Tankstation Vakbeurs

Christ zet energiezuinige Alpha rollover in de spotlights

De nieuwe Alpha is de vervanger van de Varius Foto's: Christ

Christ Wash Systems laat op de Tankstation Vakbeurs de nieuwe Alpha zien. Deze nieuwe generatie rollover is sneller en duurzamer in het gebruik van stroom, water en lucht. “Met de Alpha kunnen we auto’s wassen in 2,5 minuut.”

De Alpha is de vervanger van de Varius, de meest verkochte rollover-machine van Christ. Een van de belangrijkste voordelen van de Alpha is dat de aandrijving van de machine direct aangedreven en frequentiegestuurd is. De directe borstelaandrijving zorgt ervoor dat het wisselen van draairichting gemakkelijk en zonder tijdverlies gaat. En dat resulteert volgens Christ in 30 procent minder stroomverbruik en een snellere en stillere wassing. Bijkomend voordeel is dat de motoren geen onderhoud nodig hebben.

Zelfcorrigerende knikborstels

Het gepatenteerde knikborstel-systeem met contourherkenning levert ook een bijdrage aan de energiezuinigheid van de machine. De knikborstels zijn zelfcorrigerend en volgen de vormen van het voertuig. Salesmanager Pierre Krieger zegt daarover: “Veel van onze concurrenten wassen met zijborstels die recht naar achteren gaan en schuin weer terug om geen plekken over te slaan. Dat betekent dat bepaalde delen maar één keer worden gewassen. Bij de Alpha knikken de borstels naar de vorm van de auto. Heen en terug wordt de hele auto meegenomen en daarmee krijg je een veel beter wasresultaat in minder tijd.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De blades kunnen worden geleverd in verschillende kleuren.
Bij de Alpha Stripe zie je aan de zijkant van de portalen pictogrammen die het wasverloop weergeven.

Ook de Optie Turbo Dry dakdroger kan energiebesparend zijn. De kracht van de drogers kan worden aangepast aan specifieke delen van de carrosserie. Krieger legt uit hoe dat werkt: “We kunnen de blaasmotoren zo configureren, dat het langzamer draait op de plekken op het voertuig waar het minder nodig is. En op de plekken waar het juist wel goed droog moet worden, kan de machine voluit draaien. Dat zorgt voor 20 tot 30 procent energiebesparing, omdat de machine alleen 16 kW draait waar dat nodig is. Omdat er niet continu een hoog toerental wordt aangehouden, gaan de motoren ook nog eens langer mee.”

Stripe of Blade

De Alpha komt in een Stripe of Blade-versie en kan geheel naar eigen wens worden aangekleed. Bij de Alpha Stripe zie je aan de zijkant van de portalen pictogrammen die het wasverloop weergeven. De kleur van de LED-verlichting op de vloer en aan de binnenkant van de machine kan worden aangepast naar het specifieke wasprogramma. Bij schuim is dat bijvoorbeeld de kleur groen, shampoo is geel, wax is rood en polish is blauw. “Als de klant dat wil, kan hij kiezen voor een optimale beleving. Wij passen de verlichting daarop aan.”

De blades op de Alpha Blade kunnen in de kleur van het merk worden geleverd. “Voor BP-tankstations leveren wij de blades in het groen en voor Avia is dat rood”, aldus Krieger.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het knikborstel-systeem met contourherkenning is zelfcorrigerend en volgt de vormen van het voertuig.

Wheel Master

Een van de aanvullingen op de Alpha is de Wheel Master. “Dit intelligente wielwassysteem kan het antwoord zijn op een steeds grotere variëteit aan wiel- en velgafmetingen”, zegt Krieger. Het systeem scant de velg. En aan de hand daarvan worden zowel de velg als de band gereinigd. “Bij veel andere wielreinigers ligt de focus alleen op het midden van het wiel: een keer links- en rechtsom met hoge druk. Terwijl de Wheel Master alles aanpakt. Dat betekent schonere velgen.”

Christ Wash Systems staat op 15 en 16 november op de Tankstation Vakbeurs en is te vinden bij stand 3.04.701.

De Tankstation Vakbeurs is dit jaar in Jaarbeurs Utrecht. Naast Christ Wash Systems zijn ook andere exposanten van de partij. Benieuwd wie dat zijn? Bekijk het hier en meld je gratis aan.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Christ zet energiezuinige Alpha rollover in de spotlights | CarwashPro
Tankstation Vakbeurs

Christ zet energiezuinige Alpha rollover in de spotlights

De nieuwe Alpha is de vervanger van de Varius Foto's: Christ

Christ Wash Systems laat op de Tankstation Vakbeurs de nieuwe Alpha zien. Deze nieuwe generatie rollover is sneller en duurzamer in het gebruik van stroom, water en lucht. “Met de Alpha kunnen we auto’s wassen in 2,5 minuut.”

De Alpha is de vervanger van de Varius, de meest verkochte rollover-machine van Christ. Een van de belangrijkste voordelen van de Alpha is dat de aandrijving van de machine direct aangedreven en frequentiegestuurd is. De directe borstelaandrijving zorgt ervoor dat het wisselen van draairichting gemakkelijk en zonder tijdverlies gaat. En dat resulteert volgens Christ in 30 procent minder stroomverbruik en een snellere en stillere wassing. Bijkomend voordeel is dat de motoren geen onderhoud nodig hebben.

Zelfcorrigerende knikborstels

Het gepatenteerde knikborstel-systeem met contourherkenning levert ook een bijdrage aan de energiezuinigheid van de machine. De knikborstels zijn zelfcorrigerend en volgen de vormen van het voertuig. Salesmanager Pierre Krieger zegt daarover: “Veel van onze concurrenten wassen met zijborstels die recht naar achteren gaan en schuin weer terug om geen plekken over te slaan. Dat betekent dat bepaalde delen maar één keer worden gewassen. Bij de Alpha knikken de borstels naar de vorm van de auto. Heen en terug wordt de hele auto meegenomen en daarmee krijg je een veel beter wasresultaat in minder tijd.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De blades kunnen worden geleverd in verschillende kleuren.
Bij de Alpha Stripe zie je aan de zijkant van de portalen pictogrammen die het wasverloop weergeven.

Ook de Optie Turbo Dry dakdroger kan energiebesparend zijn. De kracht van de drogers kan worden aangepast aan specifieke delen van de carrosserie. Krieger legt uit hoe dat werkt: “We kunnen de blaasmotoren zo configureren, dat het langzamer draait op de plekken op het voertuig waar het minder nodig is. En op de plekken waar het juist wel goed droog moet worden, kan de machine voluit draaien. Dat zorgt voor 20 tot 30 procent energiebesparing, omdat de machine alleen 16 kW draait waar dat nodig is. Omdat er niet continu een hoog toerental wordt aangehouden, gaan de motoren ook nog eens langer mee.”

Stripe of Blade

De Alpha komt in een Stripe of Blade-versie en kan geheel naar eigen wens worden aangekleed. Bij de Alpha Stripe zie je aan de zijkant van de portalen pictogrammen die het wasverloop weergeven. De kleur van de LED-verlichting op de vloer en aan de binnenkant van de machine kan worden aangepast naar het specifieke wasprogramma. Bij schuim is dat bijvoorbeeld de kleur groen, shampoo is geel, wax is rood en polish is blauw. “Als de klant dat wil, kan hij kiezen voor een optimale beleving. Wij passen de verlichting daarop aan.”

De blades op de Alpha Blade kunnen in de kleur van het merk worden geleverd. “Voor BP-tankstations leveren wij de blades in het groen en voor Avia is dat rood”, aldus Krieger.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het knikborstel-systeem met contourherkenning is zelfcorrigerend en volgt de vormen van het voertuig.

Wheel Master

Een van de aanvullingen op de Alpha is de Wheel Master. “Dit intelligente wielwassysteem kan het antwoord zijn op een steeds grotere variëteit aan wiel- en velgafmetingen”, zegt Krieger. Het systeem scant de velg. En aan de hand daarvan worden zowel de velg als de band gereinigd. “Bij veel andere wielreinigers ligt de focus alleen op het midden van het wiel: een keer links- en rechtsom met hoge druk. Terwijl de Wheel Master alles aanpakt. Dat betekent schonere velgen.”

Christ Wash Systems staat op 15 en 16 november op de Tankstation Vakbeurs en is te vinden bij stand 3.04.701.

De Tankstation Vakbeurs is dit jaar in Jaarbeurs Utrecht. Naast Christ Wash Systems zijn ook andere exposanten van de partij. Benieuwd wie dat zijn? Bekijk het hier en meld je gratis aan.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.