Gevaarlijk

Dr.Stöcker waarschuwt voor nieuwe TikTok-trend in wasbox

Op TikTok gaan filmpjes rond waarin jongeren hun verkleurde sneakers wassen in een wasbox. Hoewel het voor buitenstaanders lijkt op een onschuldig grapje, waarschuwt Dr.Stöcker dat het niet zonder risico’s is. “Mensen staan er niet bij stil dat dit gevaarlijk kan zijn.”

Dr.Stöcker raadt af om wasboxen te gebruiken voor andere doeleinden dan het reinigen en onderhouden van voertuigen. “Mensen moeten echt oppassen”, zegt Jeroen Houweling van Dr.Stöcker Benelux. “In wasboxen worden geconcentreerde producten gebruikt die bedoeld zijn om auto’s mee te wassen. Dat kan je niet vergelijken met een wasmiddel voor de wasmachine.”

Amateurs

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke trend op TikTok verschijnt. Zo werden er vorig jaar massaal filmpjes gedeeld van jongeren die zichzelf en anderen nat spuiten in de wasbox. “Het ziet er misschien leuk uit, maar mensen staan er niet bij stil dat het gevaarlijk kan zijn”, zegt Houweling. “Als chemieleverancier houden wij er rekening mee dat er amateurs in de wasbox staan en daar passen we onze producten op aan. Zo gebruiken we een mildere variant van de velgenreiniger. Maar dat betekent niet dat er geen risico’s zijn.”

“Bovendien wordt daar niet in alle wasboxen rekening mee gehouden”, vervolgt hij. “Stel dat er wel agressieve velgenreinigers worden gebruikt om de velgen goed schoon te krijgen. Dan is het echt gevaarlijk als mensen ermee gaan spelen.”

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dr.Stöcker waarschuwt voor nieuwe TikTok-trend in wasbox | CarwashPro
Gevaarlijk

Dr.Stöcker waarschuwt voor nieuwe TikTok-trend in wasbox

Op TikTok gaan filmpjes rond waarin jongeren hun verkleurde sneakers wassen in een wasbox. Hoewel het voor buitenstaanders lijkt op een onschuldig grapje, waarschuwt Dr.Stöcker dat het niet zonder risico’s is. “Mensen staan er niet bij stil dat dit gevaarlijk kan zijn.”

Dr.Stöcker raadt af om wasboxen te gebruiken voor andere doeleinden dan het reinigen en onderhouden van voertuigen. “Mensen moeten echt oppassen”, zegt Jeroen Houweling van Dr.Stöcker Benelux. “In wasboxen worden geconcentreerde producten gebruikt die bedoeld zijn om auto’s mee te wassen. Dat kan je niet vergelijken met een wasmiddel voor de wasmachine.”

Amateurs

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke trend op TikTok verschijnt. Zo werden er vorig jaar massaal filmpjes gedeeld van jongeren die zichzelf en anderen nat spuiten in de wasbox. “Het ziet er misschien leuk uit, maar mensen staan er niet bij stil dat het gevaarlijk kan zijn”, zegt Houweling. “Als chemieleverancier houden wij er rekening mee dat er amateurs in de wasbox staan en daar passen we onze producten op aan. Zo gebruiken we een mildere variant van de velgenreiniger. Maar dat betekent niet dat er geen risico’s zijn.”

“Bovendien wordt daar niet in alle wasboxen rekening mee gehouden”, vervolgt hij. “Stel dat er wel agressieve velgenreinigers worden gebruikt om de velgen goed schoon te krijgen. Dan is het echt gevaarlijk als mensen ermee gaan spelen.”

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.