Ondernemerstips voor carwashes: vergaar financieel voordeel

Ondernemers, zowel beginners als veteranen, delen dezelfde prioriteit: hun financiën op peil houden. Als er immers geen geld binnenkomt, kun je de rekeningen niet betalen. Daarnaast wil je de kosten van je wasgelegenheid drukken om zoveel mogelijk winst te kunnen maken. Besparen en zo effectief mogelijk met je geld omgaan, hoeft niet moeilijk te zijn dankzij deze tips.

In dit artikel, dat gebaseerd is op dit stuk uit Carwash.com, staan handige tips voor ondernemers om meer uit hun bedrijfsvoering te halen.

Zet een bankrekening voor je bedrijf op

Als je zakelijke kosten met je privé rekening betaalt, beland je in een financiële nachtmerrie. Op den duur zul je namelijk moeten uitzoeken welke kosten je voor je onderneming gemaakt hebt en deze moeten doorgeven aan de Belastingdienst. Om onnodige stress te voorkomen, is het dus verstandig om een aparte zakelijke rekening op te zetten.

Houd wat geld achter de hand voor moeilijke tijden

Het is verstandig om maandelijks wat te sparen, zodat je kunt inspelen op onverwachte situaties. Mocht de apparatuur in je wasgelegenheid bijvoorbeeld ineens de geest geven, kun je hier meteen op inspringen doordat je een buffer hebt opgebouwd. Door bijvoorbeeld tien procent van je omzet opzij te zetten, ben je voorbereid op onverwachte zaken. Het is daardoor ook mogelijk om in je bedrijf te investeren en verder door te groeien.

Gebruik leningen verstandig

De crux is om juist een lening af te sluiten als je niet om geld verlegen zit. Geen enkele bank ziet het zitten om een lening af te sluiten voor een bedrijf dat de touwtjes amper aan elkaar kan knopen. Als je onderneming in de lift zit, is het de juiste tijd om een lening rond te krijgen, omdat je als succesvolle bedrijfseigenaar een klein risico vormt en garant staat voor de betalingen. Bedenk altijd hoe je door geld te lenen, juist meer kunt verdienen.

Door maandelijks tien procent van de omzet opzij te zetten, kunnen onverwachte financiële klappen opgevangen worden

Zoek naar de beste aanbieders

Chemicaliën en poetsdoeken zorgen voor maandelijkse kosten. Het is slim om onderzoek te doen naar verschillende aanbieders, zodat je de beste producten voor de meest gunstige prijs kunt halen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om bulkaankopen te doen, zodat je de kosten kunt drukken? Door maandelijks in plaats van wekelijks bestellingen te plaatsen, bespaar je ook op bestel- en verzendkosten. Wees niet bezwaard om om korting te vragen. Deze aanbieders willen jou graag als klant behouden en hebben vaak nog wat speelruimte.

Koop tweedehands materiaal

Het is verstandig om tweedehands materiaal aan te schaffen als je een beginnende carwashondernemer bent. Het is niet eenvoudig om zulke machines te vinden, maar mocht het je lukken dan kun je flink op de kosten besparen. Uiteraard moet de kwaliteit van het aanbod wel goed zijn. Een ander onderdeel waarop je kunt besparen is op kantoormeubilair. Denk dan aan computers en telefoons. Er is geen enkele reden om volledig nieuwe spullen te kopen als je ze ook tweedehands kunt aanschaffen. Het scheelt je een hoop geld.

Zoek ook naar andere inkomstenbronnen

Naast het runnen van een wasgelegenheid is het verstandig om naar meerdere inkomstenbronnen te zoeken. Door bijvoorbeeld een poetsbedrijf op te zetten, bied je je klanten nog meer service. Ook kun je bij je carwash extra stappen aan het bestaande programma toevoegen waarvoor betaald moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld een extra laklaag aanbieden ter bescherming van de auto. Ook is het toedienen van een parfum of het aanbieden van een snack terwijl klanten wachten, een makkelijke manier om meer geld te genereren.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.