Achter de schermen

Deelnemers Car Wash Tours verrast door unieke carwashlocaties

In de wasstraat van Autoradam in Almere Foto's: ProMedia

De deelnemers aan de Car Wash Tours maakten woensdag 20 september een tour langs drie unieke carwashlocaties in Nederland. Verdeeld over drie touringbussen ging de groep naar BOB Autowas in Rotterdam IJsselmonde, Autoradam in Almere en Falcon Carwash in Rotterdam Spaanse Polder. 

De Car Wash Tours maken deel uit van Car Wash Show Europe en vinden traditiegetrouw plaats op de dag voor de officiële opening van de beurs. Bij elke locatie kregen de deelnemers de kans om de carwash te ontdekken en een kijkje te nemen achter de schermen.

LCD-scherm

BOB Autowas Rotterdam IJsselmonde is de nieuwste locatie van BOB Autowas en is drie jaar geleden geopend. Deze gloednieuwe, ultramoderne XL-wasstraat is vanaf de grond opgebouwd en heeft alle technologische innovaties op het gebied van autowassen. Zo is er een groot LCD-scherm bij de ingang van de wasstraat, met wisselende, kleurrijke afbeeldingen. Ook is er een interieurbaan, waar tijdens de tour de auto’s aan de lopende band werden schoongemaakt. Evenals een hand wax-baan voor het polijsten van de auto en twee plekken voor de Autospa. De ruim opgezette technische ruimte was ook een bezienswaardigheid voor de deelnemers.

De wasstraat is van Holz en is een 42 meter lange baan met een schakelband. Ook is er een groot stofzuigplein, voorzien van alle faciliteiten voor interieurreiniging. Alle techniek komt van ACE Car Wash Systems. De chemie is van Caramba.

(Tekst gaat verder onder de foto’s van BOB Autowas)

Jungle thema

Autoradam in Almere is een locatie waar op ruim 10.000 vierkante meter en over twee verdiepingen alles samenkomt. Naast de Holz-kettingbaan is er op het gebied van autowassen een Autospa, interieurbaan, stofzuigplein en een viertal selfservice wasboxen. De washal is geheel overdekt en bijzonder vormgegeven, met veel ramen voor lichtinval. Op het dak liggen zonnepanelen om voor een deel te kunnen voorzien in het stroomgebruik.

Autoradam heeft op elke waslocatie een halfjaarlijks, wisselend thema. Momenteel staat de wasstraat in Almere helemaal in het teken van de jungle. Dat leverde voor de deelnemers mooie plaatjes op. Kenmerkend voor deze carwash zijn ook de ‘kleine’ details. Zoals een schoenenpoetsmachine bij de interieurbaan, voor klanten die de schoenen even snel schoon willen maken voordat ze in hun schone auto stappen.

Naast de carwashfaciliteiten is er een tankstation met shop, autoverhuur, dogwash en een E-bike Experience Centre.

(Tekst gaat verder onder de foto’s van Autoradam)

Slim systeem

Falcon Carwash is vijf jaar geleden begonnen met deze stand alone carwashlocatie in Rotterdam. Falcon merkte op dat er veel vraag was naar het wassen van bussen en grotere voertuigen, en kwam daarom met het idee om in Spaanse Polder een dubbel rolloversysteem van WashTec te plaatsen. Hier worden auto’s en bussen gewassen tot 3.20 meter hoog en 2.20 meter breed. Deze locatie is geautomatiseerd, draait 24/7 en de volledige controle over de machine wordt op afstand gecontroleerd. Met één druk op de knop wordt het contact center ingeschakeld en is er – indien nodig – hulp voor de klant.

De softwareleverancier op deze locatie is Custom Made Payment Solutions (CMPS). Zij zorgen onder andere voor de kentekenherkenning voor abonnement-wassers. Het systeem herkent dan meteen het type voertuig. Voor klanten zonder abonnement wordt de auto gescand door middel van een systeem dat draait op Google Intelligence. Dit systeem kan exact zien welk merk auto of bus het is en wat de afmetingen zijn. En of er extra’s opzitten. “De klant kan dus geen fouten maken bij het kiezen van het wasprogramma.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s van Falcon)

De Car Wash Tours zitten er weer op. Donderdag 21 september opent Car Wash Show Europe in EXPO Greater Amsterdam. Verdeeld over twee dagen komen internationale carwashliefhebbers en leveranciers bijeen voor de grootste carwashbeurs van Europa. Heb jij je al aangemeld? Toegang is gratis, registeren kan hier. 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deelnemers Car Wash Tours verrast door unieke carwashlocaties | CarwashPro
Achter de schermen

Deelnemers Car Wash Tours verrast door unieke carwashlocaties

In de wasstraat van Autoradam in Almere Foto's: ProMedia

De deelnemers aan de Car Wash Tours maakten woensdag 20 september een tour langs drie unieke carwashlocaties in Nederland. Verdeeld over drie touringbussen ging de groep naar BOB Autowas in Rotterdam IJsselmonde, Autoradam in Almere en Falcon Carwash in Rotterdam Spaanse Polder. 

De Car Wash Tours maken deel uit van Car Wash Show Europe en vinden traditiegetrouw plaats op de dag voor de officiële opening van de beurs. Bij elke locatie kregen de deelnemers de kans om de carwash te ontdekken en een kijkje te nemen achter de schermen.

LCD-scherm

BOB Autowas Rotterdam IJsselmonde is de nieuwste locatie van BOB Autowas en is drie jaar geleden geopend. Deze gloednieuwe, ultramoderne XL-wasstraat is vanaf de grond opgebouwd en heeft alle technologische innovaties op het gebied van autowassen. Zo is er een groot LCD-scherm bij de ingang van de wasstraat, met wisselende, kleurrijke afbeeldingen. Ook is er een interieurbaan, waar tijdens de tour de auto’s aan de lopende band werden schoongemaakt. Evenals een hand wax-baan voor het polijsten van de auto en twee plekken voor de Autospa. De ruim opgezette technische ruimte was ook een bezienswaardigheid voor de deelnemers.

De wasstraat is van Holz en is een 42 meter lange baan met een schakelband. Ook is er een groot stofzuigplein, voorzien van alle faciliteiten voor interieurreiniging. Alle techniek komt van ACE Car Wash Systems. De chemie is van Caramba.

(Tekst gaat verder onder de foto’s van BOB Autowas)

Jungle thema

Autoradam in Almere is een locatie waar op ruim 10.000 vierkante meter en over twee verdiepingen alles samenkomt. Naast de Holz-kettingbaan is er op het gebied van autowassen een Autospa, interieurbaan, stofzuigplein en een viertal selfservice wasboxen. De washal is geheel overdekt en bijzonder vormgegeven, met veel ramen voor lichtinval. Op het dak liggen zonnepanelen om voor een deel te kunnen voorzien in het stroomgebruik.

Autoradam heeft op elke waslocatie een halfjaarlijks, wisselend thema. Momenteel staat de wasstraat in Almere helemaal in het teken van de jungle. Dat leverde voor de deelnemers mooie plaatjes op. Kenmerkend voor deze carwash zijn ook de ‘kleine’ details. Zoals een schoenenpoetsmachine bij de interieurbaan, voor klanten die de schoenen even snel schoon willen maken voordat ze in hun schone auto stappen.

Naast de carwashfaciliteiten is er een tankstation met shop, autoverhuur, dogwash en een E-bike Experience Centre.

(Tekst gaat verder onder de foto’s van Autoradam)

Slim systeem

Falcon Carwash is vijf jaar geleden begonnen met deze stand alone carwashlocatie in Rotterdam. Falcon merkte op dat er veel vraag was naar het wassen van bussen en grotere voertuigen, en kwam daarom met het idee om in Spaanse Polder een dubbel rolloversysteem van WashTec te plaatsen. Hier worden auto’s en bussen gewassen tot 3.20 meter hoog en 2.20 meter breed. Deze locatie is geautomatiseerd, draait 24/7 en de volledige controle over de machine wordt op afstand gecontroleerd. Met één druk op de knop wordt het contact center ingeschakeld en is er – indien nodig – hulp voor de klant.

De softwareleverancier op deze locatie is Custom Made Payment Solutions (CMPS). Zij zorgen onder andere voor de kentekenherkenning voor abonnement-wassers. Het systeem herkent dan meteen het type voertuig. Voor klanten zonder abonnement wordt de auto gescand door middel van een systeem dat draait op Google Intelligence. Dit systeem kan exact zien welk merk auto of bus het is en wat de afmetingen zijn. En of er extra’s opzitten. “De klant kan dus geen fouten maken bij het kiezen van het wasprogramma.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s van Falcon)

De Car Wash Tours zitten er weer op. Donderdag 21 september opent Car Wash Show Europe in EXPO Greater Amsterdam. Verdeeld over twee dagen komen internationale carwashliefhebbers en leveranciers bijeen voor de grootste carwashbeurs van Europa. Heb jij je al aangemeld? Toegang is gratis, registeren kan hier. 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.