Tips

Gemeente Haarlemmermeer: ‘Wassen bij autowasbedrijf beter voor milieu’

Was de auto in een erkende wasstraat in de buurt, is de boodschap Foto: Shutterstock

Gemeente Haarlemmermeer deelt tips om de auto zo duurzaam mogelijk te wassen. Omdat autowasbedrijven zich moeten houden aan milieueisen, wordt de autowasstraat genoemd als meest milieuvriendelijke tip.

‘Autowasbedrijven moeten zich houden aan strenge milieueisen. Zo wordt het afvalwater via een apart afvoersysteem weggevoerd. Dat is beter voor het milieu”, zegt de gemeente op haar website. In het bericht wordt een link gedeeld naar erkende wasstraten in de buurt, aangesloten bij BOVAG.

Afbreekbaar

In gemeente Haarlemmermeer mag de auto nog steeds worden gewassen op straat, maar dat betekent wel dat er ‘vuil en schoonmaakmiddelen in het grondwater terecht kunnen komen’. Er worden daarom ook nog andere milieubesparende tips gedeeld. Zo wordt geadviseerd om alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen te gebruiken, voorzien van een milieukeurmerk.

“Gebruik daarnaast regenwater uit een regenton om de auto te wassen en gebruik emmers water in plaats van de tuinslang. Zo gebruikt u minder water”, luiden de laatste tips. Ook zijn er schoonmaakmiddelen voor de auto waar geen water aan te pas komt.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Haarlemmermeer: ‘Wassen bij autowasbedrijf beter voor milieu’ | CarwashPro
Tips

Gemeente Haarlemmermeer: ‘Wassen bij autowasbedrijf beter voor milieu’

Was de auto in een erkende wasstraat in de buurt, is de boodschap Foto: Shutterstock

Gemeente Haarlemmermeer deelt tips om de auto zo duurzaam mogelijk te wassen. Omdat autowasbedrijven zich moeten houden aan milieueisen, wordt de autowasstraat genoemd als meest milieuvriendelijke tip.

‘Autowasbedrijven moeten zich houden aan strenge milieueisen. Zo wordt het afvalwater via een apart afvoersysteem weggevoerd. Dat is beter voor het milieu”, zegt de gemeente op haar website. In het bericht wordt een link gedeeld naar erkende wasstraten in de buurt, aangesloten bij BOVAG.

Afbreekbaar

In gemeente Haarlemmermeer mag de auto nog steeds worden gewassen op straat, maar dat betekent wel dat er ‘vuil en schoonmaakmiddelen in het grondwater terecht kunnen komen’. Er worden daarom ook nog andere milieubesparende tips gedeeld. Zo wordt geadviseerd om alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen te gebruiken, voorzien van een milieukeurmerk.

“Gebruik daarnaast regenwater uit een regenton om de auto te wassen en gebruik emmers water in plaats van de tuinslang. Zo gebruikt u minder water”, luiden de laatste tips. Ook zijn er schoonmaakmiddelen voor de auto waar geen water aan te pas komt.

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.