Cao voor tankstations en wasbedrijven loopt af op 31 december 2021 

Op 31 december 2021 loopt de cao voor tankstations en wasbedrijven af. Cao-partijen zijn met elkaar in gesprek over een nieuwe cao, maar die komt er niet voor het nieuwe jaar.

Totdat er nieuwe afspraken zijn gemaakt, blijft de huidige cao gelden voor medewerkers die in dienst zijn op 31 december 2021, legt de Bovag uit. De cao is onderdeel van de arbeidsovereenkomst. Voor nieuw personeel dat op of na 1 januari 2022 bij u in dienst komt, geldt deze nawerking niet. Totdat er een nieuwe cao gesloten wordt, is op deze groep medewerkers geen cao van toepassing.

Een nieuwe cao zal ingaan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022. Het is dus verstandig om ook met nieuwe medewerkers af te spreken dat zij onder de oude cao vallen. Op het moment dat er weer een cao gesloten wordt, is de cao automatisch van toepassing op alle personeel.

Op donderdag 13 januari praten cao-partijen verder over een nieuwe cao voor tankstations en wasbedrijven.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Cao voor tankstations en wasbedrijven loopt af op 31 december 2021 | CarwashPro

Cao voor tankstations en wasbedrijven loopt af op 31 december 2021 

Op 31 december 2021 loopt de cao voor tankstations en wasbedrijven af. Cao-partijen zijn met elkaar in gesprek over een nieuwe cao, maar die komt er niet voor het nieuwe jaar.

Totdat er nieuwe afspraken zijn gemaakt, blijft de huidige cao gelden voor medewerkers die in dienst zijn op 31 december 2021, legt de Bovag uit. De cao is onderdeel van de arbeidsovereenkomst. Voor nieuw personeel dat op of na 1 januari 2022 bij u in dienst komt, geldt deze nawerking niet. Totdat er een nieuwe cao gesloten wordt, is op deze groep medewerkers geen cao van toepassing.

Een nieuwe cao zal ingaan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022. Het is dus verstandig om ook met nieuwe medewerkers af te spreken dat zij onder de oude cao vallen. Op het moment dat er weer een cao gesloten wordt, is de cao automatisch van toepassing op alle personeel.

Op donderdag 13 januari praten cao-partijen verder over een nieuwe cao voor tankstations en wasbedrijven.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.