Technologie

Brushcom, Sonny’s, ANAC of Ergox: stem mee op jouw favoriet

Een van de innovaties in de categorie technologie is de interieur carrousel Foto: ANAC Carwash

Brushcom, Sonny’s, ANAC Carwash en Ergox strijden mee in de finale voor de Car Wash Innovation of the Year Award. CarwashPro is benieuwd met welke innovatie deze vier finalisten meedingen naar de titel, en stelt aan hen de vraag: wat is jouw winnende innovatie?

Er zijn drie awards te vergeven, in de categorieën duurzaamheid, digitalisering en technologie. ANAC Carwash, Ergox, Brushcom en Sonny’s The CarWash Factory zijn de finalisten in de categorie technologie.

Interieur carroussel: draaiplateau heeft nauwelijks slijtage

De technische innovatie van ANAC Carwash is de interieur carrousel. “Wat vandaag helemaal te gek is, is morgen normaal en overmorgen saai”, zegt eigenaar van ANAC Lex Peters. “Je moet de klant blijven verrassen. Darwin zei het al: ‘Het is niet de slimste of sterkste die overleeft, maar degene die zich het snelst weet aan te passen’.”

ANAC Carwash behoort met 14 wasstraten tot de gevestigde orde in Nederland en België. Naast wasstraten heeft ANAC ook zes interieurbanen, waarvan inmiddels twee unieke interieur carrousels. In 2,5 jaar werd het idee voor de carrousel uitgewerkt. En in 2021 werd de eerste interieur carrousel ter wereld bij ANAC Carwash in Arnhem in bedrijf genomen. “Het unieke hieraan is dat de klant letterlijk centraal staat en de auto’s niet op een lange band voortbewogen worden, maar op een draaiplateau.”

Hoe draait de zaak?

Peters legt uit hoe het werkt. “In het midden van de carrousel wachten klanten onder het genot van een gratis kop koffie tot de auto klaar is. Op dit draaiplateau kunnen technisch gezien acht auto’s gelijktijdig schoongemaakt worden. De diameter van het draaiplateau is 20 meter, heeft een omtrek van 63 meter, een oppervlak van maar liefst 314 vierkante meter en weegt ongeveer 35 ton. Het plateau loopt op rollen.”

Door gebruik te maken van zo min mogelijk onderdelen is het ontwerp sterk vereenvoudigd ten opzichte van de traditionele interieurbaan. De onderliggende ruimte is eenvoudig te bereiken voor inspectie en omdat deze schoon blijft, is er nauwelijks sprake van slijtage. “Het complete ontwerp is in een verfrissend en aantrekkelijk jasje gestoken”, vervolgt Peters. “De ronde vormen van de carrousel maken deel uit van het gebouw. Dit zie je terug bij de carwash in Arnhem, maar inmiddels draait ‘ie ook in Den Bosch.”

Benieuwd hoe de interieur carrousel in Arnhem draait? Bekijk de video hier.

Deze video toont een mooie timelapse van de werking van de carrousel.

De ronde vormen van de carrousel maken deel uit van het gebouw.

Ergox Kiosk: auto-onderhoud extra makkelijk maken

Ergox presenteert de nieuwe Ergox Kiosk. Met deze innovatie wil Ergox het auto-onderhoud extra makkelijk maken voor de gebruiker en extra interessant voor de uitbater. “All-in-one en mega-makkelijk, dat is het minste wat je van de jongste innovatie van Ergox kan zeggen. Ergox Kiosk brengt alles wat je nodig hebt om je wagen er weer als nieuw uit te laten zien samen in één gebruiksvriendelijk toestel.”

De Kiosk leidt de gebruiker stap voor stap door een overzichtelijk menu, waarbij hij zelf kiest wat hij wil doen: stofzuigen, bandenspanning controleren – en indien nodig op peil brengen – of sproeivloeistof voor de ruiten bijvullen. Daarnaast is er een optie voor interieur- en glasreiniger en wet-look bandenglans. “En Ergox zou Ergox niet zijn als het daar niet automatisch een herbruikbare kwaliteitshandschoen bij aanbood.”

Dankzij de koppeling met een waspas kan de gebruiker gemakkelijk via het aanraakscherm het tegoed raadplegen en ter plaatse opwaarderen.

Omzetverhogend

De Kiosk heeft voordelen voor zowel de gebruiker als de uitbater. Dankzij het selfservice-concept stimuleert de Kiosk het gebruik van een waspas en werkt hij daardoor omzetverhogend. De gebruiker krijgt bovendien alles heel overzichtelijk op één punt aangereikt. Inclusief de onbeperkte advertentiemogelijkheden op het centrale scherm.

De Kiosk biedt alle selfservice-opties voor een schone auto.

Rotor Buff ’n Dry top brush: droogt zichzelf terwijl het draait

Het design maar ook de veiligheid en effectiviteit is wat de Rotor Buff ‘n Dry top brush van Brushcom onderscheidt van andere borstels. “Door een uniek materiaal te combineren met een geavanceerde productiemethode hebben we een borstel ontwikkeld die beter droogmaakt dan conventionele droogborstels. De rotorvormige blades draaien vrij rond, waardoor een luchtstroom ontstaat die helpt bij het gelijktijdig drogen van zowel de auto als de borstel.”

Het Microdry+ materiaal dat gebruikt wordt voor de Rotor brush is een eigen ontwikkeling van Brushcom. Van het materiaal heeft 50 procent het onderscheidend vermogen om water te absorberen, terwijl de andere 50 procent vocht aan de lucht kan afgeven, waardoor het zichzelf droogt terwijl het draait. Dit zal ertoe leiden dat de borstel gedurende de dag gestaag droogt tijdens het wassen van de auto’s.

Elke afzonderlijke blade is voorzien van een klittenbandbevestiging. Deze klittenbandbevestigingen kunnen eenvoudig op de basisschijven worden bevestigd, waardoor snel wisselen tussen sets mogelijk is. Omdat er minder blades hoeven te worden gewisseld, kan de onderhoudstijd met 400 procent worden verkort, vertelt Brushcom. Het wisselen van een set duurt gemiddeld 30 minuten. Het materiaal kan gemakkelijk in conventionele wasmachines worden gewassen en droogt ’s nachts wanneer het wordt opgehangen.

‘Geen schadeclaims meer’

Door de aard en het ontwerp van de blades is het vastgrijpen van voorruiten, ruitenwissers en andere kwetsbare auto-onderdelen volgens Brushcom verleden tijd. Het Microdry+ materiaal garandeert een stevige basis waardoor de borstel stevigheid krijgt en niet vastgrijpt en scheurt. “Daarnaast heeft onze zoektocht naar het perfecte klittenband geleid tot een extra veiligheidsmechanisme. De klittenbandstukken die op de basis worden geplaatst, hebben precies de juiste trekkracht waardoor bij een gebeurtenis het klittenband loslaat in plaats van de auto te beschadigen.”

Konijnenoren

Het ontwerp van de borstels is bijzonder. “Bij Brushcom willen we niet alleen de beste borstels maken, maar ook de mooiste. Bij het ontwerpen van de rotor wilden we een zachte en vriendelijk ogende borstel creëren om onze klanten de beste klantervaring te bieden. Daarom hebben wij altijd goed op het design van de borstel gelet. Toen de kans zich voordeed om een penseel te maken met de afbeelding van een donzig konijntje, hebben we die kans met plezier gegrepen.” De Rotor Buff ‘n Dry top brush kan achteraf worden gemonteerd op elke bestaande autowasinstallatie en is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, passend bij elke autowasstijl en -type.

Tijdens Car Wash Show Europe kunnen beursbezoekers de Rotor Buff ‘n Dry top brush bekijken bij de stand van Brushcom. Het standnummer is 3.05.01.

SmartSTOP: detecteert potentiële botsingen

Ook Sonny’s The CarWash Factory dingt mee naar de titel en doet dat met de innovatie SmartSTOP. Dit systeem biedt zicht op afstand over de gehele lengte van de tunnel en tot 4,5 meter voorbij de uitgang. Door middel van kunstmatige intelligentie detecteert SmartSTOP potentiële botsingen in de tunnel. Transport- en apparatuursystemen worden onmiddellijk uitgeschakeld wanneer potentiële bedreigingen worden gedetecteerd.

Aangepast aan de locatie

Alle incidentvideo’s worden opgenomen in de backoffice en kunnen worden gedownload om verzekeringsclaims in te dienen. Sonny’s smartSTOP is aangepast aan de behoeften van elke locatie, met alles van stopafstand tot het aanwijzen van belangrijke interessegebieden. Dit systeem kan worden ingesteld om bestaande tunnelcamera’s te gebruiken om de implementatiekosten te verlagen en uw huidige netwerkvideorecorder te behouden.

Wil je weten hoe SmartSTOP precies werkt? Bekijk het hier.

Door middel van kunstmatige intelligentie detecteert SmartSTOP potentiële botsingen in de tunnel.

Stem mee!

Binnen deze categorie kan er al online gestemd worden. Wil jij nu jouw stem uitbrengen op jouw favoriet? Dat kan via dit stemformulier. De innovaties binnen de categorie digitalisering staan ook al op de website van CarwashPro, en binnenkort verschijnt de laatste categorie duurzaamheid online. Benieuwd wie alle finalisten zijn? Bekijk hier het overzicht.

Tijdens de beurs op 21 september worden alle innovaties gepresenteerd in onze innovatie galerij. Jij als bezoeker bepaalt wie er wint. Per categorie kun je stemmen op jouw favoriet. Ben jij erbij om jouw innovatie te ondersteunen? Registreer je hier alvast gratis voor Car Wash Show Europe!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brushcom, Sonny’s, ANAC of Ergox: stem mee op jouw favoriet | CarwashPro
Technologie

Brushcom, Sonny’s, ANAC of Ergox: stem mee op jouw favoriet

Een van de innovaties in de categorie technologie is de interieur carrousel Foto: ANAC Carwash

Brushcom, Sonny’s, ANAC Carwash en Ergox strijden mee in de finale voor de Car Wash Innovation of the Year Award. CarwashPro is benieuwd met welke innovatie deze vier finalisten meedingen naar de titel, en stelt aan hen de vraag: wat is jouw winnende innovatie?

Er zijn drie awards te vergeven, in de categorieën duurzaamheid, digitalisering en technologie. ANAC Carwash, Ergox, Brushcom en Sonny’s The CarWash Factory zijn de finalisten in de categorie technologie.

Interieur carroussel: draaiplateau heeft nauwelijks slijtage

De technische innovatie van ANAC Carwash is de interieur carrousel. “Wat vandaag helemaal te gek is, is morgen normaal en overmorgen saai”, zegt eigenaar van ANAC Lex Peters. “Je moet de klant blijven verrassen. Darwin zei het al: ‘Het is niet de slimste of sterkste die overleeft, maar degene die zich het snelst weet aan te passen’.”

ANAC Carwash behoort met 14 wasstraten tot de gevestigde orde in Nederland en België. Naast wasstraten heeft ANAC ook zes interieurbanen, waarvan inmiddels twee unieke interieur carrousels. In 2,5 jaar werd het idee voor de carrousel uitgewerkt. En in 2021 werd de eerste interieur carrousel ter wereld bij ANAC Carwash in Arnhem in bedrijf genomen. “Het unieke hieraan is dat de klant letterlijk centraal staat en de auto’s niet op een lange band voortbewogen worden, maar op een draaiplateau.”

Hoe draait de zaak?

Peters legt uit hoe het werkt. “In het midden van de carrousel wachten klanten onder het genot van een gratis kop koffie tot de auto klaar is. Op dit draaiplateau kunnen technisch gezien acht auto’s gelijktijdig schoongemaakt worden. De diameter van het draaiplateau is 20 meter, heeft een omtrek van 63 meter, een oppervlak van maar liefst 314 vierkante meter en weegt ongeveer 35 ton. Het plateau loopt op rollen.”

Door gebruik te maken van zo min mogelijk onderdelen is het ontwerp sterk vereenvoudigd ten opzichte van de traditionele interieurbaan. De onderliggende ruimte is eenvoudig te bereiken voor inspectie en omdat deze schoon blijft, is er nauwelijks sprake van slijtage. “Het complete ontwerp is in een verfrissend en aantrekkelijk jasje gestoken”, vervolgt Peters. “De ronde vormen van de carrousel maken deel uit van het gebouw. Dit zie je terug bij de carwash in Arnhem, maar inmiddels draait ‘ie ook in Den Bosch.”

Benieuwd hoe de interieur carrousel in Arnhem draait? Bekijk de video hier.

Deze video toont een mooie timelapse van de werking van de carrousel.

De ronde vormen van de carrousel maken deel uit van het gebouw.

Ergox Kiosk: auto-onderhoud extra makkelijk maken

Ergox presenteert de nieuwe Ergox Kiosk. Met deze innovatie wil Ergox het auto-onderhoud extra makkelijk maken voor de gebruiker en extra interessant voor de uitbater. “All-in-one en mega-makkelijk, dat is het minste wat je van de jongste innovatie van Ergox kan zeggen. Ergox Kiosk brengt alles wat je nodig hebt om je wagen er weer als nieuw uit te laten zien samen in één gebruiksvriendelijk toestel.”

De Kiosk leidt de gebruiker stap voor stap door een overzichtelijk menu, waarbij hij zelf kiest wat hij wil doen: stofzuigen, bandenspanning controleren – en indien nodig op peil brengen – of sproeivloeistof voor de ruiten bijvullen. Daarnaast is er een optie voor interieur- en glasreiniger en wet-look bandenglans. “En Ergox zou Ergox niet zijn als het daar niet automatisch een herbruikbare kwaliteitshandschoen bij aanbood.”

Dankzij de koppeling met een waspas kan de gebruiker gemakkelijk via het aanraakscherm het tegoed raadplegen en ter plaatse opwaarderen.

Omzetverhogend

De Kiosk heeft voordelen voor zowel de gebruiker als de uitbater. Dankzij het selfservice-concept stimuleert de Kiosk het gebruik van een waspas en werkt hij daardoor omzetverhogend. De gebruiker krijgt bovendien alles heel overzichtelijk op één punt aangereikt. Inclusief de onbeperkte advertentiemogelijkheden op het centrale scherm.

De Kiosk biedt alle selfservice-opties voor een schone auto.

Rotor Buff ’n Dry top brush: droogt zichzelf terwijl het draait

Het design maar ook de veiligheid en effectiviteit is wat de Rotor Buff ‘n Dry top brush van Brushcom onderscheidt van andere borstels. “Door een uniek materiaal te combineren met een geavanceerde productiemethode hebben we een borstel ontwikkeld die beter droogmaakt dan conventionele droogborstels. De rotorvormige blades draaien vrij rond, waardoor een luchtstroom ontstaat die helpt bij het gelijktijdig drogen van zowel de auto als de borstel.”

Het Microdry+ materiaal dat gebruikt wordt voor de Rotor brush is een eigen ontwikkeling van Brushcom. Van het materiaal heeft 50 procent het onderscheidend vermogen om water te absorberen, terwijl de andere 50 procent vocht aan de lucht kan afgeven, waardoor het zichzelf droogt terwijl het draait. Dit zal ertoe leiden dat de borstel gedurende de dag gestaag droogt tijdens het wassen van de auto’s.

Elke afzonderlijke blade is voorzien van een klittenbandbevestiging. Deze klittenbandbevestigingen kunnen eenvoudig op de basisschijven worden bevestigd, waardoor snel wisselen tussen sets mogelijk is. Omdat er minder blades hoeven te worden gewisseld, kan de onderhoudstijd met 400 procent worden verkort, vertelt Brushcom. Het wisselen van een set duurt gemiddeld 30 minuten. Het materiaal kan gemakkelijk in conventionele wasmachines worden gewassen en droogt ’s nachts wanneer het wordt opgehangen.

‘Geen schadeclaims meer’

Door de aard en het ontwerp van de blades is het vastgrijpen van voorruiten, ruitenwissers en andere kwetsbare auto-onderdelen volgens Brushcom verleden tijd. Het Microdry+ materiaal garandeert een stevige basis waardoor de borstel stevigheid krijgt en niet vastgrijpt en scheurt. “Daarnaast heeft onze zoektocht naar het perfecte klittenband geleid tot een extra veiligheidsmechanisme. De klittenbandstukken die op de basis worden geplaatst, hebben precies de juiste trekkracht waardoor bij een gebeurtenis het klittenband loslaat in plaats van de auto te beschadigen.”

Konijnenoren

Het ontwerp van de borstels is bijzonder. “Bij Brushcom willen we niet alleen de beste borstels maken, maar ook de mooiste. Bij het ontwerpen van de rotor wilden we een zachte en vriendelijk ogende borstel creëren om onze klanten de beste klantervaring te bieden. Daarom hebben wij altijd goed op het design van de borstel gelet. Toen de kans zich voordeed om een penseel te maken met de afbeelding van een donzig konijntje, hebben we die kans met plezier gegrepen.” De Rotor Buff ‘n Dry top brush kan achteraf worden gemonteerd op elke bestaande autowasinstallatie en is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, passend bij elke autowasstijl en -type.

Tijdens Car Wash Show Europe kunnen beursbezoekers de Rotor Buff ‘n Dry top brush bekijken bij de stand van Brushcom. Het standnummer is 3.05.01.

SmartSTOP: detecteert potentiële botsingen

Ook Sonny’s The CarWash Factory dingt mee naar de titel en doet dat met de innovatie SmartSTOP. Dit systeem biedt zicht op afstand over de gehele lengte van de tunnel en tot 4,5 meter voorbij de uitgang. Door middel van kunstmatige intelligentie detecteert SmartSTOP potentiële botsingen in de tunnel. Transport- en apparatuursystemen worden onmiddellijk uitgeschakeld wanneer potentiële bedreigingen worden gedetecteerd.

Aangepast aan de locatie

Alle incidentvideo’s worden opgenomen in de backoffice en kunnen worden gedownload om verzekeringsclaims in te dienen. Sonny’s smartSTOP is aangepast aan de behoeften van elke locatie, met alles van stopafstand tot het aanwijzen van belangrijke interessegebieden. Dit systeem kan worden ingesteld om bestaande tunnelcamera’s te gebruiken om de implementatiekosten te verlagen en uw huidige netwerkvideorecorder te behouden.

Wil je weten hoe SmartSTOP precies werkt? Bekijk het hier.

Door middel van kunstmatige intelligentie detecteert SmartSTOP potentiële botsingen in de tunnel.

Stem mee!

Binnen deze categorie kan er al online gestemd worden. Wil jij nu jouw stem uitbrengen op jouw favoriet? Dat kan via dit stemformulier. De innovaties binnen de categorie digitalisering staan ook al op de website van CarwashPro, en binnenkort verschijnt de laatste categorie duurzaamheid online. Benieuwd wie alle finalisten zijn? Bekijk hier het overzicht.

Tijdens de beurs op 21 september worden alle innovaties gepresenteerd in onze innovatie galerij. Jij als bezoeker bepaalt wie er wint. Per categorie kun je stemmen op jouw favoriet. Ben jij erbij om jouw innovatie te ondersteunen? Registreer je hier alvast gratis voor Car Wash Show Europe!

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.