Lange rijen tijdens opening van Fieten Olie-locatie in Nijverdal

Het was een drukte van jewelste afgelopen zaterdag tijdens de opening van het nieuwe tankstation met wasgelegenheid van Fieten Olie op bedrijventerrein ‘t Lochter in Nijverdal. Klanten kregen een flinke korting op hun brandstof en konden voordelig hun auto wassen. Ter gelegenheid van de officiële opening van de locatie was ook Rob Kamphues van de partij. De coureur/presentator demonstreerde de raceauto waarmee hij onlangs de Road to Le Mans heeft gereden.

Eind 2018 kreeg Fieten Olie definitief groen licht om te starten met de bouw van een tankstation met shop en carwashfaciliteiten in de Twentse plaats. Eerder dit jaar ging de locatie al open. Afgelopen zaterdag stond de officiële feestelijke opening op het programma. In Nijverdal is in samenwerking met EenzetCarwash een Istobal M’NEXX22 rollover geplaatst. Deze is uitgevoerd in de kleuren van Fieten Olie. De washoogte bedraagt 2,80 meter. Namens EenzetCarwash was Rob Kamphues aanwezig. Hij had voor de gelegenheid zijn raceauto in Jumbo-kleuren meegenomen. Onder begeleiding van Remi Lens van Racedriver for a Day mochten bezoekers bovendien plaatsnemen in een F1-racesimulator.

Aan de pomp konden klanten profiteren van een korting van maar liefst 25 eurocent per liter. Dat zorgde voor lange rijen aan de Benjamin Franklinstraat. Naast benzine en diesel zijn ook AdBlue en CNG beschikbaar op deze locatie. Voor de tweede keer op rij kwam Fieten Olie begin dit jaar als goedkoopste tankstationketen uit de Nationale Tanktest van De Kampioen. Het Drentse bedrijf hield daarmee gevestigde prijsvechters als Tango, TinQ en Firezone achter zich.

Opvallende speler

Richard Fieten, de man achter de tankstationketen, is een ondernemer die zaken net even anders aanpakt dan veel collega’s. Het is een opvallende speler in petrolland, die veel concurrenten vanwege de scherpe brandstofprijzen liever niet zien komen. Het Drentse familiebedrijf bestaat sinds de jaren dertig van de vorige eeuw en werd opgericht door Piet Fieten, de opa van Richard. Hij begon met het verkopen en leveren van veevoer. Na de oorlog kwamen daar ook brandstoffen bij, in eerste instantie petroleum en diesel. Het aanbod werd langzaam uitgebreid.

De onderneming richtte z’n pijlen oorspronkelijk vooral op het noorden en oosten van het land, maar inmiddels rijden de vrachtwagens in het hele land rond. De teller van het aantal Fieten Olie-tankstations staat inmiddels op 35. De meeste stations zijn te vinden in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Ook in de provincies Utrecht (Soest), Gelderland (Velp) en Noord-Holland (Krommenie) heeft Fieten Olie ondertussen locaties geopend. Het merendeel van de tankstations is onbemand. In Hoofddorp wordt gewerkt aan de bouw van het grootste tankstation van het bedrijf. De onbemande vestiging krijgt tien opstelplaatsen en vier wasboxen.

Kleine, bemande stations krijgen het heel zwaar de komende jaren, voorspelde eigenaar Fieten in een eerder gesprek met TankPro/CarwashPro. Er zullen er aardig wat verdwijnen is zijn voorspelling. Door onbemand te worden, kan het wellicht nog wel uit. Hij ziet vooral kansen voor shops in combinatie met een kwalitatief goede wasgelegenheid. Fieten gaat zich overigens niet vol storten op de shop en blijft zich vooral focussen op zijn core business: het aanbieden van brandstof voor een lage prijs.

Bekijk hieronder de fotoreportage van de opening in Nijverdal:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lange rijen tijdens opening van Fieten Olie-locatie in Nijverdal | CarwashPro

Lange rijen tijdens opening van Fieten Olie-locatie in Nijverdal

Het was een drukte van jewelste afgelopen zaterdag tijdens de opening van het nieuwe tankstation met wasgelegenheid van Fieten Olie op bedrijventerrein ‘t Lochter in Nijverdal. Klanten kregen een flinke korting op hun brandstof en konden voordelig hun auto wassen. Ter gelegenheid van de officiële opening van de locatie was ook Rob Kamphues van de partij. De coureur/presentator demonstreerde de raceauto waarmee hij onlangs de Road to Le Mans heeft gereden.

Eind 2018 kreeg Fieten Olie definitief groen licht om te starten met de bouw van een tankstation met shop en carwashfaciliteiten in de Twentse plaats. Eerder dit jaar ging de locatie al open. Afgelopen zaterdag stond de officiële feestelijke opening op het programma. In Nijverdal is in samenwerking met EenzetCarwash een Istobal M’NEXX22 rollover geplaatst. Deze is uitgevoerd in de kleuren van Fieten Olie. De washoogte bedraagt 2,80 meter. Namens EenzetCarwash was Rob Kamphues aanwezig. Hij had voor de gelegenheid zijn raceauto in Jumbo-kleuren meegenomen. Onder begeleiding van Remi Lens van Racedriver for a Day mochten bezoekers bovendien plaatsnemen in een F1-racesimulator.

Aan de pomp konden klanten profiteren van een korting van maar liefst 25 eurocent per liter. Dat zorgde voor lange rijen aan de Benjamin Franklinstraat. Naast benzine en diesel zijn ook AdBlue en CNG beschikbaar op deze locatie. Voor de tweede keer op rij kwam Fieten Olie begin dit jaar als goedkoopste tankstationketen uit de Nationale Tanktest van De Kampioen. Het Drentse bedrijf hield daarmee gevestigde prijsvechters als Tango, TinQ en Firezone achter zich.

Opvallende speler

Richard Fieten, de man achter de tankstationketen, is een ondernemer die zaken net even anders aanpakt dan veel collega’s. Het is een opvallende speler in petrolland, die veel concurrenten vanwege de scherpe brandstofprijzen liever niet zien komen. Het Drentse familiebedrijf bestaat sinds de jaren dertig van de vorige eeuw en werd opgericht door Piet Fieten, de opa van Richard. Hij begon met het verkopen en leveren van veevoer. Na de oorlog kwamen daar ook brandstoffen bij, in eerste instantie petroleum en diesel. Het aanbod werd langzaam uitgebreid.

De onderneming richtte z’n pijlen oorspronkelijk vooral op het noorden en oosten van het land, maar inmiddels rijden de vrachtwagens in het hele land rond. De teller van het aantal Fieten Olie-tankstations staat inmiddels op 35. De meeste stations zijn te vinden in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Ook in de provincies Utrecht (Soest), Gelderland (Velp) en Noord-Holland (Krommenie) heeft Fieten Olie ondertussen locaties geopend. Het merendeel van de tankstations is onbemand. In Hoofddorp wordt gewerkt aan de bouw van het grootste tankstation van het bedrijf. De onbemande vestiging krijgt tien opstelplaatsen en vier wasboxen.

Kleine, bemande stations krijgen het heel zwaar de komende jaren, voorspelde eigenaar Fieten in een eerder gesprek met TankPro/CarwashPro. Er zullen er aardig wat verdwijnen is zijn voorspelling. Door onbemand te worden, kan het wellicht nog wel uit. Hij ziet vooral kansen voor shops in combinatie met een kwalitatief goede wasgelegenheid. Fieten gaat zich overigens niet vol storten op de shop en blijft zich vooral focussen op zijn core business: het aanbieden van brandstof voor een lage prijs.

Bekijk hieronder de fotoreportage van de opening in Nijverdal:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.