Voor vrachtverkeer

Shell opent in Eindhoven eerste hybride truckstation met truckwash

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks Foto: Shell

Shell heeft bij Truckstop 8 in Eindhoven een laadplein voor trucks geopend. Daarmee is het de eerste Shell-energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer. Op de locatie in de oksel van de A2 en A50 vinden vrachtwagens zowel traditionele als meer duurzame brandstoffen, kan er worden geladen en is er een truckwash.

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks. Daarbij is de stopplaats niet alleen een ‘energy hub’ voor vrachtverkeer, ook de truckchauffeurs zelf kunnen er energie opdoen, want er kan worden gegeten en gedronken.

“Onze eerste energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer is bedoeld om een duidelijk signaal af te geven dat wij hier toekomst in zien”, zegt Aleid van der Wiel, hoofd Energieproducten bij Shell Mobility. “Trucklocatie Eindhoven Acht is de eerste in een groter netwerk van Shell hybride stations langs de grote vrachtroutes voor het wegverkeer in Europa. Een hub waar we niet alleen traditionele brandstoffen aanbieden, maar ook de koolstofarme brandstoffen. En natuurlijk elektrisch laden, wat nu echt een trend wordt voor het zware wegvervoer.”

Strategisch gelegen

“We helpen bedrijven ook graag met elektrisch laden op hun eigen terrein”, aldus Van der Wiel. “Daar heeft echter niet iedere ondernemer de fysieke- en of investeringsruimte voor. Bovendien past het vaak niet in het stroomcontract, of gooit een overvol elektriciteitsnet roet in het eten. Voor die ondernemers, en voor vrachtwagens die onderweg moeten bijladen of opladen, is de strategisch gelegen energy hub Eindhoven Acht ideaal.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell opent in Eindhoven eerste hybride truckstation met truckwash | CarwashPro
Voor vrachtverkeer

Shell opent in Eindhoven eerste hybride truckstation met truckwash

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks Foto: Shell

Shell heeft bij Truckstop 8 in Eindhoven een laadplein voor trucks geopend. Daarmee is het de eerste Shell-energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer. Op de locatie in de oksel van de A2 en A50 vinden vrachtwagens zowel traditionele als meer duurzame brandstoffen, kan er worden geladen en is er een truckwash.

Shell Eindhoven Acht biedt traditionele en hernieuwbare diesel, bio-LNG, een truckwash en vanaf deze week ook snelladers voor e-trucks. Daarbij is de stopplaats niet alleen een ‘energy hub’ voor vrachtverkeer, ook de truckchauffeurs zelf kunnen er energie opdoen, want er kan worden gegeten en gedronken.

“Onze eerste energiehub in Nederland voor het vrachtverkeer is bedoeld om een duidelijk signaal af te geven dat wij hier toekomst in zien”, zegt Aleid van der Wiel, hoofd Energieproducten bij Shell Mobility. “Trucklocatie Eindhoven Acht is de eerste in een groter netwerk van Shell hybride stations langs de grote vrachtroutes voor het wegverkeer in Europa. Een hub waar we niet alleen traditionele brandstoffen aanbieden, maar ook de koolstofarme brandstoffen. En natuurlijk elektrisch laden, wat nu echt een trend wordt voor het zware wegvervoer.”

Strategisch gelegen

“We helpen bedrijven ook graag met elektrisch laden op hun eigen terrein”, aldus Van der Wiel. “Daar heeft echter niet iedere ondernemer de fysieke- en of investeringsruimte voor. Bovendien past het vaak niet in het stroomcontract, of gooit een overvol elektriciteitsnet roet in het eten. Voor die ondernemers, en voor vrachtwagens die onderweg moeten bijladen of opladen, is de strategisch gelegen energy hub Eindhoven Acht ideaal.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.