Istobal ziet geen vertraging in de levering dankzij nieuwe strategieën

Volgens Istobal zijn communicatie, coördinatie en de synchronisatie van de teams en processen de sleutels tot succes Foto: Istobal

​​Istobal haalt zijn leveringsdata in 2022 ondanks de spanningen in het veld, zoals de schaarste en toename van de materiaalkosten, de stijging van de logistieke kosten en de moeilijkheden met vracht en transport. Door vooraf genomen maatregelen in de productie en planning en nieuwe strategieën binnen de logistiek, heeft het bedrijf de crisis het hoofd kunnen bieden, zegt de Spaanse fabrikant van wasinstallaties. 

Volgens Istobal zijn communicatie, coördinatie en de synchronisatie van de teams en processen de sleutels tot succes. “De digitale transformatie van de activiteiten, samen met de coördinatie van alle afdelingen en de voortdurende verbetering van de processen, heeft het bedrijf in staat gesteld zijn wendbaarheid en flexibiliteit te vergroten. Op deze manier beheren wij onze middelen efficiënter en garanderen wij een goede klantenservice. Ondanks het tekort aan productiematerialen en de stijging van de materiaalkosten, de stijging van de logistieke (vracht)kosten, de moeilijkheden van internationaal transport en andere problemen binnen de leveringsketen.”

Verbetering van processen

María José Ramón, Operations Manager van Istobal, benadrukt dat het gebruik van nieuwe strategieën binnen de keten, zoals het gebruik van het S&OP-proces (Sales and Operations Planning), naast de continue verbetering van processen en systemen, het bedrijf de kans biedt om de best mogelijke oplossing te bieden.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

“Dankzij de acties die we met onze teams hebben uitgevoerd, hebben we in november en december vorig jaar productierecords behaald en containerexportrecords verbroken”, zegt hij. “Ondanks de moeilijke situatie van de havens en het gebrek aan containers.”

Doorlooptijd van productie verkorten

Geconfronteerd met de bevoorradingscrisis heeft Istobal verschillende crisis- en bewakingskamers geactiveerd. Gericht op real-time visualisatie en beheer van leveringsgegevens en leveranciersbeheer, samengesteld en gecoördineerd door één team. Een van de uitgevoerde initiatieven was het elimineren van externe voorraden en de integratie van al dit materiaal in de Istobal-faciliteiten. Met als tweeledig doel de doorlooptijd van de productie te verkorten en de interne logistiek te verbeteren. Om dit project te starten, werden er volgens Istobal belangrijke wijzigingen aangebracht in de productie-installatie.

Uitgebreid netwerk van distributeurs

Istobal exporteert zijn producten naar meer dan 80 landen en werkt met een uitgebreid netwerk van distributeurs over de hele wereld. Het heeft tien dochterondernemingen en vier productie- en eindassemblagefabrieken in Europa, Amerika en Azië. De internationale verkoop is momenteel goed voor 75 procent van de productie.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Istobal ziet geen vertraging in de levering dankzij nieuwe strategieën | CarwashPro

Istobal ziet geen vertraging in de levering dankzij nieuwe strategieën

Volgens Istobal zijn communicatie, coördinatie en de synchronisatie van de teams en processen de sleutels tot succes Foto: Istobal

​​Istobal haalt zijn leveringsdata in 2022 ondanks de spanningen in het veld, zoals de schaarste en toename van de materiaalkosten, de stijging van de logistieke kosten en de moeilijkheden met vracht en transport. Door vooraf genomen maatregelen in de productie en planning en nieuwe strategieën binnen de logistiek, heeft het bedrijf de crisis het hoofd kunnen bieden, zegt de Spaanse fabrikant van wasinstallaties. 

Volgens Istobal zijn communicatie, coördinatie en de synchronisatie van de teams en processen de sleutels tot succes. “De digitale transformatie van de activiteiten, samen met de coördinatie van alle afdelingen en de voortdurende verbetering van de processen, heeft het bedrijf in staat gesteld zijn wendbaarheid en flexibiliteit te vergroten. Op deze manier beheren wij onze middelen efficiënter en garanderen wij een goede klantenservice. Ondanks het tekort aan productiematerialen en de stijging van de materiaalkosten, de stijging van de logistieke (vracht)kosten, de moeilijkheden van internationaal transport en andere problemen binnen de leveringsketen.”

Verbetering van processen

María José Ramón, Operations Manager van Istobal, benadrukt dat het gebruik van nieuwe strategieën binnen de keten, zoals het gebruik van het S&OP-proces (Sales and Operations Planning), naast de continue verbetering van processen en systemen, het bedrijf de kans biedt om de best mogelijke oplossing te bieden.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

“Dankzij de acties die we met onze teams hebben uitgevoerd, hebben we in november en december vorig jaar productierecords behaald en containerexportrecords verbroken”, zegt hij. “Ondanks de moeilijke situatie van de havens en het gebrek aan containers.”

Doorlooptijd van productie verkorten

Geconfronteerd met de bevoorradingscrisis heeft Istobal verschillende crisis- en bewakingskamers geactiveerd. Gericht op real-time visualisatie en beheer van leveringsgegevens en leveranciersbeheer, samengesteld en gecoördineerd door één team. Een van de uitgevoerde initiatieven was het elimineren van externe voorraden en de integratie van al dit materiaal in de Istobal-faciliteiten. Met als tweeledig doel de doorlooptijd van de productie te verkorten en de interne logistiek te verbeteren. Om dit project te starten, werden er volgens Istobal belangrijke wijzigingen aangebracht in de productie-installatie.

Uitgebreid netwerk van distributeurs

Istobal exporteert zijn producten naar meer dan 80 landen en werkt met een uitgebreid netwerk van distributeurs over de hele wereld. Het heeft tien dochterondernemingen en vier productie- en eindassemblagefabrieken in Europa, Amerika en Azië. De internationale verkoop is momenteel goed voor 75 procent van de productie.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.