Snel weer schoon

Last van Saharazand: ‘Het gemakkelijkste is om naar een autowasstraat te gaan’

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Nederland krijgt weer last van Saharazand. Vooral woensdag en donderdag is de kans groot dat auto’s worden bedekt met een laag stof. Veel media delen de tip om de auto te wassen in de wasstraat, en vooral niet zelf aan de slag te gaan met een emmertje sop. Om krassen op de lak te voorkomen.

Het zou dit keer gaan om hoge concentraties Saharazand, meer dan 120 microgram per kubieke meter op een hoogte van drie kilometer. Woensdag en donderdag zal het grootste gedeelte van het Saharastof in Nederland zijn. Het hangt dan in de lucht en zal met name auto’s en tuinmeubelen oranje kleuren.

Wegspoelen

“Eén ding is zeker: ga het stof op je auto niet te lijf met een droge doek of spons”, waarschuwt Nieuwsblad.be. “Het beste is om eerst zoveel mogelijk zand weg te spoelen om te vermijden dat je krassen maakt.”

“Het gemakkelijkste en snelste is naar een autowasstraat te gaan”, adviseert AutoWeek. “De auto wordt met veel water voorgespoeld zodat het overgrote deel van het zand en vuiligheid al van de auto afgaat.Vervolgens wordt de auto ingeweekt met shampoo die het vuil opneemt. Dat wordt met hogedrukspuiten van de auto afgespoten waarna borstels met water de zeepresten van de auto halen. Deze borstels zijn bij praktisch alle autowasstraten van textiel en werken veilig.”

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Last van Saharazand: ‘Het gemakkelijkste is om naar een autowasstraat te gaan’ | CarwashPro
Snel weer schoon

Last van Saharazand: ‘Het gemakkelijkste is om naar een autowasstraat te gaan’

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Nederland krijgt weer last van Saharazand. Vooral woensdag en donderdag is de kans groot dat auto’s worden bedekt met een laag stof. Veel media delen de tip om de auto te wassen in de wasstraat, en vooral niet zelf aan de slag te gaan met een emmertje sop. Om krassen op de lak te voorkomen.

Het zou dit keer gaan om hoge concentraties Saharazand, meer dan 120 microgram per kubieke meter op een hoogte van drie kilometer. Woensdag en donderdag zal het grootste gedeelte van het Saharastof in Nederland zijn. Het hangt dan in de lucht en zal met name auto’s en tuinmeubelen oranje kleuren.

Wegspoelen

“Eén ding is zeker: ga het stof op je auto niet te lijf met een droge doek of spons”, waarschuwt Nieuwsblad.be. “Het beste is om eerst zoveel mogelijk zand weg te spoelen om te vermijden dat je krassen maakt.”

“Het gemakkelijkste en snelste is naar een autowasstraat te gaan”, adviseert AutoWeek. “De auto wordt met veel water voorgespoeld zodat het overgrote deel van het zand en vuiligheid al van de auto afgaat.Vervolgens wordt de auto ingeweekt met shampoo die het vuil opneemt. Dat wordt met hogedrukspuiten van de auto afgespoten waarna borstels met water de zeepresten van de auto halen. Deze borstels zijn bij praktisch alle autowasstraten van textiel en werken veilig.”

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.