Vuil afvoerwater van wasstraat komt terecht in stroom Drosbach

Op het water lag een flinke laag schuim (foto ter illustratie) Foto: Pixabay

De stroom Drosbach in Luxemburg is vervuild geraakt door een wasstraat in de nabije omgeving. Het gaat om de plaats Leudelange, waar de oorsprong van de stroom ligt. De wasstraat had de afvoer van het vuile water naar de riolering niet goed aangesloten. Daardoor schuimde het water al meer dan een week.

Dat meldt de Luxemburgse krant Luxemburger Wort. Het Bestuur Waterbeheer (AGE) heeft meteen na de melding een dam gebouwd om te voorkomen dat de substantie verder stroomafwaarts zou stromen. Dat een wasstraat in de omgeving verantwoordelijk was voor de schuimontwikkeling op het water, werd vrij snel ontdekt. Het waterschap zegt tegen de krant verbaasd te zijn dat er niet eerder een melding over de vervuiling is geweest, aangezien de toestand al bestaat sinds de wasstraat in gebruik is genomen. De wasstraat moet nu binnen een gestelde termijn de installatie herstellen en de afvoer op de juiste manier aansluiten.

Herhaaldelijke vervuiling

De Drosbach begint in de weilanden bij Leudelange in Luxemburg en is verbonden met rivier de Alzette. De stroom komt regelmatig in het nieuws vanwege herhaaldelijke vervuiling. Zo waren een week eerder op een andere plek nog ‘duidelijke sporen van verontreiniging door een brandstof te zien en te ruiken’. Ook hier kon AGE de bron van de besmetting snel opsporen. Containers met vloeistoffen werden tijdelijk opgeslagen op het erf van een bedrijf. Een container met chemische stoffen is waarschijnlijk gaan lekken, waardoor de vloeistof in het water terecht is gekomen.

(Bron: Luxemburger Wort)

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vuil afvoerwater van wasstraat komt terecht in stroom Drosbach | CarwashPro