Tankstation & Carwash Vakbeurs: ‘To charge or not to charge?’

De Tankstation & Carwash Vakbeurs in 2021 Foto: ProMedia/ Marcel Cazemier

Vanuit Expo Houten organiseren de vaktitels TankPro en CarwashPro op 9 en 10 november 2022 de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Op 4.000 vierkante meter beursvloer krijgen bedrijven uit de Nederlandse en Belgische sector voor brandstof, energie, convenience en carwash de kans om zichzelf te presenteren.

Bekende namen uit de carwashbranche zijn op de beurs aanwezig met een eigen stand, waaronder WashTec, EenzetCarwash, Istobal, Christ Wash SystemsCleanbuild, Van Holland, Mesa Coatings, TSG, Savona, Wasserschmidt, Pay Wash Go, BigBrother, Turtle Wax en nog vele anderen. Naast standhouders die zich bezighouden met technologie, software, personeel, carwash en waterstof, zijn onder andere ook de shopinrichting, horeca-oplossingen en camerasystemen onderwerpen die de revue passeren.

Onderdeel van de beurs is het jaarlijkse congres, met dit keer als thema ‘To charge or not to charge?’, over de toekomst van elektrisch laden. De centrale vraag die wordt gesteld: hoe maak je van elektrisch laden op tankstations een goede businesscase?

Aan de hand van presentaties, paneldiscussies en interviews geven branchegenoten het antwoord op deze vraag. Zo zal onder andere Jan-Harmen Akkerman van TanQyou de bezoekers bijpraten over de transitie van tankstations naar mobiliteitshubs. Caro De Brouwer van Fastned legt uit welke rol het bedrijf volgens haar speelt in het tankstationlandschap en Rob Castien van Resato Hydrogen Technology gaat verder in op de alternatieven voor elektrisch laden, in dit geval waterstof. En zo zijn er nog meer sprekers die hier hun ideeën vanuit een interessante invalshoek delen.

Aandacht voor elektrisch laden op tankstations

Belinda Meijers, hoofdredacteur van TankPro en CarwashPro: “We merken dat er in toenemende mate aandacht is voor het elektrisch laden op het tankstation. De ontwikkelingen gaan in hoog tempo en ondernemers binnen deze branche kunnen (en zullen) hier een grote rol in gaan spelen. Ze krijgen daarbij wel te maken met uitdagingen, zoals de beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet en leveringsproblemen van de apparatuur. Ook deze onderwerpen komen aan bod tijdens het congres.”

Voorafgaand aan het congres is er bovendien een uitgebreide netwerklunch. En aansluitend is er een bruisende borrel op de beursvloer met live muziek. “We kijken erg uit naar 9 en 10 november. Het worden twee mooie dagen die bol staan van de nieuwste innovaties binnen de branche”, aldus Meijers.

Kennissessies over trends

Naast het congres zijn er verdeeld over beide beursdagen interessante kennissessies. Verschillende thema’s komen aan bod, waaronder de regels omtrent tabaksverkoop op het tankstation vanaf 2024, het digitaliseren van de bakery, de trends en kansen rondom onbemand autowassen en de inzet van technologie om de omzet uit de tankshop te verhogen.

Het volledige programma voor het congres- en de kennissessie staat op de website: www.tankstationvakbeurs.nl. Toegang tot de beurs is voor tankstations, oliemaatschappijen, carwash-ondernemers en brandstofhandelaren gratis.

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation & Carwash Vakbeurs: ‘To charge or not to charge?’ | CarwashPro

Tankstation & Carwash Vakbeurs: ‘To charge or not to charge?’

De Tankstation & Carwash Vakbeurs in 2021 Foto: ProMedia/ Marcel Cazemier

Vanuit Expo Houten organiseren de vaktitels TankPro en CarwashPro op 9 en 10 november 2022 de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Op 4.000 vierkante meter beursvloer krijgen bedrijven uit de Nederlandse en Belgische sector voor brandstof, energie, convenience en carwash de kans om zichzelf te presenteren.

Bekende namen uit de carwashbranche zijn op de beurs aanwezig met een eigen stand, waaronder WashTec, EenzetCarwash, Istobal, Christ Wash SystemsCleanbuild, Van Holland, Mesa Coatings, TSG, Savona, Wasserschmidt, Pay Wash Go, BigBrother, Turtle Wax en nog vele anderen. Naast standhouders die zich bezighouden met technologie, software, personeel, carwash en waterstof, zijn onder andere ook de shopinrichting, horeca-oplossingen en camerasystemen onderwerpen die de revue passeren.

Onderdeel van de beurs is het jaarlijkse congres, met dit keer als thema ‘To charge or not to charge?’, over de toekomst van elektrisch laden. De centrale vraag die wordt gesteld: hoe maak je van elektrisch laden op tankstations een goede businesscase?

Aan de hand van presentaties, paneldiscussies en interviews geven branchegenoten het antwoord op deze vraag. Zo zal onder andere Jan-Harmen Akkerman van TanQyou de bezoekers bijpraten over de transitie van tankstations naar mobiliteitshubs. Caro De Brouwer van Fastned legt uit welke rol het bedrijf volgens haar speelt in het tankstationlandschap en Rob Castien van Resato Hydrogen Technology gaat verder in op de alternatieven voor elektrisch laden, in dit geval waterstof. En zo zijn er nog meer sprekers die hier hun ideeën vanuit een interessante invalshoek delen.

Aandacht voor elektrisch laden op tankstations

Belinda Meijers, hoofdredacteur van TankPro en CarwashPro: “We merken dat er in toenemende mate aandacht is voor het elektrisch laden op het tankstation. De ontwikkelingen gaan in hoog tempo en ondernemers binnen deze branche kunnen (en zullen) hier een grote rol in gaan spelen. Ze krijgen daarbij wel te maken met uitdagingen, zoals de beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet en leveringsproblemen van de apparatuur. Ook deze onderwerpen komen aan bod tijdens het congres.”

Voorafgaand aan het congres is er bovendien een uitgebreide netwerklunch. En aansluitend is er een bruisende borrel op de beursvloer met live muziek. “We kijken erg uit naar 9 en 10 november. Het worden twee mooie dagen die bol staan van de nieuwste innovaties binnen de branche”, aldus Meijers.

Kennissessies over trends

Naast het congres zijn er verdeeld over beide beursdagen interessante kennissessies. Verschillende thema’s komen aan bod, waaronder de regels omtrent tabaksverkoop op het tankstation vanaf 2024, het digitaliseren van de bakery, de trends en kansen rondom onbemand autowassen en de inzet van technologie om de omzet uit de tankshop te verhogen.

Het volledige programma voor het congres- en de kennissessie staat op de website: www.tankstationvakbeurs.nl. Toegang tot de beurs is voor tankstations, oliemaatschappijen, carwash-ondernemers en brandstofhandelaren gratis.

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.