Klanten betalen weer vaker contant bij carwash

Markus Spiske, Unsplash

Klanten betalen weer steeds vaker met cash geld bij de carwash. Uit cijfers van waardetransportbedrijf Smart Safe Company blijkt dat de stroom van contant geld en het aantal geldtransporten nu 50 procent groter is dan in februari dit jaar. 

De gegevens zijn gebaseerd op verschillende segmenten waarin het bedrijf actief is, waaronder de horeca, retail, supermarkten, tankstations en carwashes. Het gaat specifiek om ondernemingen waar gebruikgemaakt wordt van Smart Safes. Dat is een type kluis waarmee ondernemers contant geld afstorten. Er zijn in Nederland enkele duizenden bedrijven met zo’n kluis – in de carwashsector zijn dit er enkele tientallen.

Versoepelingen

De toename in het gebruik van contant geld is te verklaren door de opheffing van de lockdown. Volgens Smart Safe Company bestond aanvankelijk de angst dat het virus zich via munt- en briefgeld kon verspreiden. Verschillende ondernemers kozen er daarom voor om alleen pinbetalingen toe te staan. 15 procent van de kluizen was gedurende de lockdown zelfs inactief, maar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf laten weer vaker cash geld ophalen, meent het waardetransportbedrijf. Het zou daarbij gaan om grotere bedragen dan voorheen.

Ook de vrees voor besmetting via cash geld bestaat niet meer, stelt Smart Safe Company. Zeker niet nu uit onderzoek van de Duitse Centrale Bank is gebleken dat de risico’s nihil zijn. “Bijna alle kluizen zijn nu weer actief. Daarnaast nam afgelopen maanden onze verkoop van onze slimme kluizen weer fors toe”, zegt ceo Matthijs Verhaar. “Sinds de versoepelingen is het volume geld dat we verwerken sterk toegenomen. Het ligt nu 50 procent hoger dan in februari.”

Cashafhandeling

Smart Safe Company, vernoemd naar de eigen kluizen, was voorheen bekend onder de naam RCCS Waardetransport. Doordat geldtransporteur SecurCash begin 2019 failliet ging, kreeg het bedrijf er honderden winkeliers en grootwinkelbedrijven als klant bij. Die zijn samen goed voor zo’n 100.000 ritten op jaarbasis. Smart Safe Company zegt de cashafhandeling voor ondernemers uit handen te nemen. Het bedrijf groeit inmiddels ook hard in Duitsland.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Klanten betalen weer vaker contant bij carwash | CarwashPro

Klanten betalen weer vaker contant bij carwash

Markus Spiske, Unsplash

Klanten betalen weer steeds vaker met cash geld bij de carwash. Uit cijfers van waardetransportbedrijf Smart Safe Company blijkt dat de stroom van contant geld en het aantal geldtransporten nu 50 procent groter is dan in februari dit jaar. 

De gegevens zijn gebaseerd op verschillende segmenten waarin het bedrijf actief is, waaronder de horeca, retail, supermarkten, tankstations en carwashes. Het gaat specifiek om ondernemingen waar gebruikgemaakt wordt van Smart Safes. Dat is een type kluis waarmee ondernemers contant geld afstorten. Er zijn in Nederland enkele duizenden bedrijven met zo’n kluis – in de carwashsector zijn dit er enkele tientallen.

Versoepelingen

De toename in het gebruik van contant geld is te verklaren door de opheffing van de lockdown. Volgens Smart Safe Company bestond aanvankelijk de angst dat het virus zich via munt- en briefgeld kon verspreiden. Verschillende ondernemers kozen er daarom voor om alleen pinbetalingen toe te staan. 15 procent van de kluizen was gedurende de lockdown zelfs inactief, maar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf laten weer vaker cash geld ophalen, meent het waardetransportbedrijf. Het zou daarbij gaan om grotere bedragen dan voorheen.

Ook de vrees voor besmetting via cash geld bestaat niet meer, stelt Smart Safe Company. Zeker niet nu uit onderzoek van de Duitse Centrale Bank is gebleken dat de risico’s nihil zijn. “Bijna alle kluizen zijn nu weer actief. Daarnaast nam afgelopen maanden onze verkoop van onze slimme kluizen weer fors toe”, zegt ceo Matthijs Verhaar. “Sinds de versoepelingen is het volume geld dat we verwerken sterk toegenomen. Het ligt nu 50 procent hoger dan in februari.”

Cashafhandeling

Smart Safe Company, vernoemd naar de eigen kluizen, was voorheen bekend onder de naam RCCS Waardetransport. Doordat geldtransporteur SecurCash begin 2019 failliet ging, kreeg het bedrijf er honderden winkeliers en grootwinkelbedrijven als klant bij. Die zijn samen goed voor zo’n 100.000 ritten op jaarbasis. Smart Safe Company zegt de cashafhandeling voor ondernemers uit handen te nemen. Het bedrijf groeit inmiddels ook hard in Duitsland.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.