Nieuwe rollover

DIKS Autoverhuur: ‘Wassen met de hand is veel te tijdrovend’

Alain van Dijk (links) en Michaël van Es van DIKS Autoverhuur voor de nieuwe rollover van Istobal Foto: DIKS Autoverhuur

Op de nieuwe locatie van DIKS Autoverhuur in Amsterdam Zuidoost is begin maart een rollover van Eenzet geplaatst. Daarmee heeft de firma DIKS nu vier locaties met een eigen autowasinstallatie. En dat heeft zo zijn voordelen, zeggen manager kwaliteit & innovatie Alain van Dijk en vestigingsmanager Michaël van Es. “Het geeft ons veel flexibiliteit in het wasproces.”

DIKS Autoverhuur bestaat bijna 75 jaar en telt zeven locaties. Vier in Amsterdam, twee in Amstelveen en één in Almere. Bij vier locaties kunnen ze zelf de auto wassen. Op de andere drie locaties – gelegen middenin de stad – is er helaas geen ruimte voor een eigen wasstraat. Daar wassen ze de auto’s zelf of bij een wasstraat in de buurt.
“Op de locaties waar we een eigen autowasinstallatie hebben, is het volume heel hoog”, zegt Alain van Dijk. “Dan is het wassen met de hand veel te tijdrovend. Wat dat betreft is het een investering die zichzelf terugverdient.”

Rollover met voorwas

In Amsterdam Zuidoost is een Istobal-rollover van het type M’Start geplaatst. Het is de eerste machine van Eenzet Carwash, op de andere locaties heeft DIKS rollovers van andere leveranciers. Van Dijk: “We hebben dit keer gekozen voor een machine van Eenzet Carwash, er werd vanaf het eerste moment goed geluisterd naar onze specifieke wensen en eisen. Tot nu toe zijn we erg te spreken over de machine. Over de kwaliteit kan je over een aantal jaar pas echt iets zeggen. Maar de eerste tekenen zijn ronduit positief.”

De rollover is uitgebreid met een voorwas-installatie. “Een auto die niet heel vies is, kan dan met deze installatie snel schoon gewassen worden. En in de zomermaanden – wanneer er bijvoorbeeld veel vliegjes zijn – is de voorwas juist weer heel handig om de auto extra goed schoon te krijgen. Eerst even innevelen, dan met de hogedruk afspuiten en daarna de rollover.” De rollover is in DIKS-blauw opgeleverd, en in combinatie met de gele wielgeleiding komen de bedrijfskleuren er mooi in terug.

Flexibiliteit in wasproces

Michaël van Es (op de foto rechts), vestigingsmanager op deze locatie: “In samenspraak met Alain heb ik mijn wensen kenbaar gemaakt. Vanuit mijn ervaring als verantwoordelijke op onze locatie in Amstelveen, waar ook een rollover staat, kon ik goed aangeven wat voor ons belangrijk was. Hier is goed naar geluisterd en we zijn vooral blij met de voorwas-installatie. Dit geeft ons veel flexibiliteit in het wasproces. We kunnen voor elk voertuig het juiste middel inzetten waardoor we efficiënt kunnen werken. Ons motto is: ‘Wij helpen de klant op weg, in een schone en goed onderhouden auto’. Met behulp van deze wasinstallatie kunnen wij hier perfect aan voldoen.”

Prime time

Bij DIKS wordt elke auto gewassen na verhuur, en dat gebeurt vooral tijdens de piekmomenten. Voor de momenten dat het niet druk is, heeft DIKS semi-commerciele afspraken gemaakt. “Op drie locaties hebben we een samenwerking met garages en bedrijven in de buurt. Zij kunnen bijvoorbeeld tussen 10.00 en 15.00 uur de auto’s komen wassen. Daarvoor en daarna is het bij ons prime time en willen we niet gestoord worden. Maar als de rollover stilstaat, kom dan maar lekker wassen.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DIKS Autoverhuur: ‘Wassen met de hand is veel te tijdrovend’ | CarwashPro
Nieuwe rollover

DIKS Autoverhuur: ‘Wassen met de hand is veel te tijdrovend’

Alain van Dijk (links) en Michaël van Es van DIKS Autoverhuur voor de nieuwe rollover van Istobal Foto: DIKS Autoverhuur

Op de nieuwe locatie van DIKS Autoverhuur in Amsterdam Zuidoost is begin maart een rollover van Eenzet geplaatst. Daarmee heeft de firma DIKS nu vier locaties met een eigen autowasinstallatie. En dat heeft zo zijn voordelen, zeggen manager kwaliteit & innovatie Alain van Dijk en vestigingsmanager Michaël van Es. “Het geeft ons veel flexibiliteit in het wasproces.”

DIKS Autoverhuur bestaat bijna 75 jaar en telt zeven locaties. Vier in Amsterdam, twee in Amstelveen en één in Almere. Bij vier locaties kunnen ze zelf de auto wassen. Op de andere drie locaties – gelegen middenin de stad – is er helaas geen ruimte voor een eigen wasstraat. Daar wassen ze de auto’s zelf of bij een wasstraat in de buurt.
“Op de locaties waar we een eigen autowasinstallatie hebben, is het volume heel hoog”, zegt Alain van Dijk. “Dan is het wassen met de hand veel te tijdrovend. Wat dat betreft is het een investering die zichzelf terugverdient.”

Rollover met voorwas

In Amsterdam Zuidoost is een Istobal-rollover van het type M’Start geplaatst. Het is de eerste machine van Eenzet Carwash, op de andere locaties heeft DIKS rollovers van andere leveranciers. Van Dijk: “We hebben dit keer gekozen voor een machine van Eenzet Carwash, er werd vanaf het eerste moment goed geluisterd naar onze specifieke wensen en eisen. Tot nu toe zijn we erg te spreken over de machine. Over de kwaliteit kan je over een aantal jaar pas echt iets zeggen. Maar de eerste tekenen zijn ronduit positief.”

De rollover is uitgebreid met een voorwas-installatie. “Een auto die niet heel vies is, kan dan met deze installatie snel schoon gewassen worden. En in de zomermaanden – wanneer er bijvoorbeeld veel vliegjes zijn – is de voorwas juist weer heel handig om de auto extra goed schoon te krijgen. Eerst even innevelen, dan met de hogedruk afspuiten en daarna de rollover.” De rollover is in DIKS-blauw opgeleverd, en in combinatie met de gele wielgeleiding komen de bedrijfskleuren er mooi in terug.

Flexibiliteit in wasproces

Michaël van Es (op de foto rechts), vestigingsmanager op deze locatie: “In samenspraak met Alain heb ik mijn wensen kenbaar gemaakt. Vanuit mijn ervaring als verantwoordelijke op onze locatie in Amstelveen, waar ook een rollover staat, kon ik goed aangeven wat voor ons belangrijk was. Hier is goed naar geluisterd en we zijn vooral blij met de voorwas-installatie. Dit geeft ons veel flexibiliteit in het wasproces. We kunnen voor elk voertuig het juiste middel inzetten waardoor we efficiënt kunnen werken. Ons motto is: ‘Wij helpen de klant op weg, in een schone en goed onderhouden auto’. Met behulp van deze wasinstallatie kunnen wij hier perfect aan voldoen.”

Prime time

Bij DIKS wordt elke auto gewassen na verhuur, en dat gebeurt vooral tijdens de piekmomenten. Voor de momenten dat het niet druk is, heeft DIKS semi-commerciele afspraken gemaakt. “Op drie locaties hebben we een samenwerking met garages en bedrijven in de buurt. Zij kunnen bijvoorbeeld tussen 10.00 en 15.00 uur de auto’s komen wassen. Daarvoor en daarna is het bij ons prime time en willen we niet gestoord worden. Maar als de rollover stilstaat, kom dan maar lekker wassen.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.