Vooruitblik

WashTec: ‘Het proces pakken we aan van begin tot eind’

Op de Tankstation Vakbeurs 2023 Foto's: ProMedia

WashTec kijkt vooruit naar een jaar met veel kansen. Niet alleen in de verkoop van machines en chemie, maar ook met het oog op digitalisering en duurzaamheid. Ook zullen service en techniek net als ieder jaar een hoofdrol spelen. Marco Binnekamp, sales manager WashTec Benelux: ‘We proberen altijd voorop te lopen en innovatief te zijn.’

Hoe kijkt WashTec terug op het afgelopen jaar?
“Uiteindelijk wordt het een goed jaar. De start was wat afwachtend. Mensen waren toch wat gereserveerd met het investeren in nieuwe machines. Totdat het in mei fantastisch weer werd en mensen zich weer leken te realiseren dat carwash een goede business is en blijft. Dat geldt ook voor onze AUWA-chemie.”

Welke innovaties zijn er?
“We hebben dit jaar weer enorm ingezet op duurzaamheid. Al onze producten zijn omgebouwd naar duurzame grondstoffen. Ik kan ook wel zeggen dat WashTec daarin voorloper is binnen de branche. Bij ons gaat dat ook veel verder dan alleen een stukje marketing en zeggen dat we duurzaam zijn. We pakken het hele proces aan. Van begin tot eind, van productie tot aflevering bij de klant. Qua techniek en digitalisering zijn we al vrij ver. Zo zijn we druk bezig met het Mywashtec.com platform. Hiermee kunnen we veel meer op afstand doen en de klant ook op technisch gebied makkelijker en sneller op weg helpen. Ook zijn alle nieuwe machines uitgerust met een remote verbinding. Waardoor we precies kunnen zien wat er aan de hand is, vaak nog voordat de klant het heeft opgemerkt. Daar kan je proactief op reageren.”

Hoe wordt er omgegaan met veranderingen in de branche?
“Waterrecycling had in Nederland nog niet de hoogste prioriteit, maar daarin zien we wel een duidelijke verandering. Iedereen die nu gaat investeren is daar minimaal over aan het nadenken. En dat was anderhalf jaar geleden nog niet zo. Wij geven ook altijd het advies om het in ieder geval voor te bereiden. Zodat je later op een relatief eenvoudige manier in recycling kan investeren.”

Hoe blijft WashTec onderscheidend?
“We proberen – en dat lukt vrij goed – voorop te lopen met innovaties in zowel de hardware als de software. Vanaf volgend jaar is voor onze JetWash de nieuwe modulaire techniek klaar. En gaan we bijvoorbeeld het platform Mywashtec.com nog verder uitbreiden.”

“Waar WashTec ook onderscheidend in blijft, is de service. We hebben een zeer professionele technische dienst die heel snel – zeker bij stilstand vaak dezelfde dag nog – de klant weer aan het wassen krijgt. Daar zijn we heel sterk in en dat wordt als zeer positief door onze klanten ervaren.”

Waar liggen nog kansen?
“Middenin de energietransitie zie je dat carwash een hele robuuste business blijft. Kansen zijn er dus altijd. En we geloven dat dat alleen maar meer wordt.”

Wat zijn de verwachtingen voor 2024?
“We zien het jaar positief tegemoet en we verwachten weer een groei door te kunnen maken. Met goede service en de juiste producten hopen we dat het vanzelfsprekend blijft dat de volgende machine weer een WashTec wordt en de chemie van AUWA komt.”

Marco Binnekamp, sales manager WashTec Benelux.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

WashTec: ‘Het proces pakken we aan van begin tot eind’ | CarwashPro
Vooruitblik

WashTec: ‘Het proces pakken we aan van begin tot eind’

Op de Tankstation Vakbeurs 2023 Foto's: ProMedia

WashTec kijkt vooruit naar een jaar met veel kansen. Niet alleen in de verkoop van machines en chemie, maar ook met het oog op digitalisering en duurzaamheid. Ook zullen service en techniek net als ieder jaar een hoofdrol spelen. Marco Binnekamp, sales manager WashTec Benelux: ‘We proberen altijd voorop te lopen en innovatief te zijn.’

Hoe kijkt WashTec terug op het afgelopen jaar?
“Uiteindelijk wordt het een goed jaar. De start was wat afwachtend. Mensen waren toch wat gereserveerd met het investeren in nieuwe machines. Totdat het in mei fantastisch weer werd en mensen zich weer leken te realiseren dat carwash een goede business is en blijft. Dat geldt ook voor onze AUWA-chemie.”

Welke innovaties zijn er?
“We hebben dit jaar weer enorm ingezet op duurzaamheid. Al onze producten zijn omgebouwd naar duurzame grondstoffen. Ik kan ook wel zeggen dat WashTec daarin voorloper is binnen de branche. Bij ons gaat dat ook veel verder dan alleen een stukje marketing en zeggen dat we duurzaam zijn. We pakken het hele proces aan. Van begin tot eind, van productie tot aflevering bij de klant. Qua techniek en digitalisering zijn we al vrij ver. Zo zijn we druk bezig met het Mywashtec.com platform. Hiermee kunnen we veel meer op afstand doen en de klant ook op technisch gebied makkelijker en sneller op weg helpen. Ook zijn alle nieuwe machines uitgerust met een remote verbinding. Waardoor we precies kunnen zien wat er aan de hand is, vaak nog voordat de klant het heeft opgemerkt. Daar kan je proactief op reageren.”

Hoe wordt er omgegaan met veranderingen in de branche?
“Waterrecycling had in Nederland nog niet de hoogste prioriteit, maar daarin zien we wel een duidelijke verandering. Iedereen die nu gaat investeren is daar minimaal over aan het nadenken. En dat was anderhalf jaar geleden nog niet zo. Wij geven ook altijd het advies om het in ieder geval voor te bereiden. Zodat je later op een relatief eenvoudige manier in recycling kan investeren.”

Hoe blijft WashTec onderscheidend?
“We proberen – en dat lukt vrij goed – voorop te lopen met innovaties in zowel de hardware als de software. Vanaf volgend jaar is voor onze JetWash de nieuwe modulaire techniek klaar. En gaan we bijvoorbeeld het platform Mywashtec.com nog verder uitbreiden.”

“Waar WashTec ook onderscheidend in blijft, is de service. We hebben een zeer professionele technische dienst die heel snel – zeker bij stilstand vaak dezelfde dag nog – de klant weer aan het wassen krijgt. Daar zijn we heel sterk in en dat wordt als zeer positief door onze klanten ervaren.”

Waar liggen nog kansen?
“Middenin de energietransitie zie je dat carwash een hele robuuste business blijft. Kansen zijn er dus altijd. En we geloven dat dat alleen maar meer wordt.”

Wat zijn de verwachtingen voor 2024?
“We zien het jaar positief tegemoet en we verwachten weer een groei door te kunnen maken. Met goede service en de juiste producten hopen we dat het vanzelfsprekend blijft dat de volgende machine weer een WashTec wordt en de chemie van AUWA komt.”

Marco Binnekamp, sales manager WashTec Benelux.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.