Video: rijinstructeur gaat tijdens de rijles door de wasstraat

Door de wasstraat gaan is niet vanzelfsprekend voor beginnende bestuurders, merkte rijinstructeur en YouTuber Merlin Weber van Verkeersschool Weber op. Hij nam daarom een instructievideo op bij Go Carwash in Veghel en laat nieuwbakken chauffeurs zien hoe het werkt in de wasstraat. 

Rijschoolhouder Merlin Weber uit Veghel is al 38 jaar instructeur. Hij geeft autorijles, motorrijles en theorielessen. Daarnaast is hij vlogger op YouTube alle video’s gaan over rijlessen. Hoe nader je kruispunten? Hoe ziet een rijles in coronatijd eruit? En hoe ziet een examenroute rond het CBR eruit? Weber laat het allemaal zien op zijn YouTube-kanaal waar hij al meer dan drie jaar actief mee is. Zijn kanaal heeft bijna 25 duizend volgers en maandelijks zo’n 2 miljoen views. Iedere zondag gaat hij met de camera op pad om video’s over rijlessen te maken voor de volgers. In zijn nieuwste video bezoekt hij de carwash.

Volg aanwijzingen personeel op

Weber gaat met de eigen lesauto en daarna met een nieuwe automaat door de wasstraat van Go Carwash in Veghel. In ruim 16 minuten neemt hij de kijkers mee. Nick Hendriks van de carwash geeft een rijtje tips, waarvan de belangrijkste is om altijd de aanwijzingen van het personeel te volgen.

Het lesbord en de antenne worden van de auto van Weber verwijderd en na de voorwas rijdt hij rustig de kettingbaan op. Andere tips zijn: rustig rijden, ramen dicht, de auto in neutraal, geen rem gebruiken, de ruitenwissers uitzetten en uit laten, de Auto Hold functie uitzetten en pas weer gaan rijden als er groen licht wordt gegeven. En tot slot: “geniet ervan, want is toch ook een beetje spektakel.”

Toch te spannend voor die beginnende bestuurder? Bij Go Carwash is het mogelijk om in de wachtruimte plaats te nemen terwijl iemand van personeel door de wasstraat gaat.

Geen overbodige luxe

In de comments bij de video is te zien dat het onderwerp zeker niet overbodig is voor de beginnende bestuurder. Berend87 schrijft: “Ik heb wel eens met rijles door een wasstraat gegaan. Ik vond het einde best spannend. Wat als ik niet snel weg kwam? Botst er dan een auto achterop?” En DJ Quake J is ook tevreden: “Ben zelf 16 jaar en wil me toch een beetje gaan verdiepen in dit soort dingen.”

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: rijinstructeur gaat tijdens de rijles door de wasstraat | CarwashPro

Video: rijinstructeur gaat tijdens de rijles door de wasstraat

Door de wasstraat gaan is niet vanzelfsprekend voor beginnende bestuurders, merkte rijinstructeur en YouTuber Merlin Weber van Verkeersschool Weber op. Hij nam daarom een instructievideo op bij Go Carwash in Veghel en laat nieuwbakken chauffeurs zien hoe het werkt in de wasstraat. 

Rijschoolhouder Merlin Weber uit Veghel is al 38 jaar instructeur. Hij geeft autorijles, motorrijles en theorielessen. Daarnaast is hij vlogger op YouTube alle video’s gaan over rijlessen. Hoe nader je kruispunten? Hoe ziet een rijles in coronatijd eruit? En hoe ziet een examenroute rond het CBR eruit? Weber laat het allemaal zien op zijn YouTube-kanaal waar hij al meer dan drie jaar actief mee is. Zijn kanaal heeft bijna 25 duizend volgers en maandelijks zo’n 2 miljoen views. Iedere zondag gaat hij met de camera op pad om video’s over rijlessen te maken voor de volgers. In zijn nieuwste video bezoekt hij de carwash.

Volg aanwijzingen personeel op

Weber gaat met de eigen lesauto en daarna met een nieuwe automaat door de wasstraat van Go Carwash in Veghel. In ruim 16 minuten neemt hij de kijkers mee. Nick Hendriks van de carwash geeft een rijtje tips, waarvan de belangrijkste is om altijd de aanwijzingen van het personeel te volgen.

Het lesbord en de antenne worden van de auto van Weber verwijderd en na de voorwas rijdt hij rustig de kettingbaan op. Andere tips zijn: rustig rijden, ramen dicht, de auto in neutraal, geen rem gebruiken, de ruitenwissers uitzetten en uit laten, de Auto Hold functie uitzetten en pas weer gaan rijden als er groen licht wordt gegeven. En tot slot: “geniet ervan, want is toch ook een beetje spektakel.”

Toch te spannend voor die beginnende bestuurder? Bij Go Carwash is het mogelijk om in de wachtruimte plaats te nemen terwijl iemand van personeel door de wasstraat gaat.

Geen overbodige luxe

In de comments bij de video is te zien dat het onderwerp zeker niet overbodig is voor de beginnende bestuurder. Berend87 schrijft: “Ik heb wel eens met rijles door een wasstraat gegaan. Ik vond het einde best spannend. Wat als ik niet snel weg kwam? Botst er dan een auto achterop?” En DJ Quake J is ook tevreden: “Ben zelf 16 jaar en wil me toch een beetje gaan verdiepen in dit soort dingen.”

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.