truckwash

Grote markt voor truck -en buswasplaatsen

In 2016 groeide de truck-en busjesverkoop in Europa beide met bijna 12 procent. Dit blijkt uit cijfers van ACEA, een overkoepelende fabrikantenkoepel die de cijfers afgelopen week naar buiten bracht. In totaal zijn er momenteel zo’n 29 miljoen bestelbusjes geregistreerd in Europa en 6,5 miljoen trucks. Voor de carwash-branche vormen deze mobiliteitsgroepen ook een steeds belangrijker speerpunt.

Steeds meer bedrijven in Nederland spelen in op de toename van het aantal bestelbusjes en trucks. Buiten de standaard wasboxen voegen ook steeds meer bedrijven een gelegenheid toe voor hogere voertuigen. Zo opende wasstraat De Walvis in Dordrecht onlangs een extra wasplaats speciaal voor busjes. Zij zijn hierin zeker niet uniek,  meerdere carwash-fabrikanten plaatsten recentelijk dergelijke uitbreidingen bij klanten in Nederland en België. Anac speelt met enkele vestigingen al langer in op de grotere voertuigen. Het filiaal in Tilburg heeft een speciale wasstraat voor bestelbusjes.

Cijfers

Uit de cijfers die ACEA uitbracht over het jaar 2016, blijkt ondermeer dat er in Europa enorm veel trucks en busjes rondrijden. Daarbij komt dat er het afgelopen jaar bijna 370.000 nieuwe trucks op dit werelddeel zijn geregistreerd tegenover bijna 2 miljoen nieuwe bestel busjes. Verder waren de volgende interessante cijfers. te vinden in het rapport:

 • De gemiddelde leeftijd van vrachtwagens op de Europese wegen bedraagt 11,7 jaar, van busjes is dat 10,7 jaar.
 • In totaal rijden er zo’n 29 miljoen busjes rond op de Europese wegen.
 • Er werken meer dan 2,3 miljoen mensen in de vrachtwagen sector.
 • Er zijn 59 productie- of assemblagefaciliteiten voor trucks in Europa, 39 voor busjes .
 • Van de zware trucks in Europa, rijdt 98 procent op diesel.
 • Hoewel alternatieve brandstoffen aan populariteit winnen rijdt slechts 1 procent van de zware trucks in Europa op een alternatieve brandstof.

Lees ook: Grote truckwash bij Rotterdam maakt 24/7 wassen mogelijk

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Grote markt voor truck -en buswasplaatsen | CarwashPro
truckwash

Grote markt voor truck -en buswasplaatsen

In 2016 groeide de truck-en busjesverkoop in Europa beide met bijna 12 procent. Dit blijkt uit cijfers van ACEA, een overkoepelende fabrikantenkoepel die de cijfers afgelopen week naar buiten bracht. In totaal zijn er momenteel zo’n 29 miljoen bestelbusjes geregistreerd in Europa en 6,5 miljoen trucks. Voor de carwash-branche vormen deze mobiliteitsgroepen ook een steeds belangrijker speerpunt.

Steeds meer bedrijven in Nederland spelen in op de toename van het aantal bestelbusjes en trucks. Buiten de standaard wasboxen voegen ook steeds meer bedrijven een gelegenheid toe voor hogere voertuigen. Zo opende wasstraat De Walvis in Dordrecht onlangs een extra wasplaats speciaal voor busjes. Zij zijn hierin zeker niet uniek,  meerdere carwash-fabrikanten plaatsten recentelijk dergelijke uitbreidingen bij klanten in Nederland en België. Anac speelt met enkele vestigingen al langer in op de grotere voertuigen. Het filiaal in Tilburg heeft een speciale wasstraat voor bestelbusjes.

Cijfers

Uit de cijfers die ACEA uitbracht over het jaar 2016, blijkt ondermeer dat er in Europa enorm veel trucks en busjes rondrijden. Daarbij komt dat er het afgelopen jaar bijna 370.000 nieuwe trucks op dit werelddeel zijn geregistreerd tegenover bijna 2 miljoen nieuwe bestel busjes. Verder waren de volgende interessante cijfers. te vinden in het rapport:

 • De gemiddelde leeftijd van vrachtwagens op de Europese wegen bedraagt 11,7 jaar, van busjes is dat 10,7 jaar.
 • In totaal rijden er zo’n 29 miljoen busjes rond op de Europese wegen.
 • Er werken meer dan 2,3 miljoen mensen in de vrachtwagen sector.
 • Er zijn 59 productie- of assemblagefaciliteiten voor trucks in Europa, 39 voor busjes .
 • Van de zware trucks in Europa, rijdt 98 procent op diesel.
 • Hoewel alternatieve brandstoffen aan populariteit winnen rijdt slechts 1 procent van de zware trucks in Europa op een alternatieve brandstof.

Lees ook: Grote truckwash bij Rotterdam maakt 24/7 wassen mogelijk

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.