Duurzaam alternatief

‘Regenwater inzetten als alternatieve waterbron’

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Het gebruik van grondwater om auto’s te wassen staat in Europa staat steeds vaker ter discussie. Auto’s wassen met behulp van regenwater is in de carwashbranche niet nieuw, maar er zijn wel steeds meer bedrijven die kijken naar de mogelijkheden. Zo ook Bergschenhoek Water Technology (BWT), die de komende tijd ervaring wil opdoen met het ‘nuttig inzetten van regenwater’, en onder andere de eigen bedrijfswagens ermee gaat wassen.

“Samen met partner AAWS houden we ons steeds vaker bezig met grootschalige regenwateropslag”, zegt John Rook, directeur van BWT. “Nu Nederland verdroogt, is er minder grondwater voorhanden en ligt het voor de hand om regenwater als alternatieve waterbron in te zetten. Bijvoorbeeld om onze bedrijfsauto’s te wassen. Daar gaan wij nu ervaring mee opdoen.” BWT berekende dat mede hierdoor op jaarbasis ongeveer 100.000 liter schoon leidingwater kan worden bespaard.

Het regenwater is afkomstig van de daken van enkele loodsen van BWT. Het regenwater wordt gezuiverd en in een speciaal daarvoor ontwikkelde tank opgeslagen. Vanuit deze tank wordt het regenwater door een zuiveringssysteem gepompt, zodat het gezuiverde regenwater aan de normen voldoet. “In Bergschenhoek kunnen we in potentie ongeveer 8 miljoen regenwater per jaar opvangen”, vervolgt Rook. “Meer dan genoeg om in onze totale waterbehoefte te kunnen voorzien.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Regenwater inzetten als alternatieve waterbron’ | CarwashPro
Duurzaam alternatief

‘Regenwater inzetten als alternatieve waterbron’

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Het gebruik van grondwater om auto’s te wassen staat in Europa staat steeds vaker ter discussie. Auto’s wassen met behulp van regenwater is in de carwashbranche niet nieuw, maar er zijn wel steeds meer bedrijven die kijken naar de mogelijkheden. Zo ook Bergschenhoek Water Technology (BWT), die de komende tijd ervaring wil opdoen met het ‘nuttig inzetten van regenwater’, en onder andere de eigen bedrijfswagens ermee gaat wassen.

“Samen met partner AAWS houden we ons steeds vaker bezig met grootschalige regenwateropslag”, zegt John Rook, directeur van BWT. “Nu Nederland verdroogt, is er minder grondwater voorhanden en ligt het voor de hand om regenwater als alternatieve waterbron in te zetten. Bijvoorbeeld om onze bedrijfsauto’s te wassen. Daar gaan wij nu ervaring mee opdoen.” BWT berekende dat mede hierdoor op jaarbasis ongeveer 100.000 liter schoon leidingwater kan worden bespaard.

Het regenwater is afkomstig van de daken van enkele loodsen van BWT. Het regenwater wordt gezuiverd en in een speciaal daarvoor ontwikkelde tank opgeslagen. Vanuit deze tank wordt het regenwater door een zuiveringssysteem gepompt, zodat het gezuiverde regenwater aan de normen voldoet. “In Bergschenhoek kunnen we in potentie ongeveer 8 miljoen regenwater per jaar opvangen”, vervolgt Rook. “Meer dan genoeg om in onze totale waterbehoefte te kunnen voorzien.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.