'Onvoldoende kennis'

Vitens en MKB gaan samenwerken om water te besparen

Waterbesparing bij het autowassen krijgt ook steeds meer de aandacht Foto: Shutterstock

Drinkwaterbedrijf Vitens en ondernemersorganisatie MKB-Nederland gaan samenwerken om drinkwater te besparen. De twee organisaties gaan bedrijven informeren hoe ze duurzaam en bewust kunnen omgaan met water.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zal in 2030 bij alle tien drinkwaterbedrijven in Nederland al sprake zijn van een tekort. Vitens waarschuwde eerder dit jaar samen met enkele branchegenoten al voor dit probleem. De drinkwaterbedrijven vinden dat er een gebrek aan besef van urgentie is, zowel bij consumenten als bij de overheid en bedrijven.

MKB-Nederland is momenteel in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om tot een plan van aanpak te komen op het gebied van drinkwaterbesparing, aldus Leendert-Jan Visser, algemeen directeur van de ondernemersorganisatie. Vaak ontbreekt het ondernemers aan voldoende kennis over waterbesparing, zegt hij. Vitens kan daarin volgens hem een belangrijke rol spelen.

De Nederlandse overheid wil in 2035 een besparing van 20 procent hebben bereikt.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vitens en MKB gaan samenwerken om water te besparen | CarwashPro
'Onvoldoende kennis'

Vitens en MKB gaan samenwerken om water te besparen

Waterbesparing bij het autowassen krijgt ook steeds meer de aandacht Foto: Shutterstock

Drinkwaterbedrijf Vitens en ondernemersorganisatie MKB-Nederland gaan samenwerken om drinkwater te besparen. De twee organisaties gaan bedrijven informeren hoe ze duurzaam en bewust kunnen omgaan met water.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zal in 2030 bij alle tien drinkwaterbedrijven in Nederland al sprake zijn van een tekort. Vitens waarschuwde eerder dit jaar samen met enkele branchegenoten al voor dit probleem. De drinkwaterbedrijven vinden dat er een gebrek aan besef van urgentie is, zowel bij consumenten als bij de overheid en bedrijven.

MKB-Nederland is momenteel in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om tot een plan van aanpak te komen op het gebied van drinkwaterbesparing, aldus Leendert-Jan Visser, algemeen directeur van de ondernemersorganisatie. Vaak ontbreekt het ondernemers aan voldoende kennis over waterbesparing, zegt hij. Vitens kan daarin volgens hem een belangrijke rol spelen.

De Nederlandse overheid wil in 2035 een besparing van 20 procent hebben bereikt.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.