Duitsland implementeert nieuwe nationale waterstrategie

Ook Duitsland staat voor grote uitdagingen op het gebied van waterverbruik Foto: Pixabay

Het Duitse kabinet heeft besloten tot een nieuwe nationale waterstrategie. Het ministerie van Milieu denkt dat de klimaatcrisis ook water in Duitsland tot een schaars goed zou kunnen maken. Dit is al de tweede poging om de watervoorziening politiek te reguleren. 

De laatste poging om tot een nationale waterstrategie te komen, bleef steken in de ontwerpfase. Het vernieuwde ontwerp van het ministerie van Milieu is nu goedgekeurd door het kabinet. “Water is van vitaal belang voor ons”, zegt minister Steffi Lemke. “We moeten er alles aan doen om ons water te beschermen – voor onszelf en voor toekomstige generaties.”

Net als Nederland, Frankrijk en België staat ook Duitsland voor grote uitdagingen op het gebied van waterverbruik. De afgelopen jaren van droogte hebben duidelijke sporen nagelaten in de Duitse bossen, meren en rivieren, aldus Lemke.

De nieuwe nationale waterstrategie heeft een duidelijk doel. Zo moet schoon water volgens Lemke overal in Duitsland altijd in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn. Daarvoor moeten grondwater, meren, beken en rivieren schoner worden. En moeten infrastructuur, landgebruik en stedelijke ontwikkeling zich aanpassen aan de gevolgen van de klimaatcrisis.

78 maatregelen

Als onderdeel van de nationale waterstrategie zal een nationale watervoorzieningsinfrastructuur worden opgezet. Op basis van de concepten voor watergebruik worden de behoeften aan nationale en regionale infrastructuren landelijk bepaald. Een gedefinieerd maatregelenplan vormt een aanvulling op het huidige ontwerp van de nationale waterstrategie. Het omvat 78 maatregelen die in 2030 stapsgewijs moeten worden uitgevoerd.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitsland implementeert nieuwe nationale waterstrategie | CarwashPro

Duitsland implementeert nieuwe nationale waterstrategie

Ook Duitsland staat voor grote uitdagingen op het gebied van waterverbruik Foto: Pixabay

Het Duitse kabinet heeft besloten tot een nieuwe nationale waterstrategie. Het ministerie van Milieu denkt dat de klimaatcrisis ook water in Duitsland tot een schaars goed zou kunnen maken. Dit is al de tweede poging om de watervoorziening politiek te reguleren. 

De laatste poging om tot een nationale waterstrategie te komen, bleef steken in de ontwerpfase. Het vernieuwde ontwerp van het ministerie van Milieu is nu goedgekeurd door het kabinet. “Water is van vitaal belang voor ons”, zegt minister Steffi Lemke. “We moeten er alles aan doen om ons water te beschermen – voor onszelf en voor toekomstige generaties.”

Net als Nederland, Frankrijk en België staat ook Duitsland voor grote uitdagingen op het gebied van waterverbruik. De afgelopen jaren van droogte hebben duidelijke sporen nagelaten in de Duitse bossen, meren en rivieren, aldus Lemke.

De nieuwe nationale waterstrategie heeft een duidelijk doel. Zo moet schoon water volgens Lemke overal in Duitsland altijd in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn. Daarvoor moeten grondwater, meren, beken en rivieren schoner worden. En moeten infrastructuur, landgebruik en stedelijke ontwikkeling zich aanpassen aan de gevolgen van de klimaatcrisis.

78 maatregelen

Als onderdeel van de nationale waterstrategie zal een nationale watervoorzieningsinfrastructuur worden opgezet. Op basis van de concepten voor watergebruik worden de behoeften aan nationale en regionale infrastructuren landelijk bepaald. Een gedefinieerd maatregelenplan vormt een aanvulling op het huidige ontwerp van de nationale waterstrategie. Het omvat 78 maatregelen die in 2030 stapsgewijs moeten worden uitgevoerd.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.