week tachtig zonnepanelen geïnstalleerd. Ook in Den Oever liggen zonnepanelen. 

De zonnepanelen in Hoorn leveren het tankstation op jaarbasis 27200 kWh op. Die stroom wordt ingezet voor het gebruik van de elektrische laadpalen op de locatie. De opgewekte stroom gaat niet rechtstreeks naar de laders, maar compenseert wel het gebruik daar. Hoorn heeft twee snelladers van 180 kW, waarmee vier auto’s tegelijkertijd van stroom voorzien kunnen worden.

Carwash

De stroom die met de panelen van AVIA Wieringerwerg wordt opgewekt, is voor zowel het station als de carwash gebruikt. Deze drie vestigingen van AVIA vallen onder AVIA Marees. Het familiebedrijf Marees bestaat al sinds 1922 en handelt vanaf 2004 als zelfstandig oliehandelaar onder de AVIA-vlag. De tankstations liggen voornamelijk in en rond woonkernen. Marees is gevestigd in Noord Holland.

Marion Marees van AVIA Marees vertelt: “Naast de term ‘energieneutraal AVIA-station’ is het een wens om de opgewekte stroom via een batterijopslag aan de DC-snelladers te leveren. Dit proces is reeds in gang gezet en we hopen op deze locatie de snelladers actief te hebben voor de zomer.”

AVIA Marees Hoorn

Dat AVIA Marees verschillende tankstations voorziet van zonnepanelen, heeft volgens Marion Marees te maken met de veranderende markt waarin de komende jaren naast fossiele brandstoffen meer focus komt te liggen op laden, waterstof en duurzame brandstoffen. “Wij zullen in de komende jaren het aanbod van AC- en DC-laders uitbreiden op verschillende strategische punten, waaronder onze eigen AVIA-stations. Onlangs hebben we ook laders geplaatst bij AVIA XPress Kolhorn.” Het bedrijf zegt met de zonnepanelen te blijven investeren in een duurzame toekomst.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.