Nieuwe rollover voor trucks van Istobal bespaart water en elektriciteit

Istobal heeft een rollover ontwikkeld die zorgt voor snellere, efficiëntere en duurzamere wasbeurten.  Nieuwe technologische ontwikkelingen zorgen voor een betere beheersing van energie, water en chemie. 

De nieuwe Istobal HW’Compak is bedoeld voor vrachtwagens en bussen. De rollover gebruikt 35 procent minder elektriciteit voor een standaard wasbeurt van een vrachtwagen van 18 meter lengte. Dat is zo dankzij de borstelbesturing met frequentieregelaars, die zorgen voor een soepelere werking van de apparatuur en maakt het gebruik van minder krachtige motoren (1,1 kW in plaats van 1,5 kW) voor de borstelrotatie mogelijk. Bovendien heeft het herontwerpen van de slangen en sproeiers het mogelijk gemaakt een minder krachtige centrifugaalwaterpomp te gebruiken (1,5 kW in plaats van 2,2 kW), waardoor het elektriciteitsverbruik is gedaald.

Deze nieuwe commerciële rollover optimaliseert ook het waterverbruik. Tijdens het wassen van de voor- en achterzijde met de horizontale borstel wordt het waterverbruik met 7 procent verminderd dankzij de installatie van onafhankelijke magneetventielen. Dit bespaart 30 liter water per standaard wasbeurt van een 18 meter lange vrachtwagen. De machine maakt ook het gebruik van gerecycleerd water mogelijk.

Door de flexibele configuratie van wasprogramma’s en snelheden en de onafhankelijke aansturing van de verschillende magneetventielen kan nog meer water en elektriciteit worden bespaard. Bovendien zorgen de doseerpompen voor een gecontroleerde en efficiënte injectie van chemische producten.

Een ander voordeel is de standaard uitrusting met een geoptimaliseerd sproeisysteem, dat het spoelen van de voorruit en de ruiten verbetert en het gebruikelijke handmatige spoelproces bij het wassen van vrachtwagens elimineert.

Geautomatiseerd wasproces

Uitgerust met de nieuwste Smartwash by Istobal connectiviteitstechnologie, maakt de Istobal HW’Compak digitaal, geautomatiseerd en gecontroleerd wasprocesbeheer en efficiënter onderhoud op afstand mogelijk, waardoor de handmatige wastijd wordt verminderd en een maximale operationele beschikbaarheid van de faciliteit wordt gegarandeerd.

Istobal HW’Compak optimaliseert de wastijd dankzij functies zoals het zijdelingse hogedruksysteem dat kan worden gebruikt met gerecycled water, de automatische toepassing van schuimende chemische spray die het hele voertuig bedekt met een dicht schuim, en de onderchassiswassing. Deze voorzieningen maken het mogelijk het wassen te automatiseren en het verbruik van energie, water en chemische producten te beheersen. Met deze functies is het mogelijk om een 18 meter lange aanhangwagen in slechts 12 minuten te wassen, wat een halvering betekent van de wastijd in vergelijking met handmatige apparaten.

De machine is eenvoudig te gebruiken en te installeren, heeft standaard railhoogte- en breedteafmetingen die geschikt zijn voor 90% van de vrachtwagens, past beter in binneninstallaties en maakt ook de vervanging van oudere machines eenvoudiger zonder dat verdere civieltechnische werkzaamheden nodig zijn.

In Nederland wordt de apparatuur van Istobal geleverd door EenzetCarwash.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe rollover voor trucks van Istobal bespaart water en elektriciteit | CarwashPro

Nieuwe rollover voor trucks van Istobal bespaart water en elektriciteit

Istobal heeft een rollover ontwikkeld die zorgt voor snellere, efficiëntere en duurzamere wasbeurten.  Nieuwe technologische ontwikkelingen zorgen voor een betere beheersing van energie, water en chemie. 

De nieuwe Istobal HW’Compak is bedoeld voor vrachtwagens en bussen. De rollover gebruikt 35 procent minder elektriciteit voor een standaard wasbeurt van een vrachtwagen van 18 meter lengte. Dat is zo dankzij de borstelbesturing met frequentieregelaars, die zorgen voor een soepelere werking van de apparatuur en maakt het gebruik van minder krachtige motoren (1,1 kW in plaats van 1,5 kW) voor de borstelrotatie mogelijk. Bovendien heeft het herontwerpen van de slangen en sproeiers het mogelijk gemaakt een minder krachtige centrifugaalwaterpomp te gebruiken (1,5 kW in plaats van 2,2 kW), waardoor het elektriciteitsverbruik is gedaald.

Deze nieuwe commerciële rollover optimaliseert ook het waterverbruik. Tijdens het wassen van de voor- en achterzijde met de horizontale borstel wordt het waterverbruik met 7 procent verminderd dankzij de installatie van onafhankelijke magneetventielen. Dit bespaart 30 liter water per standaard wasbeurt van een 18 meter lange vrachtwagen. De machine maakt ook het gebruik van gerecycleerd water mogelijk.

Door de flexibele configuratie van wasprogramma’s en snelheden en de onafhankelijke aansturing van de verschillende magneetventielen kan nog meer water en elektriciteit worden bespaard. Bovendien zorgen de doseerpompen voor een gecontroleerde en efficiënte injectie van chemische producten.

Een ander voordeel is de standaard uitrusting met een geoptimaliseerd sproeisysteem, dat het spoelen van de voorruit en de ruiten verbetert en het gebruikelijke handmatige spoelproces bij het wassen van vrachtwagens elimineert.

Geautomatiseerd wasproces

Uitgerust met de nieuwste Smartwash by Istobal connectiviteitstechnologie, maakt de Istobal HW’Compak digitaal, geautomatiseerd en gecontroleerd wasprocesbeheer en efficiënter onderhoud op afstand mogelijk, waardoor de handmatige wastijd wordt verminderd en een maximale operationele beschikbaarheid van de faciliteit wordt gegarandeerd.

Istobal HW’Compak optimaliseert de wastijd dankzij functies zoals het zijdelingse hogedruksysteem dat kan worden gebruikt met gerecycled water, de automatische toepassing van schuimende chemische spray die het hele voertuig bedekt met een dicht schuim, en de onderchassiswassing. Deze voorzieningen maken het mogelijk het wassen te automatiseren en het verbruik van energie, water en chemische producten te beheersen. Met deze functies is het mogelijk om een 18 meter lange aanhangwagen in slechts 12 minuten te wassen, wat een halvering betekent van de wastijd in vergelijking met handmatige apparaten.

De machine is eenvoudig te gebruiken en te installeren, heeft standaard railhoogte- en breedteafmetingen die geschikt zijn voor 90% van de vrachtwagens, past beter in binneninstallaties en maakt ook de vervanging van oudere machines eenvoudiger zonder dat verdere civieltechnische werkzaamheden nodig zijn.

In Nederland wordt de apparatuur van Istobal geleverd door EenzetCarwash.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.