Terugblik

Rondje langs de carwashbedrijven op Tankstation Vakbeurs

Op carwashgebied was er veel te zien Foto's: Belinda Meijers/ ProMedia

De eerste dag van de Tankstation Vakbeurs zit erop. Op de beursvloer hebben 110 exposanten hun producten en innovaties gepresenteerd. Waaronder ook veel carwashbedrijven. CarwashPro blikt terug.

De nieuwe innovatie ERGOX Kiosk trok op de beurs veel bekijks. De eerste twaalf kiosken komen straks te staan bij XL Carwash Heerenveen. “Je moet er wel meer dan één hebben om het rendabel te maken”, zegt eigenaar van ERGOX Henk Wildeman. “En om klanten te motiveren om het te gaan gebruiken. Wanneer het in het zicht is van de klant, zal het ook sneller worden gebruikt.” Volgens Wildeman kan het een interessant verdienmodel zijn voor carwashondernemers. “Er zitten veel extra’s op, zoals ruitenwisservloeistof, bandenreiniger en handschoenen. Dus een bedrag van 6 tot 8 euro heb je er zo uit.”

Nederlandse carwashes en tankstations hebben naast service en kwaliteit steeds meer aandacht voor uitstraling, en daar plukt Cleanbuild de vruchten van. “Het wordt steeds belangrijker hoe een shop of een wasstraat eruitziet”, zegt het team van Cleanbuild.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De ERGOX Kiosk, met Henk Wildeman (rechts) en Rob Leus van Leus tankstations.
Het team van Cleanbuild.
Kim Wouters en Fabiënne Hagenbeek van Mesa Coatings.

Christ Wash Systems ziet op de Nederlandse markt nog genoeg kansen. Vooral op het gebied van rollovers, wasboxen, stofzuigen en truckwash. “We hebben het behoorlijk druk, dus dat is goed nieuws”, aldus Pierre Krieger op de beurs.

Tijdens het congres Tanken en Laden was er een rondetafelgesprek met Jan Paul Kerkhof van BP Kerkhof & Zn, Hidde van der Maas van Over Morgen, Jan Harmen Akkerman van TanQyou en Theo Thuis van Q-Park, Shell. Met als hoofdvraag: wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende brandstoffen en laadinfrastructuren? Op de vraag of het traditionele tankstation verdwijnt en plaatsmaakt voor een mobility hub, waren de meningen verdeeld. Jan Harmen Akkerman denkt inderdaad dat het tankstation verdwijnt en plaatsmaakt voor een mobility hub. “In de huidige vorm gaat het tankstation nog vijftien tot twintig jaar mee. Hubs hebben de toekomst.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Op de stand van Christ Wash Systems.
Tijdens het congres Tanken en Laden.
TinQ en Nozzle TV hebben hun nieuwe samenwerking beklonken op de beurs.

Wanneer Piet Kruissen van Air Serv wordt gevraagd wat de innovaties zijn, moet hij lachen. Ze hebben al 25 jaar dezelfde stofzuiger- en luchtapparaten en daar is hij trots op. “Het is een stukje conformiteit, iedereen herkent onze apparaten.”

Imbema verzorgt binnen de afdeling reiniging de techniek voor onder andere het Duitse merk Ehrle. De MatCleaner sprong in het oog. “Uniek aan deze mattenreiniger is dat er meerdere functies zijn”, zegt Imbema. “De mat wordt geborsteld, gespoeld met water, geparfumeerd en gedroogd.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Team Caramba was ook aanwezig.
Piet Kruissen van Air Serv is blij met de conformiteit van de eigen apparaten.
CMPS is druk bezig met innovaties op het gebied van betaaloplossingen.
De wasboxtechniek van Adriateh.

CMPS biedt betaaloplossingen voor de carwashmarkt en liet de mogelijkheden zien op de eigen stand. Het bedrijf merkt op dat er veel veranderingen zijn in ‘betaalterminal-land’, en speelt daar goed op in.

De Rulomatik Dry & Go-automaat met multifunctionele droog- en verzorgingsdoek is nieuw op de Nederlandse markt. Met deze doek kan de volledige auto worden afgedroogd. Carwash Overvecht is de eerste locatie met dit apparaat, vertelt Ramazan Paraziz.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Het team van WashTec, te herkennen aan de groene schoenen.
Ramazan Paraziz van de Dry & Go automaat.
De MatCleaner van Imbema.

Eerste beursdag gemist? De Tankstation Vakbeurs is ook nog op donderdag 16 november in Jaarbeurs Utrecht. Meld je hier gratis aan en mis het niet!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rondje langs de carwashbedrijven op Tankstation Vakbeurs | CarwashPro
Terugblik

Rondje langs de carwashbedrijven op Tankstation Vakbeurs

Op carwashgebied was er veel te zien Foto's: Belinda Meijers/ ProMedia

De eerste dag van de Tankstation Vakbeurs zit erop. Op de beursvloer hebben 110 exposanten hun producten en innovaties gepresenteerd. Waaronder ook veel carwashbedrijven. CarwashPro blikt terug.

De nieuwe innovatie ERGOX Kiosk trok op de beurs veel bekijks. De eerste twaalf kiosken komen straks te staan bij XL Carwash Heerenveen. “Je moet er wel meer dan één hebben om het rendabel te maken”, zegt eigenaar van ERGOX Henk Wildeman. “En om klanten te motiveren om het te gaan gebruiken. Wanneer het in het zicht is van de klant, zal het ook sneller worden gebruikt.” Volgens Wildeman kan het een interessant verdienmodel zijn voor carwashondernemers. “Er zitten veel extra’s op, zoals ruitenwisservloeistof, bandenreiniger en handschoenen. Dus een bedrag van 6 tot 8 euro heb je er zo uit.”

Nederlandse carwashes en tankstations hebben naast service en kwaliteit steeds meer aandacht voor uitstraling, en daar plukt Cleanbuild de vruchten van. “Het wordt steeds belangrijker hoe een shop of een wasstraat eruitziet”, zegt het team van Cleanbuild.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De ERGOX Kiosk, met Henk Wildeman (rechts) en Rob Leus van Leus tankstations.
Het team van Cleanbuild.
Kim Wouters en Fabiënne Hagenbeek van Mesa Coatings.

Christ Wash Systems ziet op de Nederlandse markt nog genoeg kansen. Vooral op het gebied van rollovers, wasboxen, stofzuigen en truckwash. “We hebben het behoorlijk druk, dus dat is goed nieuws”, aldus Pierre Krieger op de beurs.

Tijdens het congres Tanken en Laden was er een rondetafelgesprek met Jan Paul Kerkhof van BP Kerkhof & Zn, Hidde van der Maas van Over Morgen, Jan Harmen Akkerman van TanQyou en Theo Thuis van Q-Park, Shell. Met als hoofdvraag: wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende brandstoffen en laadinfrastructuren? Op de vraag of het traditionele tankstation verdwijnt en plaatsmaakt voor een mobility hub, waren de meningen verdeeld. Jan Harmen Akkerman denkt inderdaad dat het tankstation verdwijnt en plaatsmaakt voor een mobility hub. “In de huidige vorm gaat het tankstation nog vijftien tot twintig jaar mee. Hubs hebben de toekomst.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Op de stand van Christ Wash Systems.
Tijdens het congres Tanken en Laden.
TinQ en Nozzle TV hebben hun nieuwe samenwerking beklonken op de beurs.

Wanneer Piet Kruissen van Air Serv wordt gevraagd wat de innovaties zijn, moet hij lachen. Ze hebben al 25 jaar dezelfde stofzuiger- en luchtapparaten en daar is hij trots op. “Het is een stukje conformiteit, iedereen herkent onze apparaten.”

Imbema verzorgt binnen de afdeling reiniging de techniek voor onder andere het Duitse merk Ehrle. De MatCleaner sprong in het oog. “Uniek aan deze mattenreiniger is dat er meerdere functies zijn”, zegt Imbema. “De mat wordt geborsteld, gespoeld met water, geparfumeerd en gedroogd.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Team Caramba was ook aanwezig.
Piet Kruissen van Air Serv is blij met de conformiteit van de eigen apparaten.
CMPS is druk bezig met innovaties op het gebied van betaaloplossingen.
De wasboxtechniek van Adriateh.

CMPS biedt betaaloplossingen voor de carwashmarkt en liet de mogelijkheden zien op de eigen stand. Het bedrijf merkt op dat er veel veranderingen zijn in ‘betaalterminal-land’, en speelt daar goed op in.

De Rulomatik Dry & Go-automaat met multifunctionele droog- en verzorgingsdoek is nieuw op de Nederlandse markt. Met deze doek kan de volledige auto worden afgedroogd. Carwash Overvecht is de eerste locatie met dit apparaat, vertelt Ramazan Paraziz.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Het team van WashTec, te herkennen aan de groene schoenen.
Ramazan Paraziz van de Dry & Go automaat.
De MatCleaner van Imbema.

Eerste beursdag gemist? De Tankstation Vakbeurs is ook nog op donderdag 16 november in Jaarbeurs Utrecht. Meld je hier gratis aan en mis het niet!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.