Partner

Ozon-installatie als alternatief voor gebruik van warm water in de wasbox

Geozoniseerd water is verrijkt met ozon (O3), een actieve vorm van zuurstof Foto: Istobal

Istobal heeft een nieuwe installatie ontwikkeld voor wasboxen, waarmee als alternatief voor warm water nu met geozoniseerd water gewassen kan worden. De Ozone Jet Wash vervangt de warmwaterinstallatie zonder tekort te doen aan de reinigende werking. “De waskwaliteit is zelfs beter vergeleken met warm water en het is kostenbesparend”, legt EenzetCarwash uit.

Ozone Jet Wash is een aanvulling op de wasbox-techniek, die in Nederland vaak samengaat met tankstations, autowasstraten en autobedrijven. Het is een compacte installatie die tot 36 procent aan bedrijfskosten bespaart in vergelijking met traditionele boilers.

Flinke kostenpost

Met deze nieuwe ontwikkeling biedt Istobal een alternatief voor de warmwaterinstallaties, die voor ondernemers hoge exploitatie- en onderhoudskosten met zich meebrengen. “Water dat wordt verwarmd met gas of elektra is voor carwashondernemers een flinke kostenpost, die steeds hoger wordt”, zegt Eric Mekelenkamp van EenzetCarwash, de leverancier van Istobal-techniek. “We zien dat steeds minder klanten kiezen voor wassen met warm water.”

In aanvulling op de winstgevendheid wordt hiermee ook de duurzaamheid in de wasboxen bevorderd. Veel warmwaterinstallaties veroorzaken een aanzienlijke CO2-uitstoot. Het geozoniseerde water vervangt het warmwatergebruik en zorgt tegelijkertijd voor een betere waskwaliteit met een lager chemicaliënverbruik, wat weer ten goede komt aan de kwaliteit van het afvalwater. “Bovendien vergemakkelijkt de installatie het dagelijks onderhoud van de wasboxen, waardoor deze langer in optimale staat blijven”, aldus Istobal.

Veiligheidsvoorwaarden

Geozoniseerd water is verrijkt met ozon (O3), een actieve vorm van zuurstof. De aanwezigheid van ozon in het water is volkomen onschadelijk voor mens, milieu en voertuig, bevestigt Istobal. De gepatenteerde Ozone-installatie is ontworpen onder strikte veiligheidsvoorwaarden van oliemaatschappijen en voldoet aan de WHO-richtlijnen voor ozonconcentraties in de lucht (< 0,05 ppm). Het is eenvoudig te installeren op zowel nieuwe als bestaande apparatuur en is sinds kort ook verkrijgbaar op de Europese markt.

Bekijk hier de videopresentatie van de Ozone Jet Wash.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ozon-installatie als alternatief voor gebruik van warm water in de wasbox | CarwashPro
Partner

Ozon-installatie als alternatief voor gebruik van warm water in de wasbox

Geozoniseerd water is verrijkt met ozon (O3), een actieve vorm van zuurstof Foto: Istobal

Istobal heeft een nieuwe installatie ontwikkeld voor wasboxen, waarmee als alternatief voor warm water nu met geozoniseerd water gewassen kan worden. De Ozone Jet Wash vervangt de warmwaterinstallatie zonder tekort te doen aan de reinigende werking. “De waskwaliteit is zelfs beter vergeleken met warm water en het is kostenbesparend”, legt EenzetCarwash uit.

Ozone Jet Wash is een aanvulling op de wasbox-techniek, die in Nederland vaak samengaat met tankstations, autowasstraten en autobedrijven. Het is een compacte installatie die tot 36 procent aan bedrijfskosten bespaart in vergelijking met traditionele boilers.

Flinke kostenpost

Met deze nieuwe ontwikkeling biedt Istobal een alternatief voor de warmwaterinstallaties, die voor ondernemers hoge exploitatie- en onderhoudskosten met zich meebrengen. “Water dat wordt verwarmd met gas of elektra is voor carwashondernemers een flinke kostenpost, die steeds hoger wordt”, zegt Eric Mekelenkamp van EenzetCarwash, de leverancier van Istobal-techniek. “We zien dat steeds minder klanten kiezen voor wassen met warm water.”

In aanvulling op de winstgevendheid wordt hiermee ook de duurzaamheid in de wasboxen bevorderd. Veel warmwaterinstallaties veroorzaken een aanzienlijke CO2-uitstoot. Het geozoniseerde water vervangt het warmwatergebruik en zorgt tegelijkertijd voor een betere waskwaliteit met een lager chemicaliënverbruik, wat weer ten goede komt aan de kwaliteit van het afvalwater. “Bovendien vergemakkelijkt de installatie het dagelijks onderhoud van de wasboxen, waardoor deze langer in optimale staat blijven”, aldus Istobal.

Veiligheidsvoorwaarden

Geozoniseerd water is verrijkt met ozon (O3), een actieve vorm van zuurstof. De aanwezigheid van ozon in het water is volkomen onschadelijk voor mens, milieu en voertuig, bevestigt Istobal. De gepatenteerde Ozone-installatie is ontworpen onder strikte veiligheidsvoorwaarden van oliemaatschappijen en voldoet aan de WHO-richtlijnen voor ozonconcentraties in de lucht (< 0,05 ppm). Het is eenvoudig te installeren op zowel nieuwe als bestaande apparatuur en is sinds kort ook verkrijgbaar op de Europese markt.

Bekijk hier de videopresentatie van de Ozone Jet Wash.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.