Truckwash HOS Oil Surhuisterveen

Drukte bij truckwash HOS Oil in aanloop naar Truckstar Festival: ‘Voorpret begint met goede wasbeurt’

Foto: HOS Oil

Traditiegetrouw is het in de laatste week van juli druk bij de truckwash van HOS Oil in Surhuisterveen. De deelnemers van het Truckstar Festival willen namelijk goed voor de dag komen en geven hun vrachtwagen daarom nog even een opfrisbeurt. Vanuit alle noordelijke provincies komen chauffeurs naar de wasgelegenheid bij het TotalEnergies-tankstation in het Friese dorp, soms van wel honderd kilometer verderop.

Op het TT Circuit in Assen verzamelen zich op zaterdag 30 en zondag 31 juli ruim 2.200 vrachtwagens en bijna 60.000 bezoekers voor de 40ste editie van het evenement. In de dagen daarvoor treffen de deelnemers de laatste voorbereidingen. “Het is dan toch wel 20 tot 30 procent drukker dan normaal. Gemiddeld wassen we met een straat zo’n tachtig tot honderd trucks per week, deze week kan dat aantal oplopen tot 125”, vertelt Johan Hoekstra van HOS Oil.

Gezellige dagen

Naast verschillende shows, een braderie en bijvoorbeeld een beurs, kunnen bezoekers dit weekend vooral ook heel veel vrachtwagens aanschouwen in Assen. Een deel daarvan is dus door de Friese truckwash gegaan. “Voor veel chauffeurs is het ook het begin van hun vakantie en het Truckstar Festival is in hun ogen toch wel iets magisch. De voorpret begint dan natuurlijk met een goede wasbeurt, want ze zijn allemaal trots op hun combinatie en die moet wel blinken tijdens het grootste transportfeest.”

Bij HOS Oil, dat onder andere drie TotalEnergies-tankstations exploiteert, is de voorpet van de chauffeurs al goed te merken. “Voor ons is het ook altijd een leuke week, want iedereen is in een goede stemming en ze willen allemaal net dat beetje extra aandacht voor hun wagen. Dat mag dan ook wat meer tijd kosten, die er normaal gesproken niet is.”

Kleinste details

De medewerkers van HOS Oil doen hun best om alle voertuigen zo schoon mogelijk naar het festival te laten vetrekken. Zo worden onder andere de binnenkanten van de deuren niet overgeslagen, worden de trailers afgekoppeld en de chassis goed gewassen. Juist die aandacht voor de details maakt de truckwash volgens Hoekstra bijzonder. “Het nadeel is misschien dat onze vaste klanten hier zo aan gewend zijn geraakt, dat het voor hen al normaal is, maar we horen vaak van chauffeurs die niet met regelmaat komen dat het nergens op deze manier gedaan wordt.”

Het bedrijf begon overigens ooit met het commercieel wassen van trucks vanuit de liefde voor de eigen wagens, waarmee brandstoffen worden geleverd.

Zelf in de prijzen

Onderdeel van het festival is de verkiezing ‘Mooiste Truck van Nederland’. Zes jaar geleden sleepte HOS Oil de tweede plaats in de wacht in de categorie ‘Mooiste tankwagen’. “Elk jaar sturen wij een foto in naar het Truckstar fotojaarboek en mensen kunnen daar op stemmen. Zo werden we destijds gebeld dat we bij de laatste drie zaten qua aantal stemmen en wij door mochten naar de verkiezing van de mooiste truck”, vertelt Hoekstra. “Dat was een hele eer. Volgens het juryrapport konden ze zien dat, ondanks de leeftijd van het voertuig, er enorm veel tijd in het poetswerk zat en de combinatie er daarom ook nog altijd zo mooi uit zag.”

Hij hoopt die prestatie nog eens te evenaren met een voertuig van het bedrijf, ondanks dat het volgens hem nooit per se het doel was om er daadwerkelijk te staan. “We blijven onze voertuigen goed onderhouden en zouden het wederom een eer vinden om wellicht met de nieuwe combinatie die in verwachting is nog eens te strijden tegen de andere deelnemers.”

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drukte bij truckwash HOS Oil in aanloop naar Truckstar Festival: ‘Voorpret begint met goede wasbeurt’ | CarwashPro
Truckwash HOS Oil Surhuisterveen

Drukte bij truckwash HOS Oil in aanloop naar Truckstar Festival: ‘Voorpret begint met goede wasbeurt’

Foto: HOS Oil

Traditiegetrouw is het in de laatste week van juli druk bij de truckwash van HOS Oil in Surhuisterveen. De deelnemers van het Truckstar Festival willen namelijk goed voor de dag komen en geven hun vrachtwagen daarom nog even een opfrisbeurt. Vanuit alle noordelijke provincies komen chauffeurs naar de wasgelegenheid bij het TotalEnergies-tankstation in het Friese dorp, soms van wel honderd kilometer verderop.

Op het TT Circuit in Assen verzamelen zich op zaterdag 30 en zondag 31 juli ruim 2.200 vrachtwagens en bijna 60.000 bezoekers voor de 40ste editie van het evenement. In de dagen daarvoor treffen de deelnemers de laatste voorbereidingen. “Het is dan toch wel 20 tot 30 procent drukker dan normaal. Gemiddeld wassen we met een straat zo’n tachtig tot honderd trucks per week, deze week kan dat aantal oplopen tot 125”, vertelt Johan Hoekstra van HOS Oil.

Gezellige dagen

Naast verschillende shows, een braderie en bijvoorbeeld een beurs, kunnen bezoekers dit weekend vooral ook heel veel vrachtwagens aanschouwen in Assen. Een deel daarvan is dus door de Friese truckwash gegaan. “Voor veel chauffeurs is het ook het begin van hun vakantie en het Truckstar Festival is in hun ogen toch wel iets magisch. De voorpret begint dan natuurlijk met een goede wasbeurt, want ze zijn allemaal trots op hun combinatie en die moet wel blinken tijdens het grootste transportfeest.”

Bij HOS Oil, dat onder andere drie TotalEnergies-tankstations exploiteert, is de voorpet van de chauffeurs al goed te merken. “Voor ons is het ook altijd een leuke week, want iedereen is in een goede stemming en ze willen allemaal net dat beetje extra aandacht voor hun wagen. Dat mag dan ook wat meer tijd kosten, die er normaal gesproken niet is.”

Kleinste details

De medewerkers van HOS Oil doen hun best om alle voertuigen zo schoon mogelijk naar het festival te laten vetrekken. Zo worden onder andere de binnenkanten van de deuren niet overgeslagen, worden de trailers afgekoppeld en de chassis goed gewassen. Juist die aandacht voor de details maakt de truckwash volgens Hoekstra bijzonder. “Het nadeel is misschien dat onze vaste klanten hier zo aan gewend zijn geraakt, dat het voor hen al normaal is, maar we horen vaak van chauffeurs die niet met regelmaat komen dat het nergens op deze manier gedaan wordt.”

Het bedrijf begon overigens ooit met het commercieel wassen van trucks vanuit de liefde voor de eigen wagens, waarmee brandstoffen worden geleverd.

Zelf in de prijzen

Onderdeel van het festival is de verkiezing ‘Mooiste Truck van Nederland’. Zes jaar geleden sleepte HOS Oil de tweede plaats in de wacht in de categorie ‘Mooiste tankwagen’. “Elk jaar sturen wij een foto in naar het Truckstar fotojaarboek en mensen kunnen daar op stemmen. Zo werden we destijds gebeld dat we bij de laatste drie zaten qua aantal stemmen en wij door mochten naar de verkiezing van de mooiste truck”, vertelt Hoekstra. “Dat was een hele eer. Volgens het juryrapport konden ze zien dat, ondanks de leeftijd van het voertuig, er enorm veel tijd in het poetswerk zat en de combinatie er daarom ook nog altijd zo mooi uit zag.”

Hij hoopt die prestatie nog eens te evenaren met een voertuig van het bedrijf, ondanks dat het volgens hem nooit per se het doel was om er daadwerkelijk te staan. “We blijven onze voertuigen goed onderhouden en zouden het wederom een eer vinden om wellicht met de nieuwe combinatie die in verwachting is nog eens te strijden tegen de andere deelnemers.”

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.