Extra wasbeurt

Rooiseizoen leidt tot modder op de weg en spetters op de auto

Tijdens het oogsten komt er veel modder mee op de banden van de landbouwmachines Foto: Shutterstock

Gemeente Hoeksche Waard kampt momenteel met vervuilde wegen. Boeren zijn druk in de weer om de oogst binnen te halen en dat tezamen met de regen zorgt voor modder en blubber op de weg. Voor auto’s betekent dat modderspetters op de lak. En dus is de noodzaak voor een wasbeurt groot. 

In de drukke oogstperiode gaan boeren met trekkers en machines over de wegen om suikerbieten en aardappelen binnen te halen. De modder van de natte akkers wordt meegesleept in de wielen en komt door de regen op de wegen terecht.

Toch zorgt de modder nog niet voor extra drukte bij de wasstraat, meldt het AD. “Het heeft weinig nut. Ga de polder in en de auto is binnen een mum van tijd weer vies”, zegt Autobedrijf Van der Veer in Puttershoek tegen de krant.
Bij autobedrijf Van der Burgh uit Maasdam hopen ze vooral op droger weer. Wanneer de modder op de wegen droger wordt, is er namelijk minder overlast van opspattend water. “Dan zal het in de wasstraat weer drukker worden”, zegt een medewerker tegen het medium.

Grondige voorwas

Het is overigens geen goed idee om de modderspetters lang op de auto te laten zitten. Modder en zout kunnen het lakwerk van het voertuig aantasten en voor roestvorming zorgen. Regelmatige reiniging in de wasstraat kan daartegen beschermen. De Beijer Randwijk Autobedrijf Verhuur in een post op Facebook: “Was je auto regelmatig, bij voorkeur met een wax die waterafstotend is. Dit helpt om vuil en modder gemakkelijker af te spoelen wanneer het regent”. Carwash Bolsward benoemt op social media vooral het nut van een grondige voorwas: “Het rooiseizoen is in volle gang. Bij ons worden alle auto’s eerst grondig voorgewassen, voordat hij de wasstraat ingaat”.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rooiseizoen leidt tot modder op de weg en spetters op de auto | CarwashPro
Extra wasbeurt

Rooiseizoen leidt tot modder op de weg en spetters op de auto

Tijdens het oogsten komt er veel modder mee op de banden van de landbouwmachines Foto: Shutterstock

Gemeente Hoeksche Waard kampt momenteel met vervuilde wegen. Boeren zijn druk in de weer om de oogst binnen te halen en dat tezamen met de regen zorgt voor modder en blubber op de weg. Voor auto’s betekent dat modderspetters op de lak. En dus is de noodzaak voor een wasbeurt groot. 

In de drukke oogstperiode gaan boeren met trekkers en machines over de wegen om suikerbieten en aardappelen binnen te halen. De modder van de natte akkers wordt meegesleept in de wielen en komt door de regen op de wegen terecht.

Toch zorgt de modder nog niet voor extra drukte bij de wasstraat, meldt het AD. “Het heeft weinig nut. Ga de polder in en de auto is binnen een mum van tijd weer vies”, zegt Autobedrijf Van der Veer in Puttershoek tegen de krant.
Bij autobedrijf Van der Burgh uit Maasdam hopen ze vooral op droger weer. Wanneer de modder op de wegen droger wordt, is er namelijk minder overlast van opspattend water. “Dan zal het in de wasstraat weer drukker worden”, zegt een medewerker tegen het medium.

Grondige voorwas

Het is overigens geen goed idee om de modderspetters lang op de auto te laten zitten. Modder en zout kunnen het lakwerk van het voertuig aantasten en voor roestvorming zorgen. Regelmatige reiniging in de wasstraat kan daartegen beschermen. De Beijer Randwijk Autobedrijf Verhuur in een post op Facebook: “Was je auto regelmatig, bij voorkeur met een wax die waterafstotend is. Dit helpt om vuil en modder gemakkelijker af te spoelen wanneer het regent”. Carwash Bolsward benoemt op social media vooral het nut van een grondige voorwas: “Het rooiseizoen is in volle gang. Bij ons worden alle auto’s eerst grondig voorgewassen, voordat hij de wasstraat ingaat”.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.