ACE Carwash komt met ‘future proof’ stofzuigerplein

Het nieuwe stofzuigerplein is volgens ACE energiebesparend en onderhoudsvriendelijk Foto: ACE

Na twee jaar ontwikkeling en meerdere prototypes heeft ACE Carwash Systems in samenwerking met Formula Air een nieuwe standaard voor stofzuigerpleinen gelanceerd. Tot voor kort was het stofzuigerplein ‘het ondergeschoven kindje in de innovatieslag’, en dat kon volgens ACE anders. Ruby Kamerbeek: “Het resultaat is een strakke aluminium zuil, die rechtstreeks uit een Science Fiction-film lijkt te komen.”

De eerste versie van het plein is te zien bij Fox Autowas in Hulst en de nieuwste versie – zoals het nu geleverd wordt – staat bij Carwash Uden. Vanaf medio januari kan bij Carwash Schijndel de derde locatie worden bewonderd.

Kamerbeek legt op de website van ACE uit waarom er een nieuw plein is ontwikkeld: “Het stofzuigerplein is lange tijd onberoerd gebleven. Je had de standaardmanier met een leidingbuis, waar alle stofzuigers op aangesloten waren. Die ene zuigmachine staat constant te loeien, verderop op het plein staat nog ergens een bandenpomp en op weer een stukje lopen de doekjesautomaat. Twee jaar geleden vonden we dat mooi geweest en begonnen we met nadenken over hoe het anders en vooral beter kon.”

Alle opties in één zuil

Iedere plek heeft voortaan een eigen zuil, die kan worden aangepast op de wensen van de wasstraat. “Het resultaat is een strakke aluminium zuil die rechtstreeks uit een Science Fiction-film lijkt te komen. De units zijn in elke gewenste RAL-kleur te leveren en bieden een alles-in-één oplossing, waarbij alle opties die op een huidig stofzuigerplein te vinden zijn, in één zuil worden verwerkt. Een grote verbetering voor klanten, met alles op één plek naast je auto.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De zuilen zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijk aluminium (foto: ACE)

Volgens ACE zijn er ook voordelen voor carwashondernemers. “Normaal gesproken kregen we losse wensen binnen voor de pleinen. Dan kost het je wel elke keer drieduizend euro voor een doekjesautomaat, drieduizend euro voor een bandenpomp en ga zo maar door. Nu kan je units aanschaffen en kiezen wat je daarin wilt plaatsen. Mocht je behoefte hebben aan een bandenpomp, dan kan die in de zuil. Maar net zo makkelijk laten we die eruit, of monteer je hem er later nog in. Je kan de zuil altijd blijven upgraden en aanpassen.”

Winst in energiebesparing

Van oudsher is een stofzuigerplein geen winstkanon, zegt ACE. De service wordt veelal gratis aangeboden, al dan niet met een tijdslimiet op het zuigen zelf. Toch valt er volgens het bedrijf winst te behalen uit de nieuwe ‘future proof’ zuilen. Zo wordt elke zuil aangestuurd met drie motoren die trapsgewijs werken. Als er een auto bij een zuil komt te staan, ziet een sensor dat. Zodra de bestuurder op een knop drukt, gaat de motor werken. Kamerbeek: “Als alle zuilen dus leeg zijn, gaan alle kleppen dicht en staat er geen motor meer aan. Dat zorgt voor enorme energiebesparing, in tijden dat energie de stofzuiger van je bankrekening is. Daarnaast is het in het kader van duurzaamheid ook een enorme winst.”

Lagere drempel

In alle palen zit een systeem om contactloos met de pinpas of telefoon te betalen. De combinatie van dichtbij en makkelijk betalen zorgt volgens Kamerbeek voor een lagere drempel om bijvoorbeeld doekjes of parfums uit de zuil te kopen. “Hierdoor maakt de consument deze uitgaven makkelijker. Ook kan je, als je bijvoorbeeld twee zuilen bij een tankstation plaatst, ervoor kiezen om de klant toch te laten betalen voor zuigtijd. Omdat de techniek erin zit, zijn alle opties mogelijk.” Aan elke unit zitten twee stofzuigslangen, links en rechts, die apart aangestuurd worden en geactiveerd moeten worden met een drukknop. “Zo hoeft de klant niet met een slang het dak over, gebruik je alleen de kant waar je ook echt mee zuigt en gaat de motor pas aan als de klant de knop indrukt.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

In alle palen zit een systeem om contactloos met de pinpas of telefoon te betalen (foto: ACE)

Elke zuil heeft een eigen opvangbak voor het zuigafval, in plaats van één centrale bak. Die bak hoeft niet één keer per dag, maar ‘slechts één keer per twee weken worden geleegd’. Ook in de avond kan de zuil worden gebruikt. Elke unit heeft LED-verlichting op een hoek van 45 graden, zodat de binnenkant van de auto goed zichtbaar is tijdens het schoonmaken.

De leidingen zitten in een betonnen bak en de units zelf zijn van aluminium en ‘onderhoudsvriendelijk’. De motoren zijn te monitoren via de touch screen display op de besturingskast. “Hierop is alles in te zien en aan te sturen. Ook kan ACE makkelijk meekijken als er bijvoorbeeld een storing is”, vult Kamerbeek aan. “We krijgen dan automatisch een melding op kantoor. Hiermee kunnen we vrijwel alles op afstand verhelpen of in ieder geval signaleren.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ACE Carwash komt met ‘future proof’ stofzuigerplein | CarwashPro

ACE Carwash komt met ‘future proof’ stofzuigerplein

Het nieuwe stofzuigerplein is volgens ACE energiebesparend en onderhoudsvriendelijk Foto: ACE

Na twee jaar ontwikkeling en meerdere prototypes heeft ACE Carwash Systems in samenwerking met Formula Air een nieuwe standaard voor stofzuigerpleinen gelanceerd. Tot voor kort was het stofzuigerplein ‘het ondergeschoven kindje in de innovatieslag’, en dat kon volgens ACE anders. Ruby Kamerbeek: “Het resultaat is een strakke aluminium zuil, die rechtstreeks uit een Science Fiction-film lijkt te komen.”

De eerste versie van het plein is te zien bij Fox Autowas in Hulst en de nieuwste versie – zoals het nu geleverd wordt – staat bij Carwash Uden. Vanaf medio januari kan bij Carwash Schijndel de derde locatie worden bewonderd.

Kamerbeek legt op de website van ACE uit waarom er een nieuw plein is ontwikkeld: “Het stofzuigerplein is lange tijd onberoerd gebleven. Je had de standaardmanier met een leidingbuis, waar alle stofzuigers op aangesloten waren. Die ene zuigmachine staat constant te loeien, verderop op het plein staat nog ergens een bandenpomp en op weer een stukje lopen de doekjesautomaat. Twee jaar geleden vonden we dat mooi geweest en begonnen we met nadenken over hoe het anders en vooral beter kon.”

Alle opties in één zuil

Iedere plek heeft voortaan een eigen zuil, die kan worden aangepast op de wensen van de wasstraat. “Het resultaat is een strakke aluminium zuil die rechtstreeks uit een Science Fiction-film lijkt te komen. De units zijn in elke gewenste RAL-kleur te leveren en bieden een alles-in-één oplossing, waarbij alle opties die op een huidig stofzuigerplein te vinden zijn, in één zuil worden verwerkt. Een grote verbetering voor klanten, met alles op één plek naast je auto.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De zuilen zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijk aluminium (foto: ACE)

Volgens ACE zijn er ook voordelen voor carwashondernemers. “Normaal gesproken kregen we losse wensen binnen voor de pleinen. Dan kost het je wel elke keer drieduizend euro voor een doekjesautomaat, drieduizend euro voor een bandenpomp en ga zo maar door. Nu kan je units aanschaffen en kiezen wat je daarin wilt plaatsen. Mocht je behoefte hebben aan een bandenpomp, dan kan die in de zuil. Maar net zo makkelijk laten we die eruit, of monteer je hem er later nog in. Je kan de zuil altijd blijven upgraden en aanpassen.”

Winst in energiebesparing

Van oudsher is een stofzuigerplein geen winstkanon, zegt ACE. De service wordt veelal gratis aangeboden, al dan niet met een tijdslimiet op het zuigen zelf. Toch valt er volgens het bedrijf winst te behalen uit de nieuwe ‘future proof’ zuilen. Zo wordt elke zuil aangestuurd met drie motoren die trapsgewijs werken. Als er een auto bij een zuil komt te staan, ziet een sensor dat. Zodra de bestuurder op een knop drukt, gaat de motor werken. Kamerbeek: “Als alle zuilen dus leeg zijn, gaan alle kleppen dicht en staat er geen motor meer aan. Dat zorgt voor enorme energiebesparing, in tijden dat energie de stofzuiger van je bankrekening is. Daarnaast is het in het kader van duurzaamheid ook een enorme winst.”

Lagere drempel

In alle palen zit een systeem om contactloos met de pinpas of telefoon te betalen. De combinatie van dichtbij en makkelijk betalen zorgt volgens Kamerbeek voor een lagere drempel om bijvoorbeeld doekjes of parfums uit de zuil te kopen. “Hierdoor maakt de consument deze uitgaven makkelijker. Ook kan je, als je bijvoorbeeld twee zuilen bij een tankstation plaatst, ervoor kiezen om de klant toch te laten betalen voor zuigtijd. Omdat de techniek erin zit, zijn alle opties mogelijk.” Aan elke unit zitten twee stofzuigslangen, links en rechts, die apart aangestuurd worden en geactiveerd moeten worden met een drukknop. “Zo hoeft de klant niet met een slang het dak over, gebruik je alleen de kant waar je ook echt mee zuigt en gaat de motor pas aan als de klant de knop indrukt.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

In alle palen zit een systeem om contactloos met de pinpas of telefoon te betalen (foto: ACE)

Elke zuil heeft een eigen opvangbak voor het zuigafval, in plaats van één centrale bak. Die bak hoeft niet één keer per dag, maar ‘slechts één keer per twee weken worden geleegd’. Ook in de avond kan de zuil worden gebruikt. Elke unit heeft LED-verlichting op een hoek van 45 graden, zodat de binnenkant van de auto goed zichtbaar is tijdens het schoonmaken.

De leidingen zitten in een betonnen bak en de units zelf zijn van aluminium en ‘onderhoudsvriendelijk’. De motoren zijn te monitoren via de touch screen display op de besturingskast. “Hierop is alles in te zien en aan te sturen. Ook kan ACE makkelijk meekijken als er bijvoorbeeld een storing is”, vult Kamerbeek aan. “We krijgen dan automatisch een melding op kantoor. Hiermee kunnen we vrijwel alles op afstand verhelpen of in ieder geval signaleren.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.