Caramba neemt nieuwe logistieke hal in gebruik

Chemieproducent Caramba opent een nieuwe logistieke hal in Duisburg. De bouw heeft in totaal ongeveer een jaar geduurd en biedt nu nieuwe mogelijkheden om de logistiek in het bedrijf te digitaliseren.

Chemieproducent Caramba uit Duisburg kampt sinds de oprichting met de uitdagingen om de logistiek te optimaliseren en het bedrijfspand optimaal te benutten. Eind november 2020 is een grote stap richting de toekomst gezet. Sinds 18 november 2020 is de nieuwe Noordhal in gebruik. Het biedt ruimte aan circa 2.000 pallets in hoogbouwmagazijnen en extra opslagruimte van 1.000 vierkante meter als blokopslag.

De nieuwe hal biedt de mogelijkheid om met behulp van digitalisering de opslaglocaties van de producten beter vast te leggen. Daarnaast zijn alle benodigde productieproducten op één plek in de hal aanwezig. Primaire producten zoals vulcontainers, etiketten en verpakkingsmaterialen lagen voorheen op verschillende locaties op het bedrijfsterrein en bevinden zich nu in de directe omgeving van het tankstation. Dit vermindert extra transport en het gebruik van heftrucks.

Productiviteit

Door alle benodigde middelen in één hal te centraliseren en de exacte opslaglocaties digitaal vast te leggen, is een effectievere logistiek mogelijk. Dit betekent minder inspanning voor het transport op het terrein en dus minder verspilling van middelen voor onnodige verplaatsingen. Wolfgang Müller, een van de algemeen directeuren van Caramba, beschrijft de innovatie tegenover de collega’s van CarwashPro.de als volgt: “Het nieuwe gebouw is als een stap van de logistieke middeleeuwen naar het moderne.”

Groei

De nieuwe logistieke hal is ontstaan ​​door gebrek aan ruimte om voor- en eindproducten op te slaan. Daarom investeerde Caramba de afgelopen jaren al in de renovatie en aanleg van infrastructuur. Voor de toekomst verwacht de bedrijfsleiding een verdubbeling van de omzet. “We hebben ons nu beter voorbereid op deze ontwikkeling.”

De persconferentie voor de inhuldiging werd digitaal gehouden vanwege de huidige Corona-situatie. Caramba presenteerde een digitale tour door de nieuwe North Hall en beantwoordde vragen van de aanwezige mediavertegenwoordigers.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Caramba neemt nieuwe logistieke hal in gebruik | CarwashPro

Caramba neemt nieuwe logistieke hal in gebruik

Chemieproducent Caramba opent een nieuwe logistieke hal in Duisburg. De bouw heeft in totaal ongeveer een jaar geduurd en biedt nu nieuwe mogelijkheden om de logistiek in het bedrijf te digitaliseren.

Chemieproducent Caramba uit Duisburg kampt sinds de oprichting met de uitdagingen om de logistiek te optimaliseren en het bedrijfspand optimaal te benutten. Eind november 2020 is een grote stap richting de toekomst gezet. Sinds 18 november 2020 is de nieuwe Noordhal in gebruik. Het biedt ruimte aan circa 2.000 pallets in hoogbouwmagazijnen en extra opslagruimte van 1.000 vierkante meter als blokopslag.

De nieuwe hal biedt de mogelijkheid om met behulp van digitalisering de opslaglocaties van de producten beter vast te leggen. Daarnaast zijn alle benodigde productieproducten op één plek in de hal aanwezig. Primaire producten zoals vulcontainers, etiketten en verpakkingsmaterialen lagen voorheen op verschillende locaties op het bedrijfsterrein en bevinden zich nu in de directe omgeving van het tankstation. Dit vermindert extra transport en het gebruik van heftrucks.

Productiviteit

Door alle benodigde middelen in één hal te centraliseren en de exacte opslaglocaties digitaal vast te leggen, is een effectievere logistiek mogelijk. Dit betekent minder inspanning voor het transport op het terrein en dus minder verspilling van middelen voor onnodige verplaatsingen. Wolfgang Müller, een van de algemeen directeuren van Caramba, beschrijft de innovatie tegenover de collega’s van CarwashPro.de als volgt: “Het nieuwe gebouw is als een stap van de logistieke middeleeuwen naar het moderne.”

Groei

De nieuwe logistieke hal is ontstaan ​​door gebrek aan ruimte om voor- en eindproducten op te slaan. Daarom investeerde Caramba de afgelopen jaren al in de renovatie en aanleg van infrastructuur. Voor de toekomst verwacht de bedrijfsleiding een verdubbeling van de omzet. “We hebben ons nu beter voorbereid op deze ontwikkeling.”

De persconferentie voor de inhuldiging werd digitaal gehouden vanwege de huidige Corona-situatie. Caramba presenteerde een digitale tour door de nieuwe North Hall en beantwoordde vragen van de aanwezige mediavertegenwoordigers.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.