Lava intensief, Lava, HDR, schuim

Stijgende temperatuur zorgt voor topdrukte bij de carwash

ongebruikt

128 miljoen kilo zout is er dit winterseizoen al doorheen gegaan. Ongeveer de helft daarvan is de afgelopen twee weken  gestrooid om vervolgens onder en op auto’s terecht te komen. Nu de temperaturen weer stijgen zorgen het strooizout, de pekel en sneeuw voor topdrukte bij de wasstraat.

Bij Carwash Houten is het deze week merkbaar veel drukker dan tijdens de vorst. Eigenaar Marco Alternaat vertelt dat januari niet de beste maand is geweest voor de sector en dat de drukte van deze week welkom is. “Januari was vooral heel nat en dat zorgt voor minder wassingen. Bovendien gold een vuurwerkverbod, normaal gezien is de eerste week van het jaar altijd goed omdat mensen de vuurwerkresten weg willen wassen. Die drukte hebben we gemist.” Tijdens de vorstperiode was het rustiger, maar nu de dooi heeft ingezet is het aanschuiven bij de carwash. En de bodemreiniging wordt vaker gekozen deze dagen.

Bodemreiniging

De klant weet ondertussen waar hij op moet letten, dankzij nieuwsberichten in allerlei media waarin wordt uitgelegd wat je het beste kunt doen om alle winterse viezigheid van de auto te verwijderen. In alle berichten is de boodschap: wassen! En ga dan vooral even langs de wasstraat om de onderkant van het voertuig te laten reinigen.

Verzekeraar FBTO legt helder uit waarom dat nu schoonmaken juist na een periode van vorst zo noodzakelijk is. De rubberen onderdelen van je auto slijten sneller en ook de velgen hebben het zwaar te verduren. Daarnaast komen er door strooizout sneller gaten in de lak. Zeker als de auto al wat ouder is en hier en daar al een gaatje heeft. Het zout verstoort bovendien sensoren in het voertuig, waardoor de lampjes soms gaan branden zonder dat er iets aan de hand is. Interessant punt: de verzekeraar geeft aan om vooral met koud water te wassen, omdat zout in warm water makkelijker oplost en daarmee dieper in de gaten en kieren kruipt. Hun advies: naar de wasstraat!

File voor de deur

Washin7 heeft verschillende vestigingen in het land. Eigenaar Frank Vekemans vertelt dat het overal ‘ontzettend druk’ is. “Dit zijn de topdagen voor een carwash. Het heft de mindere inkomsten van tijdens de vorstperiode weer op.” Aanschuiven is het ook bij Carwash D’Helst in het Belgische Lebbeke. In een reportage van TV Oost vertelt de carwash dat het nu doordeweeks drukker is dan in een regulier weekend. Zij verwachten dat de drukte nog zeker tot en met het weekend aanhoudt, zeker met het lenteweer wat in aantocht is.

Lees ook:

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stijgende temperatuur zorgt voor topdrukte bij de carwash | CarwashPro
Lava intensief, Lava, HDR, schuim

Stijgende temperatuur zorgt voor topdrukte bij de carwash

ongebruikt

128 miljoen kilo zout is er dit winterseizoen al doorheen gegaan. Ongeveer de helft daarvan is de afgelopen twee weken  gestrooid om vervolgens onder en op auto’s terecht te komen. Nu de temperaturen weer stijgen zorgen het strooizout, de pekel en sneeuw voor topdrukte bij de wasstraat.

Bij Carwash Houten is het deze week merkbaar veel drukker dan tijdens de vorst. Eigenaar Marco Alternaat vertelt dat januari niet de beste maand is geweest voor de sector en dat de drukte van deze week welkom is. “Januari was vooral heel nat en dat zorgt voor minder wassingen. Bovendien gold een vuurwerkverbod, normaal gezien is de eerste week van het jaar altijd goed omdat mensen de vuurwerkresten weg willen wassen. Die drukte hebben we gemist.” Tijdens de vorstperiode was het rustiger, maar nu de dooi heeft ingezet is het aanschuiven bij de carwash. En de bodemreiniging wordt vaker gekozen deze dagen.

Bodemreiniging

De klant weet ondertussen waar hij op moet letten, dankzij nieuwsberichten in allerlei media waarin wordt uitgelegd wat je het beste kunt doen om alle winterse viezigheid van de auto te verwijderen. In alle berichten is de boodschap: wassen! En ga dan vooral even langs de wasstraat om de onderkant van het voertuig te laten reinigen.

Verzekeraar FBTO legt helder uit waarom dat nu schoonmaken juist na een periode van vorst zo noodzakelijk is. De rubberen onderdelen van je auto slijten sneller en ook de velgen hebben het zwaar te verduren. Daarnaast komen er door strooizout sneller gaten in de lak. Zeker als de auto al wat ouder is en hier en daar al een gaatje heeft. Het zout verstoort bovendien sensoren in het voertuig, waardoor de lampjes soms gaan branden zonder dat er iets aan de hand is. Interessant punt: de verzekeraar geeft aan om vooral met koud water te wassen, omdat zout in warm water makkelijker oplost en daarmee dieper in de gaten en kieren kruipt. Hun advies: naar de wasstraat!

File voor de deur

Washin7 heeft verschillende vestigingen in het land. Eigenaar Frank Vekemans vertelt dat het overal ‘ontzettend druk’ is. “Dit zijn de topdagen voor een carwash. Het heft de mindere inkomsten van tijdens de vorstperiode weer op.” Aanschuiven is het ook bij Carwash D’Helst in het Belgische Lebbeke. In een reportage van TV Oost vertelt de carwash dat het nu doordeweeks drukker is dan in een regulier weekend. Zij verwachten dat de drukte nog zeker tot en met het weekend aanhoudt, zeker met het lenteweer wat in aantocht is.

Lees ook:

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.