Mr Carwash Zeist houdt inzameling voor noodhulp Turkije

Twee vrachtwagens vol met spullen zijn woensdagavond vertrokken naar Turkije. Foto's: Mr Carwash

Mr Carwash in Zeist was begin deze week een inzamel- en sorteerpunt voor noodhulp aan Turkije. Inmiddels zijn twee vrachtwagens vol met jassen, dekens, schoenen, pampers, warme kleding en andere essentiële spullen onderweg naar het getroffen gebied. 

Veel mensen zijn langsgekomen bij de carwash in Zeist met zakken vol kleding en spullen, na de oproep van eigenaar Ramazan Cildir op social media om zoveel mogelijk spullen te verzamelen en naar het getroffen gebied in Turkije te sturen. “Iedereen die iets kan missen, mag alles naar Mr Carwash brengen op dinsdag 7 en woensdag 8 februari. Bedankt voor jullie steun!”, was zijn bericht op Instagram.

“Het is hartverwarmend hoeveel mensen er op deze actie zijn afgekomen”, zegt Ramazan desgevraagd tegen CarwashPro. “Er wordt met zoveel warmte op gereageerd, dat is heel mooi om te zien.” Turkije en Syrië zijn getroffen door zware aardbevingen. Veel gebouwen zijn ingestort en er zijn vele duizenden doden. Omdat er nog veel mensen onder het puin liggen, wordt er gevreesd voor nog meer slachtoffers.

Hoopvol telefoontje

“Ik zoek nog transportbedrijven, chauffeurs en vrachtwagens”, zei Ramazan woensdag tegen RTV Utrecht. Op dat moment had hij nog geen vrachtwagen tot zijn beschikking. Later kreeg hij een hoopvol telefoontje, waarin een mogelijke optie voor transport werd voorgesteld. “Dat zou super fijn zijn, ik hoop het. Als dat toch zou lukken…”, was zijn reactie aan de regionale omroep.

Ramazan heeft donderdag tegenover CarwashPro bevestigd dat er woensdagavond twee vrachtwagens vol met spullen zijn vertrokken naar Turkije. “Het is gelukt. We hebben twee vrachtwagens beschikbaar gekregen; fantastisch nieuws!”, zegt hij. De inzameling bij de carwash is gestopt. Maar omdat het de afgelopen dagen zo enorm druk is geweest, is er besloten om de inzameling verder voort te zetten in Driebergen, bij een Turkse stichting aan de Akkerweg 1A. Mr Carwash Zeist heeft iedereen op social media alvast bedankt voor de hulp en inzet.

Bij Mr Carwash Zeist zijn heel veel spullen ingeleverd.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mr Carwash Zeist houdt inzameling voor noodhulp Turkije | CarwashPro

Mr Carwash Zeist houdt inzameling voor noodhulp Turkije

Twee vrachtwagens vol met spullen zijn woensdagavond vertrokken naar Turkije. Foto's: Mr Carwash

Mr Carwash in Zeist was begin deze week een inzamel- en sorteerpunt voor noodhulp aan Turkije. Inmiddels zijn twee vrachtwagens vol met jassen, dekens, schoenen, pampers, warme kleding en andere essentiële spullen onderweg naar het getroffen gebied. 

Veel mensen zijn langsgekomen bij de carwash in Zeist met zakken vol kleding en spullen, na de oproep van eigenaar Ramazan Cildir op social media om zoveel mogelijk spullen te verzamelen en naar het getroffen gebied in Turkije te sturen. “Iedereen die iets kan missen, mag alles naar Mr Carwash brengen op dinsdag 7 en woensdag 8 februari. Bedankt voor jullie steun!”, was zijn bericht op Instagram.

“Het is hartverwarmend hoeveel mensen er op deze actie zijn afgekomen”, zegt Ramazan desgevraagd tegen CarwashPro. “Er wordt met zoveel warmte op gereageerd, dat is heel mooi om te zien.” Turkije en Syrië zijn getroffen door zware aardbevingen. Veel gebouwen zijn ingestort en er zijn vele duizenden doden. Omdat er nog veel mensen onder het puin liggen, wordt er gevreesd voor nog meer slachtoffers.

Hoopvol telefoontje

“Ik zoek nog transportbedrijven, chauffeurs en vrachtwagens”, zei Ramazan woensdag tegen RTV Utrecht. Op dat moment had hij nog geen vrachtwagen tot zijn beschikking. Later kreeg hij een hoopvol telefoontje, waarin een mogelijke optie voor transport werd voorgesteld. “Dat zou super fijn zijn, ik hoop het. Als dat toch zou lukken…”, was zijn reactie aan de regionale omroep.

Ramazan heeft donderdag tegenover CarwashPro bevestigd dat er woensdagavond twee vrachtwagens vol met spullen zijn vertrokken naar Turkije. “Het is gelukt. We hebben twee vrachtwagens beschikbaar gekregen; fantastisch nieuws!”, zegt hij. De inzameling bij de carwash is gestopt. Maar omdat het de afgelopen dagen zo enorm druk is geweest, is er besloten om de inzameling verder voort te zetten in Driebergen, bij een Turkse stichting aan de Akkerweg 1A. Mr Carwash Zeist heeft iedereen op social media alvast bedankt voor de hulp en inzet.

Bij Mr Carwash Zeist zijn heel veel spullen ingeleverd.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.