Mesa Coatings Tankstation & Carwash Vakbeurs 2021

Mesa Coatings: ‘Niet alleen functionaliteit, ook uitstraling vloeren steeds belangrijker’

Mesa Coatings tijdens de 2021-editie van de beurs Foto: ProMedia/ Nico Schinkelshoek

Wie op 9 en 10 november de zaal van Expo Houten binnenloopt, stuit daar bijna direct op Mesa Coatings. Het bedrijf uit het Noord-Brabantse Bladel presenteert tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs vloercoatings die ‘uiterst geschikt zijn om te leggen in zowel een wasstraat als wasboxen of in de tankshop’.

Ook kunnen de coatings aangebracht worden rondom een pompeiland. “Het grootste voordeel van dit vloersysteem is de snelheid waarmee het gelegd kan worden. Aangezien het snelwerkende harsen zijn, wordt het vloersysteem op één dag aangebracht en na twee uur uitharding kan de vloer zowel mechanisch als chemisch belast worden, oftewel de vloer kan dan weer volledig in gebruik genomen worden. Erg handig voor ondernemers die een shop of wasstraat eigenlijk 24/7 open willen houden”, vertelt Kim Wouters van Mesa Coatings.

Uitstraling steeds belangrijker

Daarnaast noemt Wouters de mechanische belastbaarheid, de chemische bestendigheid, de veiligheid door de antislip-afwerking en het feit dat de vloeren makkelijk schoon te maken zijn als belangrijke eigenschappen van het systeem. “Een bijkomend voordeel dat vooral in deze periode van het jaar erg fijn is, is dat het vloersysteem ook bij lage temperaturen buiten gelegd kan worden, als het maar droog weer is.”

Op het gebied van vloeren ziet Mesa Coatings een aantal belangrijke ontwikkelingen. Zo moet een vloer in een wasstraat 100 procent vloeistofdicht zijn, anders wordt deze afgekeurd. Daarnaast zijn niet alleen de functionaliteit en de kwaliteit belangrijk, ook de uitstraling wordt een steeds belangrijker aspect, vertelt Wouters.

“Er wordt vaak een vloersysteem in een bepaalde kleur gekozen die goed aansluit bij de bedrijfsvoering en een eventueel logo van het bedrijf. Mensen gaan hun auto niet meer wassen in een wasstraat waar een vervuilde en groene vloer ligt met aanslag. Mensen willen hun auto wassen in een schone wasstraat die er netjes en mooi uitziet.” Ook wordt volgens haar tegenwoordig vaak een streep in de voorwas aangebracht die de rijrichting naar de ketting aangeeft. “Deze streep wordt dan gemaakt in een andere kleur zodat meerdere kleuren gecombineerd worden.”

Passend advies

Wie vragen heeft over de verschillende soorten vloeren of bijvoorbeeld wil weten wat het voordeel is van coatings ten opzichte van beton- of een tegelvloeren, kan begin november terecht bij stand 2.09. “Je kan bij ons langskomen om een passend en persoonlijk advies te ontvangen voor het renoveren van de vloer in de wasstraat, washal, wasboxen, shop, bij het pompeiland of in andere ruimtes door middel van een coatingvloer. We verwachten dat de beurs weer een erg gezellig evenement gaat worden waar we veel bestaande klanten en netwerkcontacten zullen spreken, maar hopen daarbij ook een aantal nieuwe klanten te zullen ontmoeten.”

Lees ook:

Naast Mesa Coatings zijn er ook tal van andere exposanten op de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Benieuwd wie dat allemaal zijn? Bekijk het hier!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mesa Coatings: ‘Niet alleen functionaliteit, ook uitstraling vloeren steeds belangrijker’ | CarwashPro
Mesa Coatings Tankstation & Carwash Vakbeurs 2021

Mesa Coatings: ‘Niet alleen functionaliteit, ook uitstraling vloeren steeds belangrijker’

Mesa Coatings tijdens de 2021-editie van de beurs Foto: ProMedia/ Nico Schinkelshoek

Wie op 9 en 10 november de zaal van Expo Houten binnenloopt, stuit daar bijna direct op Mesa Coatings. Het bedrijf uit het Noord-Brabantse Bladel presenteert tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs vloercoatings die ‘uiterst geschikt zijn om te leggen in zowel een wasstraat als wasboxen of in de tankshop’.

Ook kunnen de coatings aangebracht worden rondom een pompeiland. “Het grootste voordeel van dit vloersysteem is de snelheid waarmee het gelegd kan worden. Aangezien het snelwerkende harsen zijn, wordt het vloersysteem op één dag aangebracht en na twee uur uitharding kan de vloer zowel mechanisch als chemisch belast worden, oftewel de vloer kan dan weer volledig in gebruik genomen worden. Erg handig voor ondernemers die een shop of wasstraat eigenlijk 24/7 open willen houden”, vertelt Kim Wouters van Mesa Coatings.

Uitstraling steeds belangrijker

Daarnaast noemt Wouters de mechanische belastbaarheid, de chemische bestendigheid, de veiligheid door de antislip-afwerking en het feit dat de vloeren makkelijk schoon te maken zijn als belangrijke eigenschappen van het systeem. “Een bijkomend voordeel dat vooral in deze periode van het jaar erg fijn is, is dat het vloersysteem ook bij lage temperaturen buiten gelegd kan worden, als het maar droog weer is.”

Op het gebied van vloeren ziet Mesa Coatings een aantal belangrijke ontwikkelingen. Zo moet een vloer in een wasstraat 100 procent vloeistofdicht zijn, anders wordt deze afgekeurd. Daarnaast zijn niet alleen de functionaliteit en de kwaliteit belangrijk, ook de uitstraling wordt een steeds belangrijker aspect, vertelt Wouters.

“Er wordt vaak een vloersysteem in een bepaalde kleur gekozen die goed aansluit bij de bedrijfsvoering en een eventueel logo van het bedrijf. Mensen gaan hun auto niet meer wassen in een wasstraat waar een vervuilde en groene vloer ligt met aanslag. Mensen willen hun auto wassen in een schone wasstraat die er netjes en mooi uitziet.” Ook wordt volgens haar tegenwoordig vaak een streep in de voorwas aangebracht die de rijrichting naar de ketting aangeeft. “Deze streep wordt dan gemaakt in een andere kleur zodat meerdere kleuren gecombineerd worden.”

Passend advies

Wie vragen heeft over de verschillende soorten vloeren of bijvoorbeeld wil weten wat het voordeel is van coatings ten opzichte van beton- of een tegelvloeren, kan begin november terecht bij stand 2.09. “Je kan bij ons langskomen om een passend en persoonlijk advies te ontvangen voor het renoveren van de vloer in de wasstraat, washal, wasboxen, shop, bij het pompeiland of in andere ruimtes door middel van een coatingvloer. We verwachten dat de beurs weer een erg gezellig evenement gaat worden waar we veel bestaande klanten en netwerkcontacten zullen spreken, maar hopen daarbij ook een aantal nieuwe klanten te zullen ontmoeten.”

Lees ook:

Naast Mesa Coatings zijn er ook tal van andere exposanten op de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Benieuwd wie dat allemaal zijn? Bekijk het hier!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.