Tuinslangverbod

Verbod om auto thuis te wassen in zuidwesten Groot-Brittannië

De auto thuis wassen met de tuinslang mag tijdelijk niet meer Foto: Shutterstock

Vanwege aanhoudende droogte in het zuidwesten van Groot-Brittannië is het in delen van het land momenteel verboden om thuis auto’s te wassen met een tuinslang. Dit om de watervoorraad aan te vullen voor de komende zomer. Autowasstraten vallen op dit moment niet onder het verbod.

Autobezitters in het zuidwesten van het VK mogen hun voertuigen momenteel niet privé wassen. In een groot deel van Devon is een tuinslangverbod van kracht geworden vanwege langdurige droogte, meldt de BBC. South West Water (SWW) zegt dat de verlengde beperking zou helpen om de watervoorraden in het Roadford-reservoir vóór de zomer aan te vullen. Ze voegen eraan toe dat ongeveer 390.000 huishoudens in Devon door de laatste beperking zullen worden getroffen.

Bedrijven zijn vrijgesteld van de nieuwe maatregel. Particuliere autobezitters kunnen hun voertuigen nog steeds naar de wasstraat brengen, waar het meeste water wordt gerecycled.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verbod om auto thuis te wassen in zuidwesten Groot-Brittannië | CarwashPro
Tuinslangverbod

Verbod om auto thuis te wassen in zuidwesten Groot-Brittannië

De auto thuis wassen met de tuinslang mag tijdelijk niet meer Foto: Shutterstock

Vanwege aanhoudende droogte in het zuidwesten van Groot-Brittannië is het in delen van het land momenteel verboden om thuis auto’s te wassen met een tuinslang. Dit om de watervoorraad aan te vullen voor de komende zomer. Autowasstraten vallen op dit moment niet onder het verbod.

Autobezitters in het zuidwesten van het VK mogen hun voertuigen momenteel niet privé wassen. In een groot deel van Devon is een tuinslangverbod van kracht geworden vanwege langdurige droogte, meldt de BBC. South West Water (SWW) zegt dat de verlengde beperking zou helpen om de watervoorraden in het Roadford-reservoir vóór de zomer aan te vullen. Ze voegen eraan toe dat ongeveer 390.000 huishoudens in Devon door de laatste beperking zullen worden getroffen.

Bedrijven zijn vrijgesteld van de nieuwe maatregel. Particuliere autobezitters kunnen hun voertuigen nog steeds naar de wasstraat brengen, waar het meeste water wordt gerecycled.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.