Partner

Cleanbuild vernieuwt wanden en plafond Royal 55 Carwash

Een voor en na foto. De kunststof panelen van Cleanbuild zijn speciaal ontworpen voor onder andere wasstraten Foto's: Cleanbuild

De wasstraat van Royal 55 Carwash in het Belgische Sint-Truiden is volledig vernieuwd. Een nieuwe DICO-machine verzorgt tegenwoordig de wasbeurten en het interieur van de carwash is grondig aangepakt. Mesa Coatings vernieuwde de vloer en de wanden en de plafonds zijn door Cleanbuild BV bekleed met witte Cleanpanel-panelen.

Een carwash renoveren is een kostbare klus, weet Cleanbuild. Naast de investering in een nieuwe machine en bouwmaterialen, moet de wasstraat tijdens de verbouwing gesloten blijven. “Bij een renovatie geldt: hoe sneller, hoe beter”, zegt Nick Elbertsen, accountmanager bij Cleanbuild. “We kiezen er daarom vaak voor om onze Cleanpanel kunststof panelen direct tegen de oude wandbekleding te plaatsen. Dat gaat veel sneller dan dat je eerst de oude tegels of sandwichplaten weg moet halen. En het resultaat is hetzelfde.”

In Sint-Truiden ging die vlieger echter niet op. Door stalen staanders tegen de rechterwand was het onmogelijk om de nieuwe kunststof wand er direct tegenaan te zetten. Dat zou te veel ruimte kosten. De monteurs van Cleanbuild losten dat op met kunststof koven rondom de staanders. Dergelijk maatwerk is voor Cleanbuild geen probleem. Elbertsen: “Ieder renovatieproject vraagt om creatief denkwerk. Daarom werken wij met onze eigen monteurs, dan weten we zeker dat het netjes afgewerkt wordt. En vooraf tekenen we een project natuurlijk helemaal in.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Aan de linkerkant van de carwash plaatsten de monteurs een tussenwand van kunststof panelen om de technische ruimte netjes weg te werken. De apparatuur is te bereiken door een dubbele schuifdeur van het type Cleandoor RVS. Zo leverde Cleanbuild de complete afwerking van het interieur.

Kunststof panelen voor de carwash

De kunststof panelen van Cleanbuild zijn speciaal ontworpen voor hygiënische toepassingen, zoals wasstraten. Het materiaal (hard-PVC) is super glad, waardoor vuil makkelijk van de wanden en plafonds gespoten kan worden. Ook zijn de panelen snel te plaatsen dankzij een waterdichte klikverbinding met rubberen afdichting.
Cleanpanel is verder nog slag- en stootvast, roestvrij en bestand tegen schoonmaakmiddelen. “En dat is voor carwashes een groot voordeel”, licht Nick Elbertsen toe. “De kunststof panelen corroderen niet. Ze blijven langdurig glad en zijn makkelijk schoon te houden.” Bij de renovatie in Sint-Truiden is dan ook duidelijk verschil te zien. Elbertsen: “Een carwash kan enorm opknappen van nieuwe, frisse wanden. Echt een wereld van verschil.”

Het eindresultaat is een nieuwe, frisse wasstraat.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Cleanbuild vernieuwt wanden en plafond Royal 55 Carwash | CarwashPro
Partner

Cleanbuild vernieuwt wanden en plafond Royal 55 Carwash

Een voor en na foto. De kunststof panelen van Cleanbuild zijn speciaal ontworpen voor onder andere wasstraten Foto's: Cleanbuild

De wasstraat van Royal 55 Carwash in het Belgische Sint-Truiden is volledig vernieuwd. Een nieuwe DICO-machine verzorgt tegenwoordig de wasbeurten en het interieur van de carwash is grondig aangepakt. Mesa Coatings vernieuwde de vloer en de wanden en de plafonds zijn door Cleanbuild BV bekleed met witte Cleanpanel-panelen.

Een carwash renoveren is een kostbare klus, weet Cleanbuild. Naast de investering in een nieuwe machine en bouwmaterialen, moet de wasstraat tijdens de verbouwing gesloten blijven. “Bij een renovatie geldt: hoe sneller, hoe beter”, zegt Nick Elbertsen, accountmanager bij Cleanbuild. “We kiezen er daarom vaak voor om onze Cleanpanel kunststof panelen direct tegen de oude wandbekleding te plaatsen. Dat gaat veel sneller dan dat je eerst de oude tegels of sandwichplaten weg moet halen. En het resultaat is hetzelfde.”

In Sint-Truiden ging die vlieger echter niet op. Door stalen staanders tegen de rechterwand was het onmogelijk om de nieuwe kunststof wand er direct tegenaan te zetten. Dat zou te veel ruimte kosten. De monteurs van Cleanbuild losten dat op met kunststof koven rondom de staanders. Dergelijk maatwerk is voor Cleanbuild geen probleem. Elbertsen: “Ieder renovatieproject vraagt om creatief denkwerk. Daarom werken wij met onze eigen monteurs, dan weten we zeker dat het netjes afgewerkt wordt. En vooraf tekenen we een project natuurlijk helemaal in.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Aan de linkerkant van de carwash plaatsten de monteurs een tussenwand van kunststof panelen om de technische ruimte netjes weg te werken. De apparatuur is te bereiken door een dubbele schuifdeur van het type Cleandoor RVS. Zo leverde Cleanbuild de complete afwerking van het interieur.

Kunststof panelen voor de carwash

De kunststof panelen van Cleanbuild zijn speciaal ontworpen voor hygiënische toepassingen, zoals wasstraten. Het materiaal (hard-PVC) is super glad, waardoor vuil makkelijk van de wanden en plafonds gespoten kan worden. Ook zijn de panelen snel te plaatsen dankzij een waterdichte klikverbinding met rubberen afdichting.
Cleanpanel is verder nog slag- en stootvast, roestvrij en bestand tegen schoonmaakmiddelen. “En dat is voor carwashes een groot voordeel”, licht Nick Elbertsen toe. “De kunststof panelen corroderen niet. Ze blijven langdurig glad en zijn makkelijk schoon te houden.” Bij de renovatie in Sint-Truiden is dan ook duidelijk verschil te zien. Elbertsen: “Een carwash kan enorm opknappen van nieuwe, frisse wanden. Echt een wereld van verschil.”

Het eindresultaat is een nieuwe, frisse wasstraat.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.