Meer nieuwe personenauto's verkocht in augustus

Meer nieuwe auto’s verkocht in augustus dan een jaar eerder

De autoverkoop in augustus laat een stijging zien Foto: Pixabay

De verkoop van het aantal auto’s laat na maanden weer een stijging zien. Afgelopen augustus zijn er in Nederland 23.638 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is een stijging van 9,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2021.

Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC datacenter. In totaal zijn er dit jaar 199.297 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat zijn er 11.883 minder dan in 2021 (-5,6 procent) toen tot en met augustus 211.180 nieuwe auto’s de showroom verlieten.

Daling in juli

In de maand juli was er nog sprake van een daling in de verkoop van het aantal nieuwe personenauto’s ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. BOVAG berichtte eerder over bijna 18 procent minder geregistreerde personenauto’s in juli ten opzichte van juli 2021.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuwe auto’s verkocht in augustus dan een jaar eerder | CarwashPro
Meer nieuwe personenauto's verkocht in augustus

Meer nieuwe auto’s verkocht in augustus dan een jaar eerder

De autoverkoop in augustus laat een stijging zien Foto: Pixabay

De verkoop van het aantal auto’s laat na maanden weer een stijging zien. Afgelopen augustus zijn er in Nederland 23.638 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is een stijging van 9,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2021.

Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC datacenter. In totaal zijn er dit jaar 199.297 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat zijn er 11.883 minder dan in 2021 (-5,6 procent) toen tot en met augustus 211.180 nieuwe auto’s de showroom verlieten.

Daling in juli

In de maand juli was er nog sprake van een daling in de verkoop van het aantal nieuwe personenauto’s ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. BOVAG berichtte eerder over bijna 18 procent minder geregistreerde personenauto’s in juli ten opzichte van juli 2021.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.