Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) pop-up carwash

Bewoners van woonzorgcentrum gaan met rollator door ‘wasstraat’

De ouderen gingen met hun hulpmiddelen door de 'wasstraat' Foto's: ZONL

De bewoners van woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord konden maandag met hun rolstoel, rollator en/of scootmobiel door een pop-up wasstraat gaan. Kinderen van groep 7/8 van OJS De Zevensprong zorgden ervoor dat de verschillende hulpmiddelen weer blinkend schoon werden.

De ouderen konden achter elkaar met hun hulpmiddel door de geïmproviseerde wasstraat op het terras gaan, waarin de kinderen aan de slag gingen. Terwijl de ene leerling de persoon met de rolstoel of rollator naar de juiste plek begeleidde, zorgde de ander met een sopje voor een grondige schoonmaakbeurt. Ook het drogen werd uitvoerig gedaan.

Volgens Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), waar het woonzorgcentrum onder valt, is hygiëne erg belangrijk in de zorg. Niet alleen persoonlijke hygiëne, maar ook het schoonhouden van de hulpmiddelen. “We werken met een kwetsbare doelgroep. Het voorkomt verspreiding van virussen en dat komt het welzijn van onze bewoners ten goede. Ook gaan de hulpmiddelen zo langer mee”, aldus coördinator Welzijn en organisator Pauline van der Zee.

In contact brengen met elkaar

Toch had het initiatief naast het schoonmaken nog een ander doel: het in contact brengen van ouderen met kinderen. “Het is prachtig om de interactie te zien tussen onze bewoners en de kinderen. Het tovert elke keer weer een grote glimlach op de gezichten van onze bewoners. Tot slot vinden we het belangrijk dat de kinderen ook meer komen te weten over de woonzorglocaties van ZONL en haar bewoners. Daar vertellen we ze graag meer over tijdens de pop-up wasstraat.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) pop-up carwash
Twee leerlingen geven een rollator een schoonmaakbeurt.

Volgens Van der Zee wordt er enthousiast gereageerd op het idee van de wasstraat. Ze krijgt dan ook hulp van alle kanten, zegt ze. “Er helpen heel wat organisaties mee om dit voor elkaar te krijgen. Max-Vitaal zorgt, aan het einde van de wasstraat, voor een rolstoel- en rollatorcheck, MegaCarwash levert hekken en ballonbogen, Alpheios doneert schoonmaakmiddelen en doekjes, de gemeente Noordoostpolder een partytent, knipperlichten, knipscheer en een bouwhek. Oude poetsdoekjes worden aangeboden door De Kringloop en Het Goed. Tot slot levert ‘gemaakt in de Noordoospolder’ ons beachflags en zitzakken.”

Vervolg

Het initiatief van ZONL krijgt de komende weken een vervolg. Ook de woonzorglocaties Wittesteijn en Talma Hof in Emmeloord en Markehof in Marknesse krijgen namelijk nog een bezoek van basisschoolleerlingen. De scholen die hier aan meewerken zijn: De Zevensprong (Emmeloord), Klimboom (Emmeloord), Windkracht10 (Emmeloord) en Mariaschool (Marknesse).

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bewoners van woonzorgcentrum gaan met rollator door ‘wasstraat’ | CarwashPro
Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) pop-up carwash

Bewoners van woonzorgcentrum gaan met rollator door ‘wasstraat’

De ouderen gingen met hun hulpmiddelen door de 'wasstraat' Foto's: ZONL

De bewoners van woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord konden maandag met hun rolstoel, rollator en/of scootmobiel door een pop-up wasstraat gaan. Kinderen van groep 7/8 van OJS De Zevensprong zorgden ervoor dat de verschillende hulpmiddelen weer blinkend schoon werden.

De ouderen konden achter elkaar met hun hulpmiddel door de geïmproviseerde wasstraat op het terras gaan, waarin de kinderen aan de slag gingen. Terwijl de ene leerling de persoon met de rolstoel of rollator naar de juiste plek begeleidde, zorgde de ander met een sopje voor een grondige schoonmaakbeurt. Ook het drogen werd uitvoerig gedaan.

Volgens Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), waar het woonzorgcentrum onder valt, is hygiëne erg belangrijk in de zorg. Niet alleen persoonlijke hygiëne, maar ook het schoonhouden van de hulpmiddelen. “We werken met een kwetsbare doelgroep. Het voorkomt verspreiding van virussen en dat komt het welzijn van onze bewoners ten goede. Ook gaan de hulpmiddelen zo langer mee”, aldus coördinator Welzijn en organisator Pauline van der Zee.

In contact brengen met elkaar

Toch had het initiatief naast het schoonmaken nog een ander doel: het in contact brengen van ouderen met kinderen. “Het is prachtig om de interactie te zien tussen onze bewoners en de kinderen. Het tovert elke keer weer een grote glimlach op de gezichten van onze bewoners. Tot slot vinden we het belangrijk dat de kinderen ook meer komen te weten over de woonzorglocaties van ZONL en haar bewoners. Daar vertellen we ze graag meer over tijdens de pop-up wasstraat.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) pop-up carwash
Twee leerlingen geven een rollator een schoonmaakbeurt.

Volgens Van der Zee wordt er enthousiast gereageerd op het idee van de wasstraat. Ze krijgt dan ook hulp van alle kanten, zegt ze. “Er helpen heel wat organisaties mee om dit voor elkaar te krijgen. Max-Vitaal zorgt, aan het einde van de wasstraat, voor een rolstoel- en rollatorcheck, MegaCarwash levert hekken en ballonbogen, Alpheios doneert schoonmaakmiddelen en doekjes, de gemeente Noordoostpolder een partytent, knipperlichten, knipscheer en een bouwhek. Oude poetsdoekjes worden aangeboden door De Kringloop en Het Goed. Tot slot levert ‘gemaakt in de Noordoospolder’ ons beachflags en zitzakken.”

Vervolg

Het initiatief van ZONL krijgt de komende weken een vervolg. Ook de woonzorglocaties Wittesteijn en Talma Hof in Emmeloord en Markehof in Marknesse krijgen namelijk nog een bezoek van basisschoolleerlingen. De scholen die hier aan meewerken zijn: De Zevensprong (Emmeloord), Klimboom (Emmeloord), Windkracht10 (Emmeloord) en Mariaschool (Marknesse).

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.