De Tankstation & Carwash Vakbeurs in 2021
Update

Mis dit niet op de Tankstation & Carwash Vakbeurs

De Tankstation & Carwash Vakbeurs in 2021 Foto: ProMedia/ Marcel Cazemier

De voorbereidingen voor de Tankstation & Carwash Vakbeurs op 9 en 10 november in Expo Houten zijn in volle gang. CarwashPro vroeg een aantal exposanten op de beurs naar hun plannen voor de stand. Wat wordt er zoal gepresenteerd en mag je echt niet missen? 

Dr.Stöcker (stand 1.09)
Dr.Stöcker Benelux richt zich op de beurs op zijn nieuwe Bag-in-Box verpakking. “Een 20 liter doos met daarin een kunststof zak; dit scheelt 90 procent in plastic en volume ten opzichte van jerrycans als deze leeg zijn. Voor deze verpakking hebben wij ook een speciaal wandsysteem gemaakt. Hiermee is het bijvullen nog makkelijker en veiliger geworden voor medewerkers.”

Wasserschmidt (stand 3.03)
Tijdens de beurs presenteert Wasserschmidt het BCk45-Systeem. Dit 100 procent biologisch afvalwaterzuiverings- en recyclingsysteem voor rollovers en wasboxen bij tankstations en autobedrijven is ontwikkeld door de Duitse firma wasserschmidt GmbH. “Met dit systeem wordt al het afvalwater van rollovers en wasboxen opgevangen, biologisch gezuiverd en hergebruikt in de carwash. Enkel voor de naspoeling en waxopbrengst wordt nog ongeveer 20 liter stadswater gebruikt. Dit hoge waterterugwinpercentage is enkel mogelijk door de hoge en betrouwbare zuiveringscapaciteit van het systeem.”

Op de stand van Wasserschmidt staat het BCk45-Systeem opgesteld, zodat bezoekers zich een beeld kunnen vormen van het ‘geringe ruimtebeslag’ van het systeem in de technische ruimte.

Savona Carwash (stand 3.09)
Savona Carwash – de Nederlandse fabrikant van Jet Wash-wasboxen – heeft afgelopen jaar het cloudbased platform Apollo verder gestalte gegeven. Dit is één centraal platform voor de carwash-exploitatie waarin naast omzetten en statistieken ook alle andere platformen samenkomen. Hier is nu een compleet online logboek aan toegevoegd, met naast documentenopslag ook allerlei checklisten. “De exploitant ziet per dag of zijn waslocatie compliant is en daarmee dus of alles op orde is”, aldus Savona.

Eerder introduceerde de fabrikant een fullcolor TFT-scherm in de wasboxterminal. Hiervan zijn er inmiddels meer dan 300 in gebruik. Nieuw op de beurs is een volledig 100 procent touchscreen scherm in de Jetwash-terminal. Tevens is het grote 55-inch wasboxscherm in elke wasbox afzonderlijk gekoppeld aan elke Jetwash-terminal.

Christ Wash Systems (stand 4.05)
Christ presenteert op de beurs onder andere de Blade Performance stofzuiger en Duo Prejet Blade voorreiniger. Beide behoren tot de nieuwe generatie stofzuigers en voorreinigers die kunnen worden uitgebreid met een Blade die eventueel ook op de Cadis, Alpha en Vega rollover kunnen worden uitgevoerd.

“De Blade Performance stofzuiger is een combinatie van design en prestaties en geeft uw nieuwe zuiger een geheel andere uitstraling’, zegt Christ. “De gebruikte zijkanaalcompressor verhoogt het zuigvermogen tot 55 procent. Het kleurrijke front van de Blade zorgt ervoor dat uw vestiging opvalt. De kleuren kunnen uit het Christ-kleurenpalet worden gekozen en zijn zowel met als zonder verlichting verkrijgbaar.” Andere voordelen die Christ noemt: een centrale elektronische muntproever met twee toetsen voor het activeren van de betreffende zuigbox (bij DUO). Gebruik van meer betalingsmogelijkheden zoals een klantkaartlezer of NFC-scanner voor bankpassen en creditcards optioneel mogelijk. En een optionele uitbreiding met een persluchtpistool.

TSG (stand 3.06)
TSG heeft op de vakbeurs een primeur met drie verschillende merken die vanuit TSG Charge worden geïntroduceerd op de Nederlandse markt:

  • EVBox Modular is het nieuwste model van EVBox voor DC laden. Volledig modulair op te bouwen, van 60kW tot 240kW in stappen van 30kW. Zowel geschikt voor losse laadpunten, maar ook voor laadpleinen
  • Power Electronics is een systeem met de mogelijkheid voor accu pods voor opslag van energie. Geschikt voor locaties met een (te) kleine aansluiting voor zowel laadpleinen en enkele laders
  • Kempower is een modulair load balancing systeem, met name geschikt voor DC laadpleinen

Daarnaast neemt TSG dit jaar een toiletpoortje van 2theloo mee. 2theLoo levert in combinatie met TSG een toiletpoort 2.0. “Voordeel van deze poort is dat we kunnen werken met unieke barcodes die maar éénmaal in te wisselen zijn aan de Tokheim Fuel POS”, aldus TSG.

Deze lijst wordt regelmatig geüpdate. Delen wat er bij jou op de stand te zien is? Mail dan naar redactie@carwashpro.nl

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mis dit niet op de Tankstation & Carwash Vakbeurs | CarwashPro
De Tankstation & Carwash Vakbeurs in 2021
Update

Mis dit niet op de Tankstation & Carwash Vakbeurs

De Tankstation & Carwash Vakbeurs in 2021 Foto: ProMedia/ Marcel Cazemier

De voorbereidingen voor de Tankstation & Carwash Vakbeurs op 9 en 10 november in Expo Houten zijn in volle gang. CarwashPro vroeg een aantal exposanten op de beurs naar hun plannen voor de stand. Wat wordt er zoal gepresenteerd en mag je echt niet missen? 

Dr.Stöcker (stand 1.09)
Dr.Stöcker Benelux richt zich op de beurs op zijn nieuwe Bag-in-Box verpakking. “Een 20 liter doos met daarin een kunststof zak; dit scheelt 90 procent in plastic en volume ten opzichte van jerrycans als deze leeg zijn. Voor deze verpakking hebben wij ook een speciaal wandsysteem gemaakt. Hiermee is het bijvullen nog makkelijker en veiliger geworden voor medewerkers.”

Wasserschmidt (stand 3.03)
Tijdens de beurs presenteert Wasserschmidt het BCk45-Systeem. Dit 100 procent biologisch afvalwaterzuiverings- en recyclingsysteem voor rollovers en wasboxen bij tankstations en autobedrijven is ontwikkeld door de Duitse firma wasserschmidt GmbH. “Met dit systeem wordt al het afvalwater van rollovers en wasboxen opgevangen, biologisch gezuiverd en hergebruikt in de carwash. Enkel voor de naspoeling en waxopbrengst wordt nog ongeveer 20 liter stadswater gebruikt. Dit hoge waterterugwinpercentage is enkel mogelijk door de hoge en betrouwbare zuiveringscapaciteit van het systeem.”

Op de stand van Wasserschmidt staat het BCk45-Systeem opgesteld, zodat bezoekers zich een beeld kunnen vormen van het ‘geringe ruimtebeslag’ van het systeem in de technische ruimte.

Savona Carwash (stand 3.09)
Savona Carwash – de Nederlandse fabrikant van Jet Wash-wasboxen – heeft afgelopen jaar het cloudbased platform Apollo verder gestalte gegeven. Dit is één centraal platform voor de carwash-exploitatie waarin naast omzetten en statistieken ook alle andere platformen samenkomen. Hier is nu een compleet online logboek aan toegevoegd, met naast documentenopslag ook allerlei checklisten. “De exploitant ziet per dag of zijn waslocatie compliant is en daarmee dus of alles op orde is”, aldus Savona.

Eerder introduceerde de fabrikant een fullcolor TFT-scherm in de wasboxterminal. Hiervan zijn er inmiddels meer dan 300 in gebruik. Nieuw op de beurs is een volledig 100 procent touchscreen scherm in de Jetwash-terminal. Tevens is het grote 55-inch wasboxscherm in elke wasbox afzonderlijk gekoppeld aan elke Jetwash-terminal.

Christ Wash Systems (stand 4.05)
Christ presenteert op de beurs onder andere de Blade Performance stofzuiger en Duo Prejet Blade voorreiniger. Beide behoren tot de nieuwe generatie stofzuigers en voorreinigers die kunnen worden uitgebreid met een Blade die eventueel ook op de Cadis, Alpha en Vega rollover kunnen worden uitgevoerd.

“De Blade Performance stofzuiger is een combinatie van design en prestaties en geeft uw nieuwe zuiger een geheel andere uitstraling’, zegt Christ. “De gebruikte zijkanaalcompressor verhoogt het zuigvermogen tot 55 procent. Het kleurrijke front van de Blade zorgt ervoor dat uw vestiging opvalt. De kleuren kunnen uit het Christ-kleurenpalet worden gekozen en zijn zowel met als zonder verlichting verkrijgbaar.” Andere voordelen die Christ noemt: een centrale elektronische muntproever met twee toetsen voor het activeren van de betreffende zuigbox (bij DUO). Gebruik van meer betalingsmogelijkheden zoals een klantkaartlezer of NFC-scanner voor bankpassen en creditcards optioneel mogelijk. En een optionele uitbreiding met een persluchtpistool.

TSG (stand 3.06)
TSG heeft op de vakbeurs een primeur met drie verschillende merken die vanuit TSG Charge worden geïntroduceerd op de Nederlandse markt:

  • EVBox Modular is het nieuwste model van EVBox voor DC laden. Volledig modulair op te bouwen, van 60kW tot 240kW in stappen van 30kW. Zowel geschikt voor losse laadpunten, maar ook voor laadpleinen
  • Power Electronics is een systeem met de mogelijkheid voor accu pods voor opslag van energie. Geschikt voor locaties met een (te) kleine aansluiting voor zowel laadpleinen en enkele laders
  • Kempower is een modulair load balancing systeem, met name geschikt voor DC laadpleinen

Daarnaast neemt TSG dit jaar een toiletpoortje van 2theloo mee. 2theLoo levert in combinatie met TSG een toiletpoort 2.0. “Voordeel van deze poort is dat we kunnen werken met unieke barcodes die maar éénmaal in te wisselen zijn aan de Tokheim Fuel POS”, aldus TSG.

Deze lijst wordt regelmatig geüpdate. Delen wat er bij jou op de stand te zien is? Mail dan naar redactie@carwashpro.nl

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.