Autowassen: waarom je deze 5 plekken niet moet overslaan

Hoewel de motorkap, de carrosserie en de ruiten waarschijnlijk alle aandacht krijgen bij het wassen van je auto, zijn er enkele onderdelen die altijd over het hoofd worden gezien. Zonde, want je krijgt wellicht minder geld voor je karretje als je hem straks wilt verkopen, simpelweg omdat het dashboard er smoezelig uit ziet of de motor vettig is.

Dus welke onderdelen van je auto verdienen wat meer liefde tijdens het autowassen? Wij noemen er vijf.

DE BANDEN

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch is het dat niet. Mensen zien vaak de banden over het hoofd als ze hun auto een flinke sopbeurt geven. De juiste manier om banden schoon te maken is door gebruik te van een speciaal voor uw bandentype ontwikkeld reinigingsmiddel. De spray zal helpen het vuil rond de remmen los te maken dat op het rubber en metaal kruipt. Gebruik een velgenreiniger om de wielen te laten glanzen. Was ze af en spoel ze na om de wielen er gloednieuw te laten uitzien.

CHASSIS

Dingen die je niet kunt zien, kunnen niet vies zijn, toch? Fout. Vooral in de winter is het van cruciaal belang om de onderkant van je wagen geregeld schoon te maken door het te ontdoen van zout, modder en steentjes. Dit gedeelte van uw auto ligt het dichtst bij de grond en verzamelt meer vuil dan welk ander deel dan ook. Gebruik een hogedrukspuit op een slang om vuil en modder los te maken. Veel autowasstraten hebben daarnaast een speciaal ontworpen chassis-reiniger.

HET DASHBOARD

De knoppen en schakelaars op het dashboard verzamelen veel stof. Het is noodzakelijk om die schoon te krijgen. Natuurlijk, het is een vervelend klusje. Maar er zijn verschillende manieren om de klus te klaren. Gebruik eerst een vochtige doek om de grotere oppervlakken schoon te maken. Gebruik vervolgens een tandenborstel om bij de moeilijk bereikbare plekken te komen en zuig het vuil er vervolgens uit met een stofzuiger. Of je kunt een platte schroevendraaier gebruiken om het vuil dat in kleine ruimtes vastzit los te frunniken en vervolgens op te zuigen voordat je het oppervlakte met een doek afveegt.

DE MOTORRUIMTE

Nadat je de auto aan de buitenkant hebt schoongemaakt, is het slim om de motorkap te openen en een kijkje nemen aan de binnenkant. De motorruimte verzamelt namelijk vet en vuil, wat de prestaties van uw auto kan verminderen. Gebruik een zachte borstel en motorreiniger om in de kleine ruimtes te komen. Bedek alle onderdelen die niet nat mogen worden, zoals de zekeringkast of de dynamo. Gebruik een microvezeldoek om ze af te drogen.

DE LUCHTVERVERSING

De ventilatieopeningen voor de luchtverversing zijn waarschijnlijk het meest verwaarloosde deel van uw auto. Dit komt omdat ventilatieopeningen vaak moeilijk schoon te maken zijn. Terwijl het zo eenvoudig is. Koop bij een plaatselijke bouwmarkt een goedkope verfborstel waarmee je op moeilijk bereikbare plekjes kunt komen. Doe wat meubellak op de borstel en gebruik deze om de ventilatieopeningen schoon te maken. De deeltjes die op de ventilatieopeningen vastzitten worden door het poetsmiddel gereinigd. Bovendien gaat je auto er lekker van ruiken.

Lees ook:

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autowassen: waarom je deze 5 plekken niet moet overslaan | CarwashPro

Autowassen: waarom je deze 5 plekken niet moet overslaan

Hoewel de motorkap, de carrosserie en de ruiten waarschijnlijk alle aandacht krijgen bij het wassen van je auto, zijn er enkele onderdelen die altijd over het hoofd worden gezien. Zonde, want je krijgt wellicht minder geld voor je karretje als je hem straks wilt verkopen, simpelweg omdat het dashboard er smoezelig uit ziet of de motor vettig is.

Dus welke onderdelen van je auto verdienen wat meer liefde tijdens het autowassen? Wij noemen er vijf.

DE BANDEN

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch is het dat niet. Mensen zien vaak de banden over het hoofd als ze hun auto een flinke sopbeurt geven. De juiste manier om banden schoon te maken is door gebruik te van een speciaal voor uw bandentype ontwikkeld reinigingsmiddel. De spray zal helpen het vuil rond de remmen los te maken dat op het rubber en metaal kruipt. Gebruik een velgenreiniger om de wielen te laten glanzen. Was ze af en spoel ze na om de wielen er gloednieuw te laten uitzien.

CHASSIS

Dingen die je niet kunt zien, kunnen niet vies zijn, toch? Fout. Vooral in de winter is het van cruciaal belang om de onderkant van je wagen geregeld schoon te maken door het te ontdoen van zout, modder en steentjes. Dit gedeelte van uw auto ligt het dichtst bij de grond en verzamelt meer vuil dan welk ander deel dan ook. Gebruik een hogedrukspuit op een slang om vuil en modder los te maken. Veel autowasstraten hebben daarnaast een speciaal ontworpen chassis-reiniger.

HET DASHBOARD

De knoppen en schakelaars op het dashboard verzamelen veel stof. Het is noodzakelijk om die schoon te krijgen. Natuurlijk, het is een vervelend klusje. Maar er zijn verschillende manieren om de klus te klaren. Gebruik eerst een vochtige doek om de grotere oppervlakken schoon te maken. Gebruik vervolgens een tandenborstel om bij de moeilijk bereikbare plekken te komen en zuig het vuil er vervolgens uit met een stofzuiger. Of je kunt een platte schroevendraaier gebruiken om het vuil dat in kleine ruimtes vastzit los te frunniken en vervolgens op te zuigen voordat je het oppervlakte met een doek afveegt.

DE MOTORRUIMTE

Nadat je de auto aan de buitenkant hebt schoongemaakt, is het slim om de motorkap te openen en een kijkje nemen aan de binnenkant. De motorruimte verzamelt namelijk vet en vuil, wat de prestaties van uw auto kan verminderen. Gebruik een zachte borstel en motorreiniger om in de kleine ruimtes te komen. Bedek alle onderdelen die niet nat mogen worden, zoals de zekeringkast of de dynamo. Gebruik een microvezeldoek om ze af te drogen.

DE LUCHTVERVERSING

De ventilatieopeningen voor de luchtverversing zijn waarschijnlijk het meest verwaarloosde deel van uw auto. Dit komt omdat ventilatieopeningen vaak moeilijk schoon te maken zijn. Terwijl het zo eenvoudig is. Koop bij een plaatselijke bouwmarkt een goedkope verfborstel waarmee je op moeilijk bereikbare plekjes kunt komen. Doe wat meubellak op de borstel en gebruik deze om de ventilatieopeningen schoon te maken. De deeltjes die op de ventilatieopeningen vastzitten worden door het poetsmiddel gereinigd. Bovendien gaat je auto er lekker van ruiken.

Lees ook:

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.