Helpende hand

Washers helpt Stichting Ambulance Wens: gratis de ambulance wassen

De stichting mag onbeperkt gebruik maken van de wasboxen van Washers Foto's: LinkedIn

Bij Washers in Den Hoorn mag Stichting Ambulance Wens gratis en onbeperkt haar ambulances wassen. Eigenaar van de carwash Chris Müller wil met deze actie de stichting en haar vrijwilligers een handje helpen. “Nu hoeven ze de ambulances niet meer zelf op de stoep te wassen.”

Stichting Ambulance Wens was dit jaar het goede doel van de Nationale Autowasdag van BOVAG. Maar voor Chris Müller, eigenaar van Washers, heeft het helpen van de stichting een persoonlijk doel. Hij heeft acht jaar op de ambulance gereden in Den Haag en draagt om die reden het ambulancewerk een warm hart toe.

Erg vuil

Niet zo lang geleden zag hij de stichting voorbij komen op tv. “Tijdens de Wandelvierdaagse werden ze in het zonnetje gezet. En het viel me meteen op dat de ambulance die in beeld kwam heel erg vuil was”, vertelt Müller.

Hij besloot een mailtje te sturen naar de stichting, met het voorstel dat ze bij Washers de ambulances gratis en onbeperkt mogen wassen wanneer ze in de buurt zijn. En daar werd meteen enthousiast op gereageerd: “Ze vertelden me dat ze de ambulances altijd zelf op de stoep wassen, wat natuurlijk helemaal niet handig is. En het kost veel tijd. Bij ons is er genoeg ruimte en we maken gebruik van osmose water, wat betekent dat de vrijwilligers de auto’s ook niet meer hoeven af te zemen.”

Chris Müller van Washers (rechts) met Stichting Ambulance Wens.

Weer schoon de weg op

De ambulancevoertuigen – waarvan de stichting er negen heeft – kunnen worden gewassen in een van de wasboxen. Wanneer de stichting ritjes achter elkaar heeft en tussendoor even snel de ambulance wil afspoelen, is dat geen enkel probleem. “Voor ons is het absoluut geen moeite. We helpen ze even met het wassen en checken ook nog de bandenspanning. Zo gaan ze weer schoon de weg op.”

Niet alleen de ambulances maar ook de privéauto’s van de vrijwilligers kunnen bij Washers worden gewassen. Speciaal voor de vrijwilligers van de stichting is er een doorlopende actie in het kassasysteem geregistreerd, waarmee ze met 50 procent korting door de wasstraat kunnen. “De vrijwilligers zijn vaak gepensioneerde politieagenten, brandweermannen of ambulancemedewerkers, en ze doen het werk helemaal voor niets. Daarom hebben we ook voor hen een leuke actie bedacht”, aldus Müller.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Washers helpt Stichting Ambulance Wens: gratis de ambulance wassen | CarwashPro
Helpende hand

Washers helpt Stichting Ambulance Wens: gratis de ambulance wassen

De stichting mag onbeperkt gebruik maken van de wasboxen van Washers Foto's: LinkedIn

Bij Washers in Den Hoorn mag Stichting Ambulance Wens gratis en onbeperkt haar ambulances wassen. Eigenaar van de carwash Chris Müller wil met deze actie de stichting en haar vrijwilligers een handje helpen. “Nu hoeven ze de ambulances niet meer zelf op de stoep te wassen.”

Stichting Ambulance Wens was dit jaar het goede doel van de Nationale Autowasdag van BOVAG. Maar voor Chris Müller, eigenaar van Washers, heeft het helpen van de stichting een persoonlijk doel. Hij heeft acht jaar op de ambulance gereden in Den Haag en draagt om die reden het ambulancewerk een warm hart toe.

Erg vuil

Niet zo lang geleden zag hij de stichting voorbij komen op tv. “Tijdens de Wandelvierdaagse werden ze in het zonnetje gezet. En het viel me meteen op dat de ambulance die in beeld kwam heel erg vuil was”, vertelt Müller.

Hij besloot een mailtje te sturen naar de stichting, met het voorstel dat ze bij Washers de ambulances gratis en onbeperkt mogen wassen wanneer ze in de buurt zijn. En daar werd meteen enthousiast op gereageerd: “Ze vertelden me dat ze de ambulances altijd zelf op de stoep wassen, wat natuurlijk helemaal niet handig is. En het kost veel tijd. Bij ons is er genoeg ruimte en we maken gebruik van osmose water, wat betekent dat de vrijwilligers de auto’s ook niet meer hoeven af te zemen.”

Chris Müller van Washers (rechts) met Stichting Ambulance Wens.

Weer schoon de weg op

De ambulancevoertuigen – waarvan de stichting er negen heeft – kunnen worden gewassen in een van de wasboxen. Wanneer de stichting ritjes achter elkaar heeft en tussendoor even snel de ambulance wil afspoelen, is dat geen enkel probleem. “Voor ons is het absoluut geen moeite. We helpen ze even met het wassen en checken ook nog de bandenspanning. Zo gaan ze weer schoon de weg op.”

Niet alleen de ambulances maar ook de privéauto’s van de vrijwilligers kunnen bij Washers worden gewassen. Speciaal voor de vrijwilligers van de stichting is er een doorlopende actie in het kassasysteem geregistreerd, waarmee ze met 50 procent korting door de wasstraat kunnen. “De vrijwilligers zijn vaak gepensioneerde politieagenten, brandweermannen of ambulancemedewerkers, en ze doen het werk helemaal voor niets. Daarom hebben we ook voor hen een leuke actie bedacht”, aldus Müller.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.