Carwash & Co ondersteunt goede doelen ter ere van 25-jarig jubileum

De overhandiging van de cheque bij dagbesteding De Schutsluis in Veenendaal Foto: Carwash & Co

Ter gelegenheid van het jubileumjaar zet Carwash & Co zich in voor goede doelen in de regio. Voor de carwash in Ede ging het vorig jaar om het 25-jarig bestaan. En de andere twee vestigingen – in Veenendaal en Doetinchem – zijn in 2022 precies tien jaar geleden opgericht door de familie Van Riet. Een dubbel jubileum dus, wat niet alleen in de carwash maar ook in heel de regio wordt gevierd.

Er is aandacht voor verschillende goede doelen. Zo hebben bewoners van een lokaal verzorgingstehuis een stereo-installatie gekregen en is er voor een andere locatie speciaal houten speelgoed voor ouderen aangeschaft. “Dat wordt echt heel goed ontvangen”, zegt Bouke Brinksma, die samen met eigenaren Jordi en Imar van Riet de wasstraten runt.

Dagbesteding De Schutslsuis in Veenendaal – voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – kreeg een cheque ter waarde van 750 euro. Daarvan is een plotter machine gekocht, waarmee mokken, T-shirts en tassen kunnen worden bedrukt. Brinksma werd onlangs uitgenodigd voor een kop koffie. “Ik heb toen een zelfgemaakte mok van ze gekregen. Dat vind ik een heel mooi gebaar.” En daarmee stopt het nog niet: hierna is een dierenasiel in de omgeving aan de beurt. Brinksma: “Dat is nog een verrassing, maar ik denk dat ze er heel blij mee zullen zijn.”

Iedereen een kans

Naast dat Carwash & Co een echt familiebedrijf is, onder leiding van de broers Van Riet, is het ook een sociaal bedrijf, zegt Brinksma. “We vinden het leuk om een bedrijf te runnen en de beste wasstraat in de regio te zijn. Maar het is ook belangrijk om een goede werkgever te zijn. En iets terug te kunnen doen voor de maatschappij.” Dat beperkt zich niet alleen tot de donaties. Het carwashbedrijf kijkt bij het aannemen van nieuw personeel net wat verder. “Ook mensen met een rugzakje geven we een kans. We denken maar zo: als het je eigen zoon of dochter is, vind je het ook fijn als die ergens kan werken met plezier. In de praktijk werkt dat niet altijd, maar vaak gaat het met wat extra aandacht heel goed. Daar worden we blij van.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash & Co ondersteunt goede doelen ter ere van 25-jarig jubileum | CarwashPro

Carwash & Co ondersteunt goede doelen ter ere van 25-jarig jubileum

De overhandiging van de cheque bij dagbesteding De Schutsluis in Veenendaal Foto: Carwash & Co

Ter gelegenheid van het jubileumjaar zet Carwash & Co zich in voor goede doelen in de regio. Voor de carwash in Ede ging het vorig jaar om het 25-jarig bestaan. En de andere twee vestigingen – in Veenendaal en Doetinchem – zijn in 2022 precies tien jaar geleden opgericht door de familie Van Riet. Een dubbel jubileum dus, wat niet alleen in de carwash maar ook in heel de regio wordt gevierd.

Er is aandacht voor verschillende goede doelen. Zo hebben bewoners van een lokaal verzorgingstehuis een stereo-installatie gekregen en is er voor een andere locatie speciaal houten speelgoed voor ouderen aangeschaft. “Dat wordt echt heel goed ontvangen”, zegt Bouke Brinksma, die samen met eigenaren Jordi en Imar van Riet de wasstraten runt.

Dagbesteding De Schutslsuis in Veenendaal – voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – kreeg een cheque ter waarde van 750 euro. Daarvan is een plotter machine gekocht, waarmee mokken, T-shirts en tassen kunnen worden bedrukt. Brinksma werd onlangs uitgenodigd voor een kop koffie. “Ik heb toen een zelfgemaakte mok van ze gekregen. Dat vind ik een heel mooi gebaar.” En daarmee stopt het nog niet: hierna is een dierenasiel in de omgeving aan de beurt. Brinksma: “Dat is nog een verrassing, maar ik denk dat ze er heel blij mee zullen zijn.”

Iedereen een kans

Naast dat Carwash & Co een echt familiebedrijf is, onder leiding van de broers Van Riet, is het ook een sociaal bedrijf, zegt Brinksma. “We vinden het leuk om een bedrijf te runnen en de beste wasstraat in de regio te zijn. Maar het is ook belangrijk om een goede werkgever te zijn. En iets terug te kunnen doen voor de maatschappij.” Dat beperkt zich niet alleen tot de donaties. Het carwashbedrijf kijkt bij het aannemen van nieuw personeel net wat verder. “Ook mensen met een rugzakje geven we een kans. We denken maar zo: als het je eigen zoon of dochter is, vind je het ook fijn als die ergens kan werken met plezier. In de praktijk werkt dat niet altijd, maar vaak gaat het met wat extra aandacht heel goed. Daar worden we blij van.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.