Oplossing

Niels Autowas Harderwijk plaatst waterdichte kunststof wand

De wasstraat is aan de rechterkant voorzien van een nieuwe Cleanpanel-wand Foto: Cleanbuild

Niels Autowas in Harderwijk heeft in de wasstraat een nieuwe kunststof wand laten plaatsen. De muur die er aanvankelijk in zat zag er prima uit, maar bleek niet helemaal waterdicht te zijn. Na verschillende pogingen om het probleem op te lossen, is er uiteindelijk voor gekozen om een Cleanpanel-wand ervoor te laten zetten.

Voor eigenaar Niels Wessels was het belangrijk om een goede oplossing te vinden. “Als je buren op een gegeven moment last hebben van vochtdoorslag, wil je dat meteen aanpakken. We hebben verschillende dingen geprobeerd. Een coating op de muur, kitten, een opstaande rand… Het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk hebben we gezegd: dan pakken we het rigoureus aan. En hebben we een nieuwe kunststof wand ervoor langs laten plaatsen, om het probleem op die manier op te oplossen.” De wand van het merk Cleanbuild is geplaatst aan de rechterzijde van de wasstraat.

Uitdaging

Voor het montageteam van Cleanbuild was het plaatsen van de wand een uitdaging vanwege verschillende obstakels in de ruimte. Zo was de vloercoating niet helemaal vlak, maar met een helling tegen de muur aangebracht. “Hierdoor konden we er niet zo makkelijk panelen op monteren. Daarom is de nieuwe kunststof wand ongeveer 200 mm van de bestaande muur geplaatst, recht op de grond. Om het geheel waterdicht te maken is er een nieuwe kim gemaakt (red.: kim is de aansluiting van wand op vloer)”, aldus Cleanbuild.

Aan de bovenzijde zijn de panelen tegen een ronding gemonteerd. En in de hal lopen trekstangen van links naar rechts, die door de wand gaan. Cleanbuild: “Bij de voorwas was het niet mogelijk om de aluminium boog te verplaatsen. Daarom hebben we hier een kunststof koof achter gemaakt.” (zie foto)

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De oorspronkelijke muur in de wasstraat.
Het eindresultaat, met de kunststof Cleanpanel-wand.
Bij de voorwas was het niet mogelijk om de aluminium boog te verplaatsen, daar is een kunststof koof achter gemaakt.

Groen en modern

Niels Autowas is sinds 2021 geopend in Harderwijk en is gevestigd aan de Stephensonstraat. Er wordt gewassen met een DICO-wasinstallatie van Meijer Carwash uit Assen. Ook zijn er een aantal wasboxen, een stofzuigerplein en extra’s als een doekautomaat, mattenborstelmachine en een geurautomaat. Niels Autowas heeft naast deze vestiging ook twee carwashes in Assen, die al sinds 2011 en 2018 operationeel zijn.

Op de locatie in Harderwijk is er volop aandacht voor zo duurzaam mogelijk autowassen. Zo wordt er enkel gebruikgemaakt van afbreekbare shampoos en waxen en van water uit de eigen bron. Dit water wordt gezuiverd door middel van een biologisch waterzuiveringssysteem, dat bestaat uit een aantal putten waar het water tot rust kan komen en waar de bacteriën vervolgens hun werk kunnen doen. Momenteel wordt er ook gekeken naar andere innovaties, om de carwash nog meer te laten ‘vergroenen’ en toekomstbestendig te maken.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Niels Autowas Harderwijk plaatst waterdichte kunststof wand | CarwashPro
Oplossing

Niels Autowas Harderwijk plaatst waterdichte kunststof wand

De wasstraat is aan de rechterkant voorzien van een nieuwe Cleanpanel-wand Foto: Cleanbuild

Niels Autowas in Harderwijk heeft in de wasstraat een nieuwe kunststof wand laten plaatsen. De muur die er aanvankelijk in zat zag er prima uit, maar bleek niet helemaal waterdicht te zijn. Na verschillende pogingen om het probleem op te lossen, is er uiteindelijk voor gekozen om een Cleanpanel-wand ervoor te laten zetten.

Voor eigenaar Niels Wessels was het belangrijk om een goede oplossing te vinden. “Als je buren op een gegeven moment last hebben van vochtdoorslag, wil je dat meteen aanpakken. We hebben verschillende dingen geprobeerd. Een coating op de muur, kitten, een opstaande rand… Het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk hebben we gezegd: dan pakken we het rigoureus aan. En hebben we een nieuwe kunststof wand ervoor langs laten plaatsen, om het probleem op die manier op te oplossen.” De wand van het merk Cleanbuild is geplaatst aan de rechterzijde van de wasstraat.

Uitdaging

Voor het montageteam van Cleanbuild was het plaatsen van de wand een uitdaging vanwege verschillende obstakels in de ruimte. Zo was de vloercoating niet helemaal vlak, maar met een helling tegen de muur aangebracht. “Hierdoor konden we er niet zo makkelijk panelen op monteren. Daarom is de nieuwe kunststof wand ongeveer 200 mm van de bestaande muur geplaatst, recht op de grond. Om het geheel waterdicht te maken is er een nieuwe kim gemaakt (red.: kim is de aansluiting van wand op vloer)”, aldus Cleanbuild.

Aan de bovenzijde zijn de panelen tegen een ronding gemonteerd. En in de hal lopen trekstangen van links naar rechts, die door de wand gaan. Cleanbuild: “Bij de voorwas was het niet mogelijk om de aluminium boog te verplaatsen. Daarom hebben we hier een kunststof koof achter gemaakt.” (zie foto)

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De oorspronkelijke muur in de wasstraat.
Het eindresultaat, met de kunststof Cleanpanel-wand.
Bij de voorwas was het niet mogelijk om de aluminium boog te verplaatsen, daar is een kunststof koof achter gemaakt.

Groen en modern

Niels Autowas is sinds 2021 geopend in Harderwijk en is gevestigd aan de Stephensonstraat. Er wordt gewassen met een DICO-wasinstallatie van Meijer Carwash uit Assen. Ook zijn er een aantal wasboxen, een stofzuigerplein en extra’s als een doekautomaat, mattenborstelmachine en een geurautomaat. Niels Autowas heeft naast deze vestiging ook twee carwashes in Assen, die al sinds 2011 en 2018 operationeel zijn.

Op de locatie in Harderwijk is er volop aandacht voor zo duurzaam mogelijk autowassen. Zo wordt er enkel gebruikgemaakt van afbreekbare shampoos en waxen en van water uit de eigen bron. Dit water wordt gezuiverd door middel van een biologisch waterzuiveringssysteem, dat bestaat uit een aantal putten waar het water tot rust kan komen en waar de bacteriën vervolgens hun werk kunnen doen. Momenteel wordt er ook gekeken naar andere innovaties, om de carwash nog meer te laten ‘vergroenen’ en toekomstbestendig te maken.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.