Terugblik

Ook aandacht voor carwash innovaties op Duitse tankstationbeurs

Christ was aanwezig op de beurs, met vlnr: Marko Maričić, Manuela Woerle en Pierre Krieger Foto's: Belinda Meijers/ ProMedia

De tankstation- en carwashbranche is de afgelopen twee dagen bijeengekomen tijdens de Duitse vakbeurs Tankstelle & Mittelstand. In de beurshallen van Messe Essen lag de focus op brandstof, shop en convenience, maar was er ook voldoende aandacht voor de meest recente innovaties op het gebied van carwash.

Verschillende carwash leveranciers waren met een stand vertegenwoordigd op de beurs. Waaronder Christ en WashTec, maar ook andere bekende namen als Istobal, Dr. Stöcker, Ergox, Baptista Carwash Systems, DiBo, Inowa, Car Wash Transmissies, Sonax, BigBrother, Holz en Adriateh.

De beurs – die eerder altijd in Münster werd gehouden – was voor de eerste keer in het Duitse Essen. “Met het nieuwe beursconcept hebben we vijftien procent meer exposantenruimte, het is luchtiger en moderner. Ook de beursstands zijn geüpgraded”, zegt Stefan Ziegler, directeur van Bundesverbandes Freier Tankstellen. De vereniging noemt de nieuwe locatie een ‘upgrade voor het hele evenement’.

Familiereünie

Ziegler kijkt positief terug op de beurs. “Bezoekers hebben laten zien dat ze bereid zijn om weer geld uit te geven – vooral op het gebied van e-mobiliteit, digitalisering, nieuwe betaalmethoden en aanbiedingen in het rookwarensegment. Exposanten gaven ons tijdens de beurs al feedback dat de beurs in Essen als een familiereünie was voor de branche. Daar zijn we natuurlijk blij mee”, legt hij uit.

De bijzonder oplettende bezoeker kon echter ook opmerken dat er op verschillende punten van de beurs lege ruimtes waren. “Helaas hebben we de beurs op korte termijn moeten afzeggen en daardoor moeten verzetten. Daar ben je nooit immuun voor”, aldus Ziegler.

CarwashPro blikt terug op de beurs met een aantal foto’s.

Patrick Ketelaar en Nicole Jordens van Car Wash Transmissies.
Bij de stand van Christ was er volop aandacht voor de nieuwste installatie voor de wasstraat, de Evo Star.
Thomas Ittenbach van DiBo voor de nieuwste rollover, de DiBo S10.
Op de drukbezochte stand van WashTec.
Baptista Carwash Systems heeft veel projecten in Duitsland, waaronder een achtvoudig wascentrum met wasboxen, dat volgende week wordt geopend in Menden. Op de foto: P.H. Peters van Nijenhof.
Istobal met de nieuwe M’Wash generatie rollover.
Jeroen Houweling van Dr. Stöcker met collega’s uit Duitsland.
Op de stand van Ergox stond de nieuwe generatie software centraal, waarmee de klant onder andere direct kan aflezen wat de conditie is van het stofzuigsysteem.

Lees ook:

Het grootste event voor de carwashbranche is dit jaar in september in Amsterdam. Mis het niet en meld je aan voor Car Wash Show Europe!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook aandacht voor carwash innovaties op Duitse tankstationbeurs | CarwashPro
Terugblik

Ook aandacht voor carwash innovaties op Duitse tankstationbeurs

Christ was aanwezig op de beurs, met vlnr: Marko Maričić, Manuela Woerle en Pierre Krieger Foto's: Belinda Meijers/ ProMedia

De tankstation- en carwashbranche is de afgelopen twee dagen bijeengekomen tijdens de Duitse vakbeurs Tankstelle & Mittelstand. In de beurshallen van Messe Essen lag de focus op brandstof, shop en convenience, maar was er ook voldoende aandacht voor de meest recente innovaties op het gebied van carwash.

Verschillende carwash leveranciers waren met een stand vertegenwoordigd op de beurs. Waaronder Christ en WashTec, maar ook andere bekende namen als Istobal, Dr. Stöcker, Ergox, Baptista Carwash Systems, DiBo, Inowa, Car Wash Transmissies, Sonax, BigBrother, Holz en Adriateh.

De beurs – die eerder altijd in Münster werd gehouden – was voor de eerste keer in het Duitse Essen. “Met het nieuwe beursconcept hebben we vijftien procent meer exposantenruimte, het is luchtiger en moderner. Ook de beursstands zijn geüpgraded”, zegt Stefan Ziegler, directeur van Bundesverbandes Freier Tankstellen. De vereniging noemt de nieuwe locatie een ‘upgrade voor het hele evenement’.

Familiereünie

Ziegler kijkt positief terug op de beurs. “Bezoekers hebben laten zien dat ze bereid zijn om weer geld uit te geven – vooral op het gebied van e-mobiliteit, digitalisering, nieuwe betaalmethoden en aanbiedingen in het rookwarensegment. Exposanten gaven ons tijdens de beurs al feedback dat de beurs in Essen als een familiereünie was voor de branche. Daar zijn we natuurlijk blij mee”, legt hij uit.

De bijzonder oplettende bezoeker kon echter ook opmerken dat er op verschillende punten van de beurs lege ruimtes waren. “Helaas hebben we de beurs op korte termijn moeten afzeggen en daardoor moeten verzetten. Daar ben je nooit immuun voor”, aldus Ziegler.

CarwashPro blikt terug op de beurs met een aantal foto’s.

Patrick Ketelaar en Nicole Jordens van Car Wash Transmissies.
Bij de stand van Christ was er volop aandacht voor de nieuwste installatie voor de wasstraat, de Evo Star.
Thomas Ittenbach van DiBo voor de nieuwste rollover, de DiBo S10.
Op de drukbezochte stand van WashTec.
Baptista Carwash Systems heeft veel projecten in Duitsland, waaronder een achtvoudig wascentrum met wasboxen, dat volgende week wordt geopend in Menden. Op de foto: P.H. Peters van Nijenhof.
Istobal met de nieuwe M’Wash generatie rollover.
Jeroen Houweling van Dr. Stöcker met collega’s uit Duitsland.
Op de stand van Ergox stond de nieuwe generatie software centraal, waarmee de klant onder andere direct kan aflezen wat de conditie is van het stofzuigsysteem.

Lees ook:

Het grootste event voor de carwashbranche is dit jaar in september in Amsterdam. Mis het niet en meld je aan voor Car Wash Show Europe!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.