Rode kleur meest populair op tweedehands Ferrari-markt

Alleen gebruik bij verhalen over Autoscout

Ferrari bestaat dit jaar 70 jaar. Speciaal daarvoor heeft verkoopwebsite voor tweedehands auto’s Autoscout24 gekeken hoe het gesteld is met de tweedehands Ferrari-markt. Vooral de kleur van de tweedehands Italiaanse sportwagens is opmerkelijk volgens Jurgen Vugts, managing director van de advertentiesite. “In 1947 maakt Enzo Ferrari voor het eerst een testrit in zijn 125S in Maranello. Het was niet in een rood, maar een geel exemplaar. Nog steeds wordt het eerste exemplaar in de kleur geel gespoten.”

De kleur geel komt echter niet in het lijstje van de top 5 meest populaire kleuren voor tweedehandsjes voor. De vuurrode ’typische’ Ferrari-kleur is het meest gewild. Na rood is zwart het populairst bij Ferrari.

 1. Rood (37%)
 2. Zwart (20%)
 3. Grijs (15%)
 4. Blauw (11%)
 5. Wit (7%)

Aanbod gestegen

Momenteel staan er bijna 300 tweedehands Ferrari’s te koop op Autoscout24. De gemiddelde prijs van de bolides is 99.131 euro. “Dat is een stijging van zo’n twee procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is opvallend, aangezien het aanbod is gestegen met twintig procent.” De populariteit is volgens hem gedaald met zeven procent. Tot nu toe is er in 2017 al zo’n 563.000 keer een Ferrari op de verkoopsite bekeken.

In Nederland is de Ferrari 458 het meest gewilde model. Hoewel de Ferrari FF in Europa heel populair is, komt deze niet voor in de Nederlandse ranglijst. Andersom staat de F355 wel in de Nederlandse top 5, maar is deze niet zo heel populair in de rest van Europa. De populairste Ferrari’s in Nederland zijn:

 1. Ferrari 458
 2. Ferrari F355
 3. Ferrari California (zie foto)
 4. Ferrari F430
 5. Ferrari 365

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rode kleur meest populair op tweedehands Ferrari-markt | CarwashPro

Rode kleur meest populair op tweedehands Ferrari-markt

Alleen gebruik bij verhalen over Autoscout

Ferrari bestaat dit jaar 70 jaar. Speciaal daarvoor heeft verkoopwebsite voor tweedehands auto’s Autoscout24 gekeken hoe het gesteld is met de tweedehands Ferrari-markt. Vooral de kleur van de tweedehands Italiaanse sportwagens is opmerkelijk volgens Jurgen Vugts, managing director van de advertentiesite. “In 1947 maakt Enzo Ferrari voor het eerst een testrit in zijn 125S in Maranello. Het was niet in een rood, maar een geel exemplaar. Nog steeds wordt het eerste exemplaar in de kleur geel gespoten.”

De kleur geel komt echter niet in het lijstje van de top 5 meest populaire kleuren voor tweedehandsjes voor. De vuurrode ’typische’ Ferrari-kleur is het meest gewild. Na rood is zwart het populairst bij Ferrari.

 1. Rood (37%)
 2. Zwart (20%)
 3. Grijs (15%)
 4. Blauw (11%)
 5. Wit (7%)

Aanbod gestegen

Momenteel staan er bijna 300 tweedehands Ferrari’s te koop op Autoscout24. De gemiddelde prijs van de bolides is 99.131 euro. “Dat is een stijging van zo’n twee procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is opvallend, aangezien het aanbod is gestegen met twintig procent.” De populariteit is volgens hem gedaald met zeven procent. Tot nu toe is er in 2017 al zo’n 563.000 keer een Ferrari op de verkoopsite bekeken.

In Nederland is de Ferrari 458 het meest gewilde model. Hoewel de Ferrari FF in Europa heel populair is, komt deze niet voor in de Nederlandse ranglijst. Andersom staat de F355 wel in de Nederlandse top 5, maar is deze niet zo heel populair in de rest van Europa. De populairste Ferrari’s in Nederland zijn:

 1. Ferrari 458
 2. Ferrari F355
 3. Ferrari California (zie foto)
 4. Ferrari F430
 5. Ferrari 365

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.